Όσο υποχωρεί ο Μητσοτάκης: Προκαλεί η Τουρκία με νέα NAVTEX για έρευνες γύρω από το Καστελόριζο

Έλληνες  02/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην έκδοση παράτυπης NAVTEX γύρω από το Καστελόριζο προχώρησε χθες η Τουρκία, ενώ παράλληλα αρνήθηκε τη δικαιοδοσία της Ελλάδας να δεσμεύει περιοχές για ασκήσεις νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση παράτυπης NAVTEX δεσμεύοντας την περιοχή γύρω από το Καστελόριζο για ένα ολόκληρο μήνα και συγκεκριμένα μέχρι στις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες από το σκάφος Yunus.

Παράλληλα η Τουρκία με αφορμή ελληνική άσκηση με πραγματικά πυρά νοτιοανατολικά της Καρπάθου για σήμερα εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους λέγοντας πως η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να δεσμεύει περιοχές εκεί καθώς είναι τουρκικής δικαιοδοσίας.

Η κατάντια βλέπουμε ότι συνεχίζεται. Οι έρευνες ξεκινούν και πάλι από τους Τούρκους. Η ελληνική κυβέρνηση όσο υποχωρεί και όσο σκύβει το κεφάλι, τόσο θα ταπεινώνεται από τους Τούρκους. Αποδεικνύεται έτσι ότι η ελληνική υποχωρητικότητα την προηγούμενη περίοδο στο ζήτημα των κυρώσεων και οι προσπάθειες για «αποκλιμάκωση» είχαν «κοντά ποδάρια». Η δε γεωπολιτική αναβάθμιση της Τουρκίας λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν ίσως σημαίνει ότι το χρονικό παράθυρο που είχε η χώρα μας προκειμένου να καταφέρει να τιθασεύσει την τουρκική προκλητικότητα χάθηκε δίχως οφέλη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης