Όταν η κυβερνητική ανικανότητα ονομάζεται ″Κλιματική Αλλαγή″

Έλληνες  13/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Συγγραφέως ″Φλόγα του Ταινάρου″

«Οι Έλληνες είναι ένας μεγάλος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος». Αυτά είχε πει ένας ορκισμένος εχθρός της Ελλάδος, ο Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε, πριν από 3 περίπου χρόνια (25/6/18), μιλώντας στον ανταποκριτή της εφημερίδας Liberation. Δυστυχώς είχε δίκιο. Τότε βέβαια αναφερόταν στον εθνομηδενιστή κ Τσίπρα, αλλά ακριβώς τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τον κυβερνητικό θίασο του κ. Μητσοτάκη. Τα πάντα υπό διάλυση. Λειτουργούν άψογα όμως: Η αστυνομοκρατία, η τρομολαγνεία, η μαύρη προπαγάνδα, τα παχυλά μπαχτσίσια στους «ημέτερους» και η τυφλή υπακοή στις προσταγές της Μέρκελ και των παγκοσμιοποιητών.  

            Φυσικά σε κανένα ευνομούμενο κράτος δεν καίγονται, με άπνοια, τόσες εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Δεν χάνουν τη ζωή τους ήρωες, αβοήθητοι. Δεν καταστρέφονται οι ζωές και οι περιουσίες τόσων χιλιάδων ανθρώπων. Δεν συντελείται μια τέτοια τεράστια οικολογική καταστροφή στην χλωρίδα και στην πανίδα. Προνοητικότητα, μακροχρόνιος σχεδιασμός, οργάνωση, κοινωνικό κράτος, αξιοκρατική στελέχωση, ικανή Διοίκηση, έννοιες τελείως άγνωστες διαχρονικά, για τους εντολοδόχους πολιτικάντηδες. Ο κ Μητσοτάκης ″κατάφερε″ να είναι ακόμα χειρότερος, αφού αντιμετώπισε τις πυρκαγιές όπως τον κορωνοϊό: Με απαγόρευση κυκλοφορίας. Πρόστιμα για τους παραβάτες. Αστυνομικούς να ελέγχουν τους πολίτες που ήθελαν να βοηθήσουν. Υποσχέσεις για αποζημιώσεις - pourboire στους παθόντες. Όπως πάντα: Ουδείς υπεύθυνος, ουδείς φταίει, πλήρης ατιμωρησία. Και βέβαια έχουμε τους γκεμπελίσκους, σε ρόλο αυλοκολάκων, να πλέκουν διθυράμβους για το «πόσο καλά τα κατάφερε» και να μηρυκάζουν την καραμέλα της δήθεν «κλιματικής αλλαγής, που φταίει για όλα». Η προπαγάνδα στο απόγειό της. Μέχρι και χάρτες από το σύστημα FIRMS (Fire Information for Resource management System) της NASA με την μισή σχεδόν γη κόκκινη από φωτιές, μας έδειξαν, για να μας τρομοκρατήσουν. Φυσικά δεν είναι έτσι. Το σύστημα FIRMS καταγράφει τις φωτιές εδώ και πολλές δεκαετίες και κάθε χρόνο η κατάσταση είναι περίπου ίδια. Ενδεικτικά παραθέτω παρακάτω δύο εικόνες του FIRMS με διαφορά μια δεκαετία (η πρώτη 8 Αυγούστου 2011 και η δεύτερη 8 Αυγούστου 2021)

Με δυσκολία διακρίνουμε αλλαγές.

            Στη Γεωγραφία του Δημοτικού μάθαμε ότι «Η Πατρίδα μας έχει κλίμα Εύκρατο Μεσογειακό με ζεστά και ξηρά Καλοκαίρια…» Με αυτούς θα ξεχάσουμε και τις βασικές μας γνώσεις. Μόνο το Καλοκαίρι του 2021 είχε ζέστη και ξηρασία!  Ακούσαμε και άλλα πρωτόγνωρα πράγματα, από το στόμα του Κούλη όπως ότι: «…τώρα θα φυτέψει τα δάση μας με τα σωστά δέντρα…» Με απλά λόγια, τόσες χιλιάδες ή μάλλον εκατομμύρια χρόνια, τα δάση μας είχαν ″λάθος″ δέντρα. Μήπως τα ″σωστά″ δέντρα, για τον κ. Πρωθυπουργό, είναι οι ανεμογεννήτριες της κ. Μέρκελ; Θα μπορούσε κάλλιστα η κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος σε όλες αυτές τις συνομωσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν, ακόμη και από τη φωτιά στα Γεράνια, με μια απλή ″ντιρεκτίβα″. Σαν αυτές που αβίαστα βγάζει για τους ανεμβολίαστους. Απλά θα εξέδιδε μια ΚΥΑ ή ένα Νόμο που θα έλεγε: «Απαγορεύεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις περιοχές που καίγονται», όπως άλλωστε προβλέπει και το Σύνταγμά μας.

            Μήπως έχω μεγάλες απαιτήσεις; Ξέρω ότι η αδερφή του κ. Πρωθυπουργού Κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι επικεφαλής του Convergences Greece Forum «Συγκλίσεις» το οποίο επιδοτήθηκε με 70.000 €, από το «Πράσινο Ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος, τον Ιούνιο του 2020 με σκοπό  να αναλάβει «την ευθύνη της προσπάθειας για την άμβλυνση των αντιδράσεων τοπικών κοινωνιών στη δημιουργία αιολικών πάρκων». Πάντα «λεφτά υπάρχουν» όταν πρόκειται για το συμφέρον της Γερμανίας. Αναζητείται Ελληνική κυβέρνηση που να ενδιαφέρεται για το συμφέρον της Ελλάδος.

            Το Διεθνές Σύστημα πρέπει πάντα να προβάλει έναν «διεθνή εχθρό» προκειμένου οι πολίτες να παραδίδουν τις ελευθερίες τους (ή μεγάλο τμήμα απ’ αυτές), για να μείνουν ″ασφαλείς″. Στις αρχές της χιλιετίας ήταν η ασύμμετρη απειλή από τη διεθνή τρομοκρατία, μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Μετά τα ανελεύθερα καθεστώτα σαν του Σαντάμ, των Ταλιμπάν, της Βορείου Κορέας και του Ιράν. Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες, απερίγραπτη δυστυχία των λαών, δύο κράτη τελείως κατεστραμμένα, αποτέλεσμα μηδέν. Τα καθεστώτα ίδια και χειρότερα. Μετά ήρθε ο Isis και o Ασάντ της Συρίας. Οι ίδιες ολέθριες συνέπειες για τους λαούς με μηδενικά αποτελέσματα. Ή μάλλον υπήρχε ένα μεγάλο όφελος για το Σύστημα: Η πλημμυρίδα προσφύγων και λαθρομεταναστών που αλλοιώνει την πληθυσμιακή σύνθεση της Γηραιάς Ηπείρου. Παράλληλα και μέχρι σήμερα, αποτελούν μόνιμο εχθρό του Συστήματος οι πατριώτες πολιτικοί, που ενδιαφέρονται για τον λαό τους (π.χ ο Βίκτορ Όρμπαν). Σε αυτούς βάζει ταμπέλες: «Ρατσιστής» «Φασίστας» κλπ. Την τελευταία διετία είχαμε τον κορωνοϊό με τα lockdown, την υποχρεωτικότητα και τα απαρτχάιντ.

            Τα τελευταία χρόνια μονίμως υπάρχει και ο μπαμπούλας της «κλιματικής αλλαγής» και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Προφανώς κανένα ΜΜΕ δεν θα προβάλει τις τεράστιες φάλαγγες από υπερπολυτελή τζιπ και λιμουζίνες που ″απαιτούνται″ για να κινηθεί ένας μόνο πολιτικός ή πολιτειακός παράγων (αν δεν χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα ή αεροπλάνα VIP). Αλήθεια όλοι αυτοί που κόπτονται για την μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, αυτά δεν τα ξέρουν; Δάσκαλε που δίδασκες…! Αυτές οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν μολύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον; Νομίζω ότι κανένας δεν μας είπε ότι 45.000 τόνοι μη διασπώμενου πλαστικού κατέληξαν στις θάλασσες το 2020, μόνο από τα ″φίμωτρα″ - μάσκες, που οι επιτροπές των σοφών μας υποχρεώνουν να φορούμε. Το 2021 προφανώς αυτή η ποσότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

            Πολιτικάντηδες και ″ειδικοί″ σε ρόλο γκεμπελίσκων μας μιλούν συνεχώς για ΑΠΕ και καθαρή ενέργεια. Ξεχνούν βέβαια ότι ο χρόνος ζωής μιας ανεμογεννήτριας ή ενός φωτοβολταϊκού είναι μικρότερος από 25 χρόνια. Ότι η απόδοσή τους βαίνει συνεχώς μειούμενη από την εγκατάσταση και μετά. Ότι απαιτούνται μεγάλα ποσά ενέργειας: Για  την εξόρυξη των υλικών, την κατασκευή τους, την εγκατάστασή τους, την διάνοιξη οδών πρόσβασης, την συντήρησή τους, την αποκατάσταση βλαβών, την ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικατάσταση εξαρτημάτων και αναλωσίμων υλικών, την σύνδεσή τους με τα δίκτυα ενέργειας κλπ. Ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το ενεργειακό ισοζύγιο είναι παθητικό. Ότι μεγάλο ποσοστό των υλικών τους είναι μη ανακυκλώσιμο. Επίσης ξεχνούν να μας πουν ότι οι ΑΠΕ δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ηλεκτροπαραγωγές μονάδες βάσης, γιατί απλούστατα δεν λειτουργούν με δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ούτε όλο το 24ωρο). Γενικώς οι ΑΠΕ δεν μπορούν να ″αναλάβουν″ πάνω από το 30% της ζήτησης (φορτίου). Συνεπώς είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν Ατμοηλεκτρικοί Σταθμοί (ΑΗΣ) που θα καλύπτουν πάνω από το 70% της ζήτησης. Έκαναν εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης όταν είχε άπνοια και είχαμε προγραμματισμένες διακοπές, καθώς δεν λειτουργούσαν οι ανεμογεννήτριες. Όλα αυτά τα τεράστια μειονεκτήματα προφανώς δεν μας τα λένε, κυρίως για να μην μας στεναχωρήσουν και δευτερευόντως γιατί υπερκαλύπτονται από το γεγονός ότι είναι γερμανικής κατασκευής και συμφερόντων.        

            Υπήρξε πάλι εκκωφαντική σιωπή όταν με πρόφαση «την προστασία του περιβάλλοντος» ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός έκλεισε το συγκρότημα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Καρδιάς (αυτό που μας ″έσωσε″ στη «Μήδεια» από γενικό black-out), μετά από 47 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, όπως έκλεισε ή πρόκειται να κλείσει όλους τους ΑΗΣ που λειτουργούν με λιγνίτη. Είναι προφανές ότι το κλείσιμο των λιγνιτικών ΑΗΣ επιβλήθηκε από ντόπια οικονομικά συμφέροντα ολιγαρχών και φυσικά Γερμανών. Η Ελλάδα είναι κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων, με απόθεμα 3,2 δισεκατομμύρια τόνους (αξιοποιήσιμους), αυτά θα δοθούν βορά στις γερμανικές εταιρείες. Άρα παύουμε να είμαστε αυτόνομοι ενεργειακά, καθώς είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να εισάγουμε πάνω από το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας από τα Σκόπια, την Αλβανία και την Βουλγαρία. Οι ″ειδικοί″ έκριναν ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον οι ΑΗΣ που λειτουργούν από τον καιρό του Τίτο και του Χότζα, μόνο οι δικοί μας σύγχρονοι ΑΗΣ μολύνουν. Και το χειρότερο: Να στηριζόμαστε στους ΑΗΣ που λειτουργούν κυρίως με φυσικό αέριο, το οποίο εισάγουμε από την Τουρκία. Συνεπώς οι ″καλοί″ γείτονες μας, εύκολα θα μας αφήσουν χωρίς ενέργεια στην πρώτη ″κρίση″. Ούτε πράκτορας των Τούρκων θα μπορούσε να το σχεδιάσει καλύτερα. Το ότι οι τιμές του ρεύματος για τον καταναλωτή θα εκτοξευθούν τώρα που δεν υπάρχει ο ″φθηνός″ λιγνίτης, είναι το έλασσον κακό.

            Δεν είχα πρόθεση να σας μαυρίσω την καρδιά και μάλιστα παραμονές της «Παναγιάς». Ήθελα απλώς να αναδείξω κάποιες πτυχές της δυστοπικής κοινωνίας που ζούμε. Μιας χρεωκοπημένης, κυρίως ηθικά, κοινωνίας, αποτέλεσμα δουλοπρεπών, παρωχημένων,  ευκαιριακών, ατελέσφορων πολιτικών. Πολιτικές που οικοδόμησαν ένα κράτος ψευδεπίγραφα κοινωνικό, με ανύπαρκτη παιδεία και δημόσια υγεία, κατά βάση ατομικιστικό και συμφεροντολογικό, που αποθέωσε τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Ένα κράτος κύριο υπεύθυνο της δυστυχίας που βιώνουν οι πολίτες του.

            Ένα κράτος τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που οραματίζονται να οικοδομήσουν οι ″ΕΛΛΗΝΕΣ″, με μόνο την δική σου βοήθεια. Ένα Κράτος, στοργικός πατέρας και αρωγός του πολίτη και όχι ″χωροφύλακας” και τιμωρός. Οι ″ΕΛΛΗΝΕΣ″ με τον ιδρυτή τους Ηλία Κασιδιάρη, εγγυώνται και οραματίζονται ένα γνήσια κοινωνικό Κράτος με ικανή Διοίκηση, αξιοκρατικά στελεχωμένη, που θα έχει οργάνωση, προνοητικότητα και θα μπορεί να κάνει μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Έτσι μόνο, αυτό η προνομιακή γωνιά του πλανήτη, που λέγεται «ΕΛΛΑΣ», θα γίνει ένας παράδεισος για τους γηγενείς κατοίκους και τους φίλους επισκέπτες.   


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης