9 Μαΐου - Γιορτή της Μητέρας

Έλληνες  09/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι ελληνίδες μανούλες γιορτάζουν

Είπαν του Ήλιου "γιορτάζει η μάνα " Κι εκείνος βάλθηκε με φως τη γη να ντύσει. Είπαν της θάλασσας "γιορτάζει η μάνα" "Κι αμέσως έγινε η φουρτούνα γαλήνη . Το μάθαν τα πουλιά " " γιορτάζει η μάνα " 'Και το τραγούδι τους ξεχείλισε πλημμύρα. Το 'μαθαν τα άνθη "γιορτάζει η μάνα" Και μοσχοβόλησε η πλάση χίλια μύρα. Το άκουσε η βροχή, αλλά δεν έκλαψε δάκρυ δεν κάνει να κυλήσει αυτή τη μέρα. Το άκουσε ο ουρανός κι άνοιξε διάπλατα . Πείτε ευχές μύριες ευχές για τη μητέρα!!! Γεώργιος Μαρτινέλλης.


Κυριακή 9 Μαΐου ημέρα αφιερωμένη ως δημόσια έκφραση αγάπης στις μητέρες όλου του κόσμου. Στο κυριακάτικο εορτολόγιο συνοδεύουν σήμερα τη μητέρα οι Μεγαλομάρτυρες Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας Άγιος Θωμάς και Άγιος Χριστόφορος. Ευχαριστούμε τον Κύριο και Θεό μας που μας αξίωσε και ευλόγησε να γευτούμε τη χαρά της μητρότητας και να ακούμε κάθε μέρα από τα παιδιά μας τη λέξη: μάνα, μανούλα, μαμά... Ευχαριστούμε με τη σειρά μας τις δικές μας μάνες που μας διδάξανε, μας έδειξαν, μας έδωσαν τα πολύτιμα εφόδια για να ξεκινήσουμε τη ζωή μας. Ευχόμαστε να είναι πάντα γερές, δυνατές, υγιείς. Όσες γυναίκες ευτύχησαν να γίνουν μάνες συνειδητοποιούν το βάθος της ανθρώπινης συγκίνησης που διακατέχονται όταν πρωτοπαίρνουν αγκαλιά το σπλάχνο τους. Συγκλονιστική εμπειρία της εγκυμοσύνης και της γέννας!!! Και των διαρκώς μεταβαλλόμενων συναισθημάτων της προσαρμογής στη νέα οικογενειακή πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ισχυρό όσο η αγάπη της μάνας και τίποτα τόσο θεραπευτικό όσο το χαμόγελο ενός παιδιού. Η αγάπη της μάνας δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στον κόσμο δεν γνωρίζει κανένα όριο. Τoλμά τα πάντα και ξεπερνά κάθε εμπόδιο.
Αν χρειαστείς μια αγκαλιά φώναξε το όνομά μου. Κι αν δε μπορέσω να έρθω εγώ, θα στείλω την καρδιά μου. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλες τις μανούλες του κόσμου!! Χρόνια πολλά και ευλογημένα στις Ελληνίδες μάνες της Πατρίδας μας!!!!

Μαντώ Καραγιάννη


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης