Τα παιδιά μας το μέλλον αυτού του τόπου!

Έλληνες  10/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Αγγελική Βαλαβάνη-Ντρίκου

Tα παιδιά μας κλήθηκαν να εγκαταλείψουν εκ νέου τις σχολικές αίθουσες και τις αθλητικές τους δραστηριότητες και να κρατήσουν αποστάσεις από φίλους και συμμαθητές.

Η άσκηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την ανάπτυξή τους, βοηθάει στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος των παιδιών, στον καλύτερο έλεγχο του σώματός τους, την διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους .

Υπάρχει μία σημαντική αύξηση των επιπέδων στρες στα παιδιά.

Σύμφωνα με την κ. Καππάτου:

 • Οι γονείς οφείλουν ακόμη κι αν έχουν τηλεργασία, να κάνουν μικρά διαλείμματα προκειμένου να παίξουν με τα παιδιά ή να τα βοηθήσουν σε κάτι που χρειάζονται ή να φάνε μαζί.
 • Οι γονείς πρέπει καθημερινά να ασχολούνται και να προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους με διάφορους τρόπους και με βάση αυτά που τους αρέσουν.

«Ακόμη και η μισή ή μία ώρα με τα παιδιά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στην επικοινωνία και την επίλυση θεμάτων στη σχέση τους. Ας παίξουν μαζί κάτι, ας δουν μία ταινία, ας φτιάξουν ένα φαγητό, ας χορέψουν, ας κάνουν λίγο άθληση», είπε.

 • Είναι σημαντικό να διατηρείται ένα κλίμα ηρεμίας όσο αυτό είναι εφικτό στο σπίτι και να μην υπάρχει η γκρίνια που πολλές φορές συνοδεύει την επαφή με τα παιδιά.
 • Οι γονείς να μπορούν να διαχειριστούν και τα καπρίτσια και τα προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να βγάλουν.

  • Ο γονείς οφείλουν να βάλουν κάποια όρια και κανόνες στα παιδιά για να συνεχίσουν τη ρουτίνα τους.
  • «Οι κανόνες που θα θεσπίσουν ως προς τη χρήση του διαδικτύου, να γίνουν βάσει των αναγκών και των δραστηριοτήτων που θέλουν να αναπτύξουν τα παιδιά».

   Είναι απόλυτα κατανοητό, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως γονείς είναι τεράστια. Οι συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε είναι, πολλές φορές, τόσο δύσκολες που υπερβαίνουν τις δυνάμεις και δυνατότητές μας. Όμως τι πιο σημαντικό από την υγεία των παιδιών μας! Επιστρατεύουμε όλες μας τις ψυχικές δυνάμεις και προστατεύουμε αυτό το όμορφο, εύθραυστο, πορσελάνινο πλάσμα που εμείς φέραμε στη ζωή. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!


   Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης