Τακτική Ερντογάν ακολουθεί ο Μητσοτάκης στην φίμωση του Τύπου

  17/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ενώ πολλοί – και κυβερνητικοί μάλιστα – κατηγορούν τον Ερντογάν για φίμωση του Τύπου, ανελευθερία και παράνομες διώξεις δημοσιογράφων (και έχουν δίκιο!), θα περίμενε κανείς στην Ελλάδα να ακολουθήσουν διαφορετική τακτική, όμως σε πολλές περιπτώσεις γίνονται και χειρότεροι, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στο έργο των δημοσιογράφων.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο πρόσφατο περιστατικό με την παραίτηση γνωστής δημοσιογράφου από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Και διαβάζουμε την ανακοίνωσή της, στην οποία τι αναφέρει; Παρέμβαση Μαξίμου! «Την παραίτησή της από την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», μετά από 30 χρόνια συνεχούς εργασίας, δημοσιοποίησε με επιστολή της η συνάδελφος Δήμητρα Κρουστάλλη, την οποία αποδίδει σε «ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου». Συγκεκριμένα στην επιστολή της καταγγέλλει ότι «έπειτα από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ για το παράλληλο και ατελέσφορο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση», διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ!

Τι μας θυμίζει αυτή η παρέμβαση; Μα την απόλυση του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα από τον όμιλο των «Παραπολιτικών», επειδή αυτά που έλεγε και με μεγάλη απήχηση στον κόσμο δεν άρεσαν στη διοίκηση του ομίλου και φυσικά στο Μαξίμου. Επιπλέον, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε κάτι αντίστοιχο με τον ίδιο δημοσιογράφο έγινε πρόσφατα και από την «ΒΕΡΓΙΝΑ» τηλεόραση.

Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπάρχει μόνο για να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας και τίποτα παραπάνω. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την ανεξαρτησία του Τύπου και την Δημοκρατία, είναι οι ίδιοι που απομακρύνουν δημοσιογράφους, που γεμίζουν τα κανάλια και τους μεγαλοεκδότες εφημερίδων με «Λίστες Πέτσα», είναι οι ίδιοι που δίνουν «ρεπορτάζ» σε μεγάλες ιστοσελίδες με την μορφή copy – paste απευθείας από το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που διατάσσουν την διενέργεια έρευνας για εφημερίδες που δεν ακολούθησαν την αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους (ΜΑΚΕΛΕΙΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ). Είναι οι ίδιοι που δηλώνουν ενάντιοι σε οποιαδήποτε μορφή βίας αλλά σωπαίνουν ακόμα και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ο κόσμος, όμως, τους έχει καταλάβει!

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις χυδαίες προκλήσεις Ερντογάν απαντάει με… παραχωρήσεις! Είναι ο κεντροδεξιός Κυριάκος, που δεν απάντησε ως όφειλε στην απροκάλυπτη παρέμβαση του Τούρκου προέδρου στα εσωτερικά της χώρας μας για εκείνο το περιβόητο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» και την μήνυση εναντίον Ελλήνων δημοσιογράφων που έκανε η νομική ομάδα της ηγεσίας της Τουρκίας. Και ήρθε ένα ξένο μέσο, κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι να αντικαταστήσουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδος. Πόσο λίγος για την Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Διαβάσαμε, λοιπόν στη χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Δημοκρατία», ότι: «το Harvard International Review, η επιθεώρηση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων του κορυφαίου πανεπιστημίου, με άρθρο-φωτιά και χωρίς να μασά τα λόγια του, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της «Δημοκρατίας» και της ελευθερίας έκφρασης των δημοσιογράφων της. Η διεθνής επιθεώρηση ισοπεδώνει τον «σουλτάνο» για την άθλια επίθεσή του στην εφημερίδα, εξομοιώνει τη δίωξή μας με την παρανοϊκή του δράση στο γεωπολιτικό πεδίο και ασκεί σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την ανοχή της στις τουρκικές προκλήσεις».

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Πώς προσεγγίζει λοιπόν την υπόθεση δίωξης της εφημερίδας μας το Harvard International Review (HIR); “Στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, η εφημερίδα “δημοκρατία” κυκλοφόρησε με τον τίτλο “Siktir Git Mr. Erdogan”. Σε απάντηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε μήνυση εναντίον των τεσσάρων “εμπλεκόμενων” δημοσιογράφων της εφημερίδας. Η μήνυσή του και ο «αγώνας» από την Ελλάδα και την Ευρώπη να ανταποκριθούν σε αυτή (!!) αποκαλύπτουν τον βαθμό στον οποίο έχει επεκταθεί πια η επιθυμία του Τούρκου προέδρου για πλήρη έλεγχο της δημόσιας εικόνας του πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας. Αυτή η διπλωματική ένταση, που εκτυλίσσεται στο πλαίσιο της επανέναρξης των συνομιλιών της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τον ενεργειακό έλεγχο στην ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζει τη χρήση των δημοσιογράφων από τον Ερντογάν ως μοχλό στον ευρύτερο αγώνα του για περιφερειακή ηγεμονία. Με όπλο τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου για να εξυπηρετήσει τη διεθνή ατζέντα του, ο Ερντογάν σηματοδοτεί την αυξανόμενη προθυμία του να ωθήσει τα όρια των διεθνών κανόνων στη συνολική εκστρατεία του για περισσότερη γεωπολιτική εξουσία” έγραφε το HIR».

Εν κατακλείδι, οι Έλληνες για την Πατρίδα και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ συνεχίζουν τον αγώνα τους για μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα, έχουν νοιώσει καλά στο πετσί τους την φίμωση από το σύνολο των μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Με μοναδικό όπλο την αλήθεια, έχουν χαράξει την δικιά τους πορεία κόντρα σε αυτό το αντεθνικό σύστημα και στην απόλυτη σιωπή που έχει επιβάλει αυτό. Καλή δύναμη σε όλους!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης