Δελτίο Τύπου: Εθνικό έγκλημα στα Τέμπη - Ως πότε;

Έλληνες  01/03/2023

To 2018 στο Μάτι ήταν η εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στοίχησε την ζωή σε πάνω από 100 αθώες ψυχές. Το 2023, με κυβέρνηση των "Αρίστων" βιώσαμε άλλο ένα εθνικό έγκλημα το οποίο μέχρι στιγμής έχει στοιχήσει την ζωή σε 42 ανθρώπους και δεκάδες άλλους τραυματίες, χωρίς να γνωρίζουμε τον τελικό απολογισμό.

Αδιαφορία, λάθη, παραλείψεις και αμέλεια από όλους τους εμπλεκόμενους οδήγησαν σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία. Εδώ και και 5 μήνες η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης είχε αποστείλει εξώδικο προς τον ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Hellenic Train και τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, καταγγέλλοντας την κακή κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, την έλλειψη συντήρησης και τα φωτοσήματα που δεν λειτουργούν αλλά φαίνεται πως το εξώδικο… εξαφανίστηκε!

Ακόμα και αν ο Σταθμάρχης Λάρισας όπως εξετάζεται έκανε το λάθος να οδηγήσει στην γραμμή «καθόδου» το επιβατικό τρένο, η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί αν:

1)Yπήρχε σωστή φωτοδότηση;

2) Είχε εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο;

3) Τα τρένα είχαν εφοδιαστεί με σύγχρονα λογισμικά πλοήγησης και έγκαιρης προειδοποίησης;

4) Αν αρμόδιος υπουργός δεν αδιαφορούσε στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων;

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβει και φτάσαμε στην σημερινή θλιβερή ημέρα. Ακόμα και τώρα, ώρες μετά το συμβάν ΔΕΝ έχει υπάρξει καμία παραίτηση! Ντροπή!

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων και υπόσχεται ότι θα αγωνιστεί με όσα μέσα διαθέτει για να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στο ακέραιο!

ΕΛΛΗΝΕΣ - Γραφείο Τύπου