Επικεφαλής BioNTech: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο»!

  24/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο τουρκικής καταγωγής Ugur Sahin, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, της εταιρείας δηλαδή που παρασκεύασε το εμβόλιο της Pfizer, παραχώρησε την περασμένη Τρίτη συνέντευξη στον δημοσιογράφο της Deutsche Welle, Κόνραντ Μπούσεν.

Η συνέντευξη περιστράφηκε, όπως ήταν φυσικό, γύρω απ’ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και έβγαλε κυριολεκτικά ειδησάρα, καθώς ο Sahin δήλωσε πως ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από τους υπαλλήλους της εταιρείας του έχει κάνει το εμβόλιο mRΝΑ!

Για να δικαιολογηθεί, ισχυρίστηκε ότι ο νόμος δεν του επιτρέπει να παρακάμψει τη λίστα προτεραιότητας και να εμβολιαστεί νωρίτερα από τις πληθυσμιακές ομάδες που το δικαιούνται (υγειονομικοί, ηλικιωμένοι σε εγκαταστάσεις φροντίδας κλπ.).

Η δικαιολογία αυτή είναι φυσικά φαιδρή. Είναι ο ορισμός αυτού που λέμε, «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Ο άνθρωπος που παρασκεύασε το εμβόλιο θα έπρεπε να είναι ένας από τους πρώτους που θα εμβολιάζονταν, για λόγους συμβολικούς και ηθικής τάξεως. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιες γερμανικές αρχές δεν θα έφερναν κανένα εμπόδιο σε κάτι τέτοιο-εν ανάγκη και με τροποποίηση του νόμου (αν όντως υπάρχει)-ώστε να το χρησιμοποιήσουν προπαγανδιστικά και ως επιχείρημα υπέρ της ασφάλειας του εμβολίου.

Εντούτοις ο τουρκικής καταγωγής Sahin προτίμησε να κρυφτεί πίσω από αστείους ισχυρισμούς.

Η ουσία είναι ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στην παρασκευή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού δεν έχουν δώσει ακόμα πλήρεις και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στο σύνολο των ερωτημάτων αναφορικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την ύπαρξη πιθανών παρενεργειών από την χρήση του.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης