Καταρρέει το επιχείρημα των εμπνευστών της συμφωνίας των Πρεσπών

Έλληνες  06/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Και ενώ στην κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να μην θέτουν ζητήματα όπως των Βορειοηπειρωτών ή το ζήτημα των Σκοπίων που μετά την περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια έχουν φτάσει να λέγονται όπως λέγονται, τα οποία μάλιστα αν και αποδεδειγμένα δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, κανείς δεν καταγγέλλει την προδοτική συμφωνία, τόσο ο Ράμα όσο και ο Ζάεφ βρέθηκαν με διαφορά ημερών στην Τουρκία για να δώσουν τα "σέβη τους" στον Ερντογάν και ίσως να λάβουν και "οδηγίες".

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που δεν χάνει ευκαιρία διείσδυσης στις χώρες των Βορείων Συνόρων μας (είναι που για πολλούς ότι δεν υπάρχει απειλή), μίλησε για επενδύσεις εταιρειών και για στήριξη των δικαιωμάτων τους σε διεθνείς οργανισμούς. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ζάεφ, που από εμάς απαιτεί να τους βάλουμε στην ΕΕ, δηλώνει ότι μοιράζεται τις ίδιες αξίες με την Τουρκία!

Με… δόξα και τιμή, λοιπόν, υποδέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν τον Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Τουρκία ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να επισκεφθεί ο Ερντογάν τα Σκόπια.

Και μετά ήρθε η "αφιέρωση" για την Ελλάδα: «Συμφωνήσαμε ότι τα Σκόπια και η Τουρκία, ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συνδέονται με τις ίδιες αξίες όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, μέσω καλών σχέσεων γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας, καθώς και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σύμφωνα με τα εσωτερικά δικαιώματα των δύο χωρών, καθώς και με το διεθνές δίκαιο».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε τους Σκοπιανούς, είπε: «Στις καρδιές των πολιτών της Τουρκίας, τα Σκόπια έχουν μια ξεχωριστή θέση ως χώρες που έχουν εξαιρετικές και βαθιές ιστορικές σχέσεις. Παρά την πανδημία, οι δύο χώρες είχαν εξαιρετικό εμπόριο το 2020 και θα συνεχίσω να παρακινώ τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν ακόμη περισσότερο».

Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε και η επίσκεψη Ράμα ο οποίος δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, έχει πραγματοποιήσει αρκετές συνομιλίες με τουρκικές εταιρείες για διάφορα έργα στην Αλβανία.
Μεταξύ των έργων είναι η κατασκευή εργοστασίου εμβολίων, η Teknopark Albania, το σύστημα ελέγχου της επικράτειας με υπερ-ευφυή drone και ολόκληρο το τρίτο πρόγραμμα για τις εθνικές υποδομές.

Μας είχαν πει οι εμπνευστές της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών πως αυτή θα απομάκρυνε τα Σκόπια από την Τουρκία. Τελικά, όχι μόνο δεν τα απομάκρυνε, αλλά τα έφερε και πιο κοντά της. Στην Ελλάδα, πίστευαν κάποιοι ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης, θα άλλαζε η συμφωνία. Τελικά, όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά τιμάται και ακολουθείται κατά γράμμα, από τον γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ. Πάγια θέση μας, το λέμε και θα το λέμε πάντα:

Καταγγελία και ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών! Η Μακεδονία είναι μία και μόνο Ελληνική!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης