Μπουγάς Τρύφωνας: «Ο Μεσαίωνας των υποδομών της Μεταπολίτευσης»

  17/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με θλίψη και αγανάκτηση, γίναμε μάρτυρες της ολοκληρωτικής καταστροφής που προξένησε η «Μήδεια» η οποία ωστόσο ήρθε να ξεγυμνώσει, όλες τις κυβερνήσεις των 47 ετών που κυβερνάνε την Ελλάδα. Μια χώρα που διαλύθηκε από την σφοδρή κακοκαιρία, που όμως σε καμία χώρα της Ευρώπης, δεν θα μπορούσε να προκαλέσει το ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα του κρατικού μηχανισμού. Που ήρθε για να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες, αλλά και πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλες τις υποδομές. Να θυμίσει πως ζούμε στον Μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλλει οι κυβερνήσεις των τελευταίων 47 ετών.

Τεράστια κομμάτια στην Αττικοβοιωτία, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας, έμειναν για 24ώρα χωρίς ρεύμα και νερό, αλλά και τηλέφωνο, από την επέλαση του χιονιά. Τεράστιες οι ζημιές στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης και στο δίκτυο υδροδότησης. Γιατί συνέβησαν όμως όλα αυτά, σε μια χώρα στο έτος 2021, που υποτίθεται πως είναι προηγμένο και εντός της Ε.Ε; Αυτές τις εικόνες θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες, αλλά της παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσονται στην χώρα μας.

Είναι γνωστό πως πάρα πολλά έργα στο οδικό δίκτυο, σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, ημιαστικών, αστικών, αλλά και επαρχιακών ιστών, έγιναν κατά την περίοδο 1967-1973. Καλό θα ήταν μετά και από αυτή την πρωτοφανή καταστροφή που βίωσε η χώρα στις υποδομές της, να μας δώσουν κάποιες απαντήσεις οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Για το πώς μπορεί να καταρρεύσει έτσι μια χώρα, ακόμα και στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας στον 21ο αιώνα. Να σωριαστεί με αυτόν τον τρόπο σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μέσα σε λίγες ώρες. Φυσικά τα ερωτήματα που θέτουμε είναι ρητορικά. Η Μεταπολίτευση της μίζας και της ρεμούλας, ενδιαφερόταν πάντοτε για υποδομές που εξυπηρετούν τον πολίτη, μόνον με το…αζημίωτο.

Έτσι μένει να αναρωτιόμαστε, πέρα από το ψωμί, την παιδεία και την ελευθερία, πού πήγαν και τα υπόλοιπα αγαθά, τα οποία διαρκώς υπόσχονται στον λαό οι κυβερνήσεις του "δημοκρατικού τόξου".

Εμείς σαν άνθρωποι της δράσης, δεν επαναπαυτήκαμε και δεν περιοριστήκαμε στη ζεστασιά του σπιτιού και του τζακιού, όπως έκαναν πολλοί εκλεγμένοι χαρτογιακάδες, αλλά βγήκαμε στο δρόμο κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να κάνουμε αυτοψία, για το τι συνέβη με τους άστεγους και την προστασία τους, αλλά και για τα προβλήματα που προέκυψαν στις υποδομές των Δήμων στα νότια προάστια, περιοδεύοντας σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Μοσχάτο, Ταύρο ακόμα και στον Βύρωνα.

Μπουγάς Τρύφων

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Έλληνες για την Καλλιθέα»


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης