Mαρία Μπίλλη: Κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ του Βορειοηπειρώτη Αντιπροέδρου της ΚΑΒΗ

Έλληνες  26/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ιστοσελίδα http://tinealarissa.gr/ φιλοξενεί ρεπορτάζ σχετικά με το ψήφισμα συμπαράστασης που κατέθεσε η συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη, υπέρ του άδικα διωκόμενου Βορειοηπειρώτη (και στελέχους πια των Ελλήνων για την Πατρίδα) Μόντη Κολίλα:

"Ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, υπέρ του Βορειοηπειρώτη Αντιπροέδρου της ΚΑΒΗ, κατέθεσε η κ. Mαρία Μπίλλη, Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας του Κινήματος «Έλληνες για την Πατρίδα».

Στο σχετικό ψήφισμα επισημαίνονται τα εξής:

«Καλείται το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να προχωρήσει στην έκδοση Ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγωνιστή Βορειοηπειρώτη από την Χειμάρρα Μόντη Κολίλα, Αντιπρόεδρο της ΚΑΒΗ ( Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου), ο οποίος καταδικάστηκε από το καθεστώς των Τιράνων σε 8,5 χρόνια φυλάκισης για «Διανομή αντισυνταγματικών φυλλαδίων » και » Συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση».

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας, ως Ελληνίδα και στέλεχος του Κινήματος ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ του κ.Ηλία Κασιδιάρη καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά τον διωγμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από το επίσημο αλβανικό κράτος και τις μεθοδεύσεις εναντίον τους μέχρι την τελική τους εκδίωξη από τα προαιώνια Ελληνικά χώματα της γης της Ολυμπιάδος και του Πύρρου.

Ο πρωτοφανής διωγμός και γενοκτονία των Βορειοηπειρωτών από το αιμοσταγές κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα , η συνέχιση της κατατρομοκράτησης του Ελληνικού στοιχείου από το 1990 έως τώρα με αρπαγές περιουσιών, λεηλασίες , παράνομες κατεδαφίσεις εκκλησιών , απειλών κατά της ίδιας της ζωής των εναπομεινάντων Βορειοηπειρωτών , δολοφονίες πατριωτών ( Αριστοτέλης Γκούμας ,Κωνσταντίνος Κατσίφας) που αξίωναν τις στοιχειώδεις ελευθερίες ως εθνική μειονότητα που προστατεύεται από τους Διεθνείς Οργανισμούς , απαιτούν την άμεση συμπαράσταση και παρέμβαση και του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Στην Θεσσαλία , όπως είναι γνωστό , κατοικούν μόνιμα δεκάδες χιλιάδες Βορειοηπειρώτες οι οποίοι επιζητούν στήριξη στον αγώνα κατά των διωγμών που υφίσταται το Ελληνικό στοιχείο στην Βόρειο Ήπειρο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλείται να συνδράμει τον αγώνα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου με κάθε μέσο και πίεση προς την Ελληνική κυβέρνηση εν όψει μάλιστα και της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η καταπάτηση των μειονοτικών δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών θα επηρεάσει εν πολλοίς τις σχέσεις της Ελλάδος με την Αλβανία αλλά και την Ευρώπη.

Είναι ανήκουστο να συνεχίζονται οι διωγμοί των Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο 31 χρόνια από την πτώση του κομμουνιστικού παραδείσου του Χότζα και η Ελληνική κυβέρνηση να κωφεύει.

Όπως καταγγέλλει και η ΚΑΒΗ «Η Ελληνική Κυβέρνηση και οι διεθνείς οργανισμοί να σταθούν δίπλα στον Αντιπρόεδρό της Μόντη Κολίλα ο οποίος διώκεται βάσει κατηγοριών από την Αλβανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την συμμετοχή του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2018 στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου για την επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας ( 17 Μαΐου 1914) με το οποίο οι Μεγάλες Δυνάμεις και η ίδια η Αλβανία αναγνώρισαν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Δρόπολης και της Κοινότητα Βουλιαρατών , ενώ νομικά καλυπτόταν από το Άρθρο 7 της Σύμβασης -Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων σύμφωνα με το οποίο «Τα Μέρη θα επιληφθούν να εξασφαλίσουν σε κάθε πρόσωπο που ανήκει σε εθνική μειονότητα το σεβασμό του δικαιώματος στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης και στην ελευθερία του συνεταιρισμού, στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία της σκέψης ,της συνείδησης και της θρησκείας».

Από την θέση της Περιφερειακής Συμβούλου Θεσσαλίας και ως στέλεχος του Κινήματος ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ζητώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την έκδοση Ψηφίσματος έμπρακτης συμπαράστασης στον αδίκως διωκόμενο Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα και κατά συνέπεια σε ολόκληρο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό που οι Ελληνικές κυβερνήσεις θυμούνται δυστυχώς μόνο σε περίοδο εκλογών»."


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης