Υφυπουργός της ΝΔ ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου που αναφέρει τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Έλληνες  25/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής αναφορικά με την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου συμφώνησε να είναι κεντρικός ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου που αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία». Εκτός από υφυπουργός, ο Γιάννης Οικονόμου είναι και Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μιλά λοιπόν σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ακροδεξιά σήμερα» που διοργανώνεται από το ΚΕΦΙΜ, το γνωστό think tank που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Cas Mudde, αναφερόμενος στα Σκόπια, φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», που προέκυψε μετά την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς βάζει σε… παρένθεση το «Βόρεια», αποδεχόμενος το σκέτο «Μακεδονία». «Φαίνεται αναπόφευκτο», αναφέρεται στο βιβλίο, «ότι ένα άλλο λαϊκιστικό ριζοσπαστικό δεξιό κόμμα θα αναδυθεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, μετά την απογοήτευση από την τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ., μια πιθανή οικονομική κρίση που θα σχετίζεται με τον Covid-19 ή ακόμα έναν εθνικιστικό παροξυσμό για την Ε.Ε., τη (Βόρεια) Μακεδονία, τους πρόσφυγες ή την Τουρκία». Με την παραπάνω επαίσχυντη αναφορά, ο Cas Mudde υιοθετεί πλήρως την προπαγάνδα των Σκοπιανών.

Είναι προφανές ότι ο κυβερνητικός υφυπουργός δεν έχει πρόβλημα με αυτές τις απόψεις, καθώς έσπευσε να τοποθετηθεί ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου. Την ίδια ώρα, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει τη στάση του αναφορικά με το Σκοπιανό, καθώς στην επίμαχη παρουσίαση θα συμμετάσχει ως ομιλητής και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειωτέον πως το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ), που διοργανώνει την εκδήλωση για το επίμαχο βιβλίο, πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε, προ διετίας, όταν το ΚΕΦΙΜ είχε παρουσιάσει τις «μεταρρυθμιστικές προτάσεις Ελλάδα 2021», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγχαρεί το Κέντρο «για την ποιότητα της δουλειάς και την τόλμη με την οποία εκφράζει τις ιδέες του», ενώ είχε αναφέρει πως οι προτάσεις του «θα εξεταστούν από τους αρμόδιους για τον προγραμματικό σχεδιασμό της Ν.Δ.».

Τα πράγματα είναι απλά.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί συνέχεια του Σύριζα.

Είναι απλώς, ένας μπλε Σύριζα.

ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα, τώρα!

*με πληροφορίες από "Δημοκρατία"


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης