Μητσοτάκης: «Εκλογές τον Μάϊο»

Έλληνες  23/03/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Επέλεξα να ξεκινήσω με μία γελοιογραφία, καθώς εκτιμώ ότι μόνο η επιτρεπόμενη αθυροστομία στο χιούμορ του μοναδικού «ΑΡΚΑ», μπορεί να αποδώσει σε όλο της το “μεγαλείο” το καταστροφικό έργο της απερχόμενης κυβέρνησης.

Η δολοφονία των Τεμπών είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Τι να πρωτοθυμηθούμε, από τα ψέματα, τις προδοσίες, τη διαφθορά, τα εγκληματικά λάθη; Επιγραμματικά μόνο μπορούμε να αναφέρουμε: Μεθοδευμένη βιολογική εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους. Μπόλιασμα με εκατομμύρια αλλόφυλους και αλλόθρησκους λαθρομετανάστες. Προδοσία της Μακεδονίας μας, από τους τέως δήθεν “Μακεδονομάχους”. Δουλική συμπεριφορά απέναντι στον σουλτάνο και τους δήθεν μεγάλους μας “συμμάχους”. Ξεπούλημα και μη αξιοποίηση του τεράστιου ενεργειακού μας πλούτου. Ατελέσφορη και εγκληματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Καταστροφικό χειρισμό του ουκρανικού και η “σωστή” πλευρά της ιστορίας με τα οποία “καταφέραμε” να καταστήσουμε εχθρό την ομόδοξη Ρωσία και να απογυμνώσουμε τα νησιά μας από οπλικά συστήματα. Εκτίναξη του δημοσίου χρέους σε πάνω από 400 δις. Τραγική και αναποτελεσματική αντιμετώπιση απλών καιρικών φαινομένων που “βαφτίστηκαν” «ακραία». Ότι αποδείχθηκε πράγματι “άριστη” σε διαφθορά, φαγοπότι δημοσίου χρήματος, πολλών δις απ’ ευθείας αναθέσεων κλπ. Διάλυση του πρωτογενούς τομέα, του κοινωνικού Κράτους και κυρίως της Παιδείας. Υποκλοπές. Αντισυνταγματική και με αθέμιτα μέσα αντιμετώπιση του μοναδικού πραγματικού πολιτικού της αντιπάλου: Του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Καταστροφή του περιβάλλοντος. Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Ηθική και ψυχική καταβαράθρωση της κοινωνίας μας. Ακρίβεια που ταλανίζει τον Ελληνικό λαό εξαιτίας των φληναφημάτων περί πράσινης ενέργειας, των αλήστου μνήμης “lock-downs”, του κλεισίματος των λιγνιτικών εργοστασίων και φυσικά της φυσικής ανικανότητας των κυβερνόντων. Και πάλι, μόνο ο καταπληκτικός «ΑΡΚΑΣ» μπορεί με ένα σκίτσο να αποτυπώσει τόσο ανάγλυφα την εικόνα της κυβέρνησης:

Και για όλα αυτά ο κύριος Μητσοτάκης «δεν ξέρει τίποτα». Καλά το θυμόσαστε, είναι ο ίδιος πρωθυπούργος (σ.σ. στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι τυπογραφικό λάθος, αλλά είναι σωστά τονισμένο σύμφωνα με την Ελληνική Γραμματική, καθώς ο τόνος ανεβαίνει όταν αναφερόμαστε σε άνθρωπο που επιτελεί κακό έργο, όπως «κακούργος», «πανούργος» κλπ, σε αντιδιαστολή με «σιδηρουργός», «χειρουργός» κλπ), που μας έλεγε ότι κάθε εβδομάδα το κάθε υπουργείο θα του δίνει ένα «στικάκι» με το έργο που επιτελέστηκε, τα προβλήματα, τους στόχους κλπ. Καλά του τα είπανε οι αμερικανοί, ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του. Η πράξη όμως έδειξε ακριβώς τα αντίθετα: Ένας πρωθυπούργος να πλέει σε πελάγη αγνοίας, πλαισιωμένος από άσχετους υπούργους (σ.σ. έτσι είναι το σωστό για τον λόγο που προαναφέρθηκε) και να απεργάζεται την πλήρη καταστροφή της κοινωνίας μας. Παράλληλα έχουμε τα «πετσωμένα» ΜΜΕ να προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα να καλύψουν όλη αυτή τη δυσωδία. Παρακάτω παραθέτω μία γελοιογραφία του άφθαστου «ΚΥΡ», που αναρτήθηκε στη «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στις 15 Απριλίου 1996, για να καταδείξω ότι με αυτά τα συστημικά κόμματα τίποτα δεν έχει αλλάξει:

Έτσι προχθές είχαμε μία “στημένη” συνέντευξη του πρωθυπούργου σε ένα από τα αφειδώς αμειβόμενα τέως “αναχώματα του Συστήματος”, τον “ποταμίσιο” Θεοδωράκη. Το μοναδικό χρήσιμο στοιχείο που εξήχθη από αυτήν, ήταν ότι πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 21η Μαΐου. Δηλαδή ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και την τρίτη επέτειο από την ίδρυση τους Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Τρία χρόνια από την ημέρα που πετάρισε για πρώτη φορά η πεταλουδίτσα που βγήκε από το κουτί της Πανδώρας. Τρία χρόνια αφότου γεννήθηκε η Ελπίδα για την Ελλάδα. Αυτή η Ελπίδα μετουσιώθηκε σε ένα καθάριο ποτάμι εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Εθνικιστών. Σύντομα αυτό το ποτάμι θα παρασύρει όλον τον βόρβορο του Συστήματος. Γιατί το Σύστημα μόνο φαινομενικά είναι παντοδύναμο. Στην πραγματικότητα είναι ένας ετοιμοθάνατος με φοβερή πανοπλία. Κάτω απ’ αυτή την απαστράπτουσα πανοπλία κρύβει όλη τη σαπίλα του. Εμείς έχουμε Αρχές, Ιδανικά, Πρότυπα, Όνειρα, δεν μας φοβίζει μία πανοπλία, ένας ντενεκές. Στις επερχόμενες εκλογές δεν περιμένουμε βέβαια κάτι καλό απ’ όλα τα συστημικά κόμματα. Η Ηλεία, η Μάνδρα, το Μάτι, τα Τέμπη είναι τα απότοκα της δυστοπικής κοινωνίας που μεθοδικά έκτισαν αυτά τα κόμματα, τα χρόνια της μεταπολίτευσης, με αρχιτέκτονες τους εντολοδόχους, ουτιδανούς πολιτικάντηδες. Είναι το ίδιο ολέθριο είτε πρώτο κόμμα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ, είτε “τα βρούνε” και κυβερνήσει όλος ο “θίασος” μαζί. Το μέγιστο καλό για την Ελλάδα μας θα είναι ότι από την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα ακούγεται στη βουλή η στεντόρεια φωνή του Ηλία μας. Η φωνή της Αλήθειας. Η φωνή της καρδιάς μας. Με τη δική σας ψήφο,  αυτή η φωνή θα χειροκροτείται και θα δυναμώνει από δεκάδες βουλευτές.     

Αντί επιλόγου θα αναφέρω δύο επίκαιρα λόγια του κορυφαίου ελεύθερου πνεύματος όλων των εποχών, του Σωκράτη, όπως έμειναν αθάνατα με τη γραφίδα του Πλάτωνος (Γοργίας, 479 Ε) «Δεύτερον ἄρα ἐστὶν τῶν κακῶν μεγέθει τὸ ἀδικεῖν: τὸ δὲ ἀδικοῦντα μὴ διδόναι δίκην πάντων μέγιστόν τε καὶ πρῶτον κακῶν πέφυκεν». «Η αδικία είναι το δεύτερο από όλα τα κακά κατά το μέγεθος. Αυτό που πράγματι είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο είναι να μην τιμωρείται αυτός που αδικεί.» Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοί μας συμφωνούν ότι μόνο ένα κόμμα θέλει και μπορεί να «βάλει χειροπέδες» σε όλους αυτούς που “αδικούν” την Ελλάδα και τον λαό της: Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης