Η εστίαση πεθαίνει – Συμβολικές παραδόσεις κλειδιών σε ολόκληρη την Ελλάδα

  09/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά σε όλη την Ελλάδα διαδικασία συγκέντρωσης των κλειδιών των καταστημάτων εστίασης προκειμένου να παραδοθούν τις επόμενες ημέρες συμβολικά στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα παραπάνω ανέφερε στο GRTimes ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ- Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης. «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» σχολιάζει με αφορμή τη νέα ΚΥΑ.

«Οι λογαριασμοί είναι πίσω απ’ την πόρτα, τα λουλούδια είναι απότιστα, αν χτυπήσει το τηλέφωνο μην το σηκώσετε», θα αναγράφει το ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τα κλειδιά των επιχειρήσεων των καταστημάτων εστίασης. Σύμφωνα με τα όσα λέει στο GRTimes ο κ. Επιτροπίδης, η διαδικασία συγκέντρωσης των κλειδιών πρόκειται να ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και το επιμελητήριο στο κάλεσμα τους στον κλάδο τονίζουν πως δεν υπάρχουν «πλέον άλλες αντοχές». Την Τετάρτη θα παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, υπογράφοντας και τη σχετική «Δήλωση πρώην επαγγελματία Εστίασης». Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών αναφέρει στην ανακοίνωση του: «Με υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζεται ο όλεθρος, δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο φόβος, η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα μετατρέπονται σε απελπισία και οργή. Παραδίδουμε με πόνο ψυχής τα κλειδιά των επιχειρήσεών μας».

Αυτή η κίνηση είναι μία συμβολική αντίδραση των επαγγελματιών, η οποία πραγματοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν πραγματικά τσακίσει τους επαγγελματίες της εστίασης. Το χειρότερο είναι ότι το μέλλον είναι αβέβαιο. Δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους, πώς θα δουλέψουν το καλοκαίρι αλλά και τι θα γίνει του χρόνου. Και η κυβέρνηση μόνο ασφάλεια δεν παρέχει στους πολίτες της χώρας, με τις αλλοπρόσαλλες τακτικές της. Οι Έλληνες για την Πατρίδα από την αρχή της κρίσης της πανδημίας είχαν επισημάνει τη λάθος πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και την εργαλειοποίηση των μέτρων για τη μη εξάπλωσή της. Επίσης, τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης, όσο και συναγωνιστές με την αρθρογραφία τους έχουν προτείνει άλλες λύσεις για την αντιμετώπιση του covid 19. Λύσεις πρακτικές αλλά και ήπιες για την οικονομία της χώρας. Η εστίαση πεθαίνει, η μεσαία τάξη βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια και οι αντιδράσεις ή οι ειρωνείες τύπου Άδωνι απέναντι στους ανήσυχους επαγγελματίες και εργαζόμενους της εστίασης, μόνο ελπίδα δεν γεννούν. Η αρχή γίνεται με αυτήν την συμβολική κίνηση, σίγουρα θα ακολουθήσουν και δυναμικές κινητοποιήσεις, οι Έλληνες για την Πατρίδα θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των δοκιμαζόμενων και αδικημένων – από τις ανθελληνικές και αντιλαϊκές πολιτικές – Ελλήνων.

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης