Η βεβήλωση των Ιστορικών μνημείων της Πάτρας και η απαθής στάση του Δήμου Πατρέων

  18/02/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Σταύρου Μπιτσικόλη

Η Πάτρα ήταν από τις πρώτες πόλεις της Ελλάδος που ξεσηκώθηκε στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Ηρωικές μορφές όπως ο Παναγιώτης Καρατζάς, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αλλά και πολεμιστές κατά την περίοδο των προεπαναστατικών ετών όπως ο Κωνσταντίνος Γιαννιάς και ο Αγωνιστής Δημητριάδης, ύψωσαν το ανάστημα τους στον Τούρκο δυνάστη.

Σήμερα η Πάτρα, μια Πόλη όπου ανέδειξε τόσες ηρωικές μορφές, δυστυχώς έχει γίνει έρμαιο των αναρχοκομουνιστών και των ανθελλήνων που αμαυρώνουν προτομές, αγάλματα και Ιστορικά μνημεία.

Ένα είναι το Μνημείο στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού όπου βλέπουμε με λύπη το Μνημείο να είναι σπασμένο.

*(φωτό πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού)

Ένα άλλο άγαλμα είναι αυτό που δεσπόζει στην Πλατεία Όλγας, είναι το άγαλμα της Ελευθερίας όπου οι μισέλληνες της άκρας αριστεράς πολλές φορές το έχουν αμαυρώσει.

*(φωτό πλατείας Όλγας - άγαλμα της Ελευθερίας)

Μια ακόμη Ηρωική μορφή όπου η προτομή του βρίσκεται στην πλατεία Βλατερό του Ήρωα της Γραβιάς Οδυσσέα Ανδρούτσου. Ακόμα και σε αυτή την τεράστια μορφή του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, άτομα με αντεθνικές απόψεις έδειξαν το μένος τους βεβηλώνοντάς τον. Βλ. και το πρόσφατο άρθρο της σελίδας μας για το θέμα.

*(φωτό προτομή Ανδρούτσου)

Επίσης μια ακόμα Ηρωική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης είναι ο Γρηγόριος Δικαίος Παπαφλέσσας όπου η προτομή του βρίσκεται στην πλατεία που φέρει το όνομα του προς Τιμήν του. Η Πλατεία Παπαφλέσσα είναι μια από τις πλατείες εκείνες που συναντάει κάποιος σε μια από τις εισόδους του Κέντρου της Πάτρας και σίγουρα θα ήταν καλό να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση αφού είναι από τις πρώτες εικόνες που βλέπει ένας επισκέπτης της Πόλης που μπαίνει από την πλευρά της Ακτής Δυμαίων.

*(φωτό πλατεία Παπαφλέσσα - χόρτα ψηλά)

Είναι ένας από τους πολλούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης που χρειάζεται φροντίδα και συντήρηση αφού τα χόρτα έχουν ψηλώσει και κοντεύουν να βγουν έξω από τα πρανή.

Πολλά τα παραδείγματα, αλλά αυτά αρκούν πιστεύω για να τονίσουμε την απαθή στάση που κρατά η δημοτική αρχή Πατρέων όπου ο κομμουνιστής δήμαρχος νοιάζεται μόνο να αναρτώνται αφίσες για το Πολυτεχνείο, για την εξύμνηση του ΚΚΕ και μόνο ό, τι έχει να κάνει με πρόσωπα και Ιστορικά γεγονότα που αφορούν αυτό.

Ως ενσυνείδητοι Εθνικιστές που τιμούμε την Ιστορία και τους Ήρωες της πόλεως μας, μας λυπεί η αμαύρωση των Ηρώων και η απάθεια της πολιτείας. Με μια κυβέρνηση Πατριωτική και Εθνικιστική όπου μόνο το κίνημά μας "ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" εκπροσωπεί, ένας από τους πρωτεύοντες στόχους θα είναι η αποκατάσταση και η συντήρηση των μνημείων μας ώστε να κοσμούν το δημόσιο χώρο όπως τους αρμόζει.

Στηρίζουμε και ψηφίζουμε ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα και Ηλία Κασιδιάρη για να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά όπως πρέπει.

Καλή λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο και ηγέτη του Κινήματός μας Ηλία Κασιδιάρη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης