Η σημασία του εθελοντισμού στην σύγχρονη πραγματικότητα και το παράδειγμα που αποφέρει.

  12/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε γενικές γραμμές, ο όρος εθελοντισμός (Αγγλικά: volunteer) αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, δηλαδή στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη. Όμως, εθελοντής χαρακτηρίζεται και εκείνος που συνεισφέρει υλικά αγαθά σε καταστάσεις που αυτά θεωρούνται αναγκαία για την κάλυψη ανθρωπίνων αναγκών, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Στόχος ενός εθελοντή είναι η βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας. Αυτός είναι ο ορισμός που δίνει η γνωστή σε όλους Wikipedia στην επίσημη ιστοσελίδα της. Θα συμφωνήσουμε απόλυτα, πλην όμως θα προσθέσουμε εμείς, ότι ο εθελοντής που αγωνίζεται αδιάκοπα για το Έθνος και την Πατρίδα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Και αυτό δεν γίνεται μόνο επειδή ο σκοπός υπερβαίνει το προσωπικό όφελος αλλά και γιατί το καθήκον γίνεται υποχρέωση. Οι «Έλληνες για την Πατρίδα» δεν είναι σαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν αρπάζουν κρατικό χρήμα και δεν σιτίζουν κανένα κομματικό στρατό. Αποτελούνται από ελευθέρους ανθρώπους, με ανοιχτούς ορίζοντες και αγωνίζονται για την ιδέα του Ελληνισμού επειδή το λέει η καρδιά τους. Δεν περιμένουν ούτε υλικές ανταμοιβές, ούτε διορισμούς.

Είναι άνθρωποι της βιοπάλης, του μεροκάματου, οικογενειάρχες. Είναι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, αξιωματικοί, δικηγόροι. Είναι η επιτομή του κοινωνικού συνόλου σε όλες τις βαθμίδες του.

Με βάση αυτό, δεν θα μπορούσαμε παρά να έχουμε προτάσεις και λύσεις για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ήδη έχει παρουσιαστεί ένα κομμάτι του οικονομικού προγράμματος του κινήματος και στο προσεχείς μέλλον θα παρουσιαστούν και άλλα. Οι ομάδες εργασίας των «Ελλήνων για την πατρίδα» συνεχίζουν εντατικά, παρά τις όποιες δυσκολίες απέφεραν οι παράνομες πολιτικές διώξεις των Ελλήνων Εθνικιστών.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κίνημα -επιμένουμε στον όρο και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί- που μετράει μόλις μερικούς μήνες ζωής έχει καταφέρει να γίνει το “αγκάθι” σύσσωμου του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι τυχαίο, που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν παράλληλα και σημαντικά γεγονότα που μονοπώλησαν την επικαιρότητα. Από την βόλτα του Oruc Reis στην Ρόδο, στην Δίκη της Χρυσής Αυγής και από τις Αμερικανικές Εκλογές στο Lockdown 2. Η όποια φωνή αντίστασης καταστέλλεται εν τη γένεση της. Αποτελεί επομένως μονόδρομο η συσπείρωση όλων των Ελλήνων Εθνικιστών και Πατριωτών σε ένα κοινό μέτωπο, για να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την καταστροφική οικονομική επέλαση που έρχεται, αλλά και τα εθνικά θέματα που η διαχείριση τους -αν δεν αλλάξουμε πολιτική- θα χαρακτηριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως όνειδος! Κίνημα λοιπόν. Που όπως είπε περήφανα ο επικεφαλής μας, Ηλίας Κασιδιάρης, θα αφυπνίσει συνειδήσεις και θα ξεσηκώσει την νεολαία. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Γεώργιος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης