Η νέα φιέστα Ερντογάν και οι… ανύπαρκτοι των Αθηνών

  15/11/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο και στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, την οποία άνοιξαν πρόσφατα οι κατοχικές αρχές, πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Η επίσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή των εκδηλώσεις για την ανακήρυξη της αυτοαποκαλούμενης και μη αναγνωρισμένης διεθνώς «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

Οι ανύπαρκτοι Ελλάδος και Κύπρου

Διαβάζουμε ότι: «Η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα εδάφη προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όσο και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών». Και: «Η Αθήνα κάνει λόγο για πρωτοφανή πρόκληση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καταδικάζει την επίσκεψη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο». Η επίσημη πολιτεία για μια ακόμη φορά αρκείται στο να καταγγείλει τις τουρκικές προκλήσεις και τις «παραβιάσεις» των αποφάσεων του Συμβουλίου της ΕΕ και να προσποιηθεί ότι «κορόϊδεψε» τους Τούρκους, αφού με τον τρόπο αυτό βάζει ένα ακόμη βέλος στην διπλωματική της φαρέτρα. Που θα χρησιμοποιήσει τον Δεκέμβριο στην ΕΕ, άντε τον Ιανουάριο εάν δεν καταλήξει αυτή ή μήπως τον Φεβρουάριο και ούτω καθ’ εξής.

Ακόμη και στην Κύπρο, οι διαδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί, τελικά δεν θα γίνουν. Λόγω… κορωνοϊού, καθώς η Μεγαλόνησος επέλεξε την Παρασκευή για να αρχίσει το «κλείδωμα» των πολιτών στα σπίτια τους. Ίσως όχι τυχαία, αφού και στην Κύπρο, ακόμη και σε περιοχές που απέχουν λίγα μόλις μέτρα από τα κατεχόμενα επικρατεί η επίπλαστη «καθημερινότητα» που υπάρχει και στην Ελλάδα.

Οι λιγοστές αντιδράσεις

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων συνιστά μια τρίτη εισβολή. Ο Δήμος Αμμοχώστου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την διενέργεια μιας μεγάλης εκστρατείας ευαισθητοποίησης, η οποία διατυπώνει με μαχητικότητα το αυτονόητο, την επιθυμία για επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη αλλά και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να μην εκχωρήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

Προστίθεται ότι «η προκλητική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα και η διοργάνωση της κακόγουστης φιέστας προκαλούν τα ανακλαστικά των Αμμοχωστιανών για να φωνάξουν: «Δεν ξοφλήσαμε!». Είμαστε ακόμα εδώ, αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ρίζες, τον πολιτισμό και την ιστορία μας».

Ενώ ο σύλλογος «Αδούλωτη Κερύνεια» κάνει λόγο για στημένο σενάριο σύμφωνα με το οποίο θα κληθούν οι Αμμοχωστιανοί ιδιοκτήτες περιουσιών στην περίκλειστη περιοχή, να επιστρέψουν υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση και να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους μέσω της παράνομης Επιτροπής περιουσιών.

Ο Ερντογάν καταλαβαίνει μόνο την γλώσσα της Ισχύος

Ο Ερντογάν και τα τσιράκια του δεν αντιμετωπίζονται με στρατηγικές κατευνασμού, καταλαβαίνουν μόνο μια γλώσσα, αυτή της πυγμής. Καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα του Τσώρτσιλ: "Δεν διαπραγματευόμαστε όσο το κεφάλι μας βρίσκεται στο στόμα του λύκου". «Ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, Επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12 Ναυτικά Μίλια, Ενιαίος Αμυντικός Χώρος Ελλάδος-Κύπρου. Μέσω της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου η Ελλάς μπορεί άμεσα να καταστεί κυρίαρχη δύναμη και πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Νέο αμυντικό δόγμα άμεσου αποφασιστικού πλήγματος έναντι κάθε ξένης επιβουλής. Νέο μοντέλο εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων με δεκάδες πλατφόρμες εκτόξευσης σε νησιά και νησίδες του Αρχιπελάγους. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποβρύχια που θα δημιουργήσουν ένα απροσπέλαστο τείχος ασφαλείας στα σύνορά μας. Οπλικά συστήματα ελληνικής κατασκευής, με ελάχιστο κόστος σε σχέση με τα εξοπλιστικά της μίζας και ταυτόχρονη άνθηση της αμυντικής μας βιομηχανίας», είναι μόνο κάποιες από τις θέσεις των Ελλήνων για την Πατρίδα για να ξαναγίνει η Ελλάς μία κυρίαρχη και δυνατή χώρα.

Αδέρφια μας Κύπριοι, θα ‘ρθει μια μέρα που ο Ήλιος θα ανατείλει από τον Βορρά, και μες τη νύχτα τα γεράκια, θα χορεύουν και θα τραγουδούν μαζί μας, για ΕΝΩΣΗ και ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης