Νέα μελέτη: Τα μέτρα γενικού εγκλεισμού δεν επέδρασαν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Έλληνες  09/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα γενικού  εγκλεισμού δεν επιδρούν ουσιαστικά στη μείωση του ποσοστού μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

«Οι στατιστικολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου δεν βρήκαν «άμεση σύνδεση» μεταξύ του μέτρων γενικού εγκλεισμού που εφαρμόστηκαν στην Γερμανία και της μείωσης των ποσοστών μόλυνσης στη χώρα», αναφέρει η Telegraph .

Η μελέτη διαπίστωσε ότι, και στις τρεις περιπτώσεις, πριν η Γερμανία επιβάλει τους αποκλεισμούς της τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο, τα ποσοστά μόλυνσης είχαν ήδη αρχίσει να μειώνονται.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού (ο ρυθμός R – δηλαδή ο αριθμός που υποδεικνύει σε πόσα άλλα άτομα ένα μολυσμένο άτομο μεταδίδει τον ιό) ήταν ήδη κάτω από το 1 πριν από την έναρξη ισχύος των περιορισμών αποκλεισμού.

Όπως επισημαίνονταν ήδη από πέρυσι, μια μελέτη που διέρρευσε μέσα από το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών, αποκάλυψε ότι ο αντίκτυπος του lockdown στη Γερμανία, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι λόγω του γεγονότος ότι δεν είχαν πρόσβαση σε αποτελεσματική θεραπεία για άλλες σοβαρές ασθένειες, παρά από τον κορωνοϊό.

Η συγκεκριμένη μελέτη, δεν είναι η μοναδική που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα Lockdowns δεν λειτουργούν και ίσως είναι και περισσότερο επιζήμια.

Μια μελέτη που αξιολογήθηκε από διακεκριμένους  επιστήμονες και δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο από ερευνητές του Στάνφορντ, διαπίστωσε ότι τα υποχρεωτικά lockdowns δεν παρέχουν περισσότερα οφέλη για την ανάσχεση της εξάπλωσης του COVID-19 από τα εθελοντικά μέτρα όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Τον Μάρτιο, ο καθηγητής ιατρικής του  πανεπιστημίου Στάνφορντ Δρ Jay Bhattacharya δήλωσε στο Newsweek ότι τα lockdowns covid-19 είναι «το χειρότερο λάθος δημόσιας υγείας τα τελευταία 100 χρόνια».

Νωρίτερα αυτό το έτος, ακαδημαϊκοί από τα πανεπιστήμια  Ντιούκ,  Χάρβαρντ και  Τζον Χόπκινς, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να υπάρξουν περίπου ένα εκατομμύριο επιπλέον θάνατοι τις επόμενες δύο δεκαετίες ως αποτέλεσμα των μέτρων γενικού εγκλεισμού.

Άλλες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα lockdowns θα «καταστρέψουν συντηρητικά τουλάχιστον επτά φορές περισσότερα χρόνια ανθρώπινης ζωής» από ό, τι σώζουν.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης