Οι αγρότες χρειάζονται όραμα!

  11/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πρόσφατα η κυβέρνηση όρισε μια επιτροπή υπό τον Χριστόφορο Πισσαρίδη για να μοιράσει τα χρήματα που έρχονται, ως επιδοτήσεις και δάνεια από την Ε.Ε. Είναι μια επιτροπή σαν εκείνη των λοιμωξιολόγων, που τα έχει κάνει θάλασσα στον τομέα της υγείας και της διαχείρισης του covid 19 και ανάγκασε τον πρωθυπουργό να δηλώσει πως «πέσαμε έξω»!

Έτσι, τώρα, βλέπουμε έκπληκτοι, την ώρα που οι αγρότες μας και οι κτηνοτρόφοι κυριολεκτικά αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη κρίση εδώ και πολλές δεκαετίες, αντί για ένα οργανωμένο σχέδιο, να δίνουν κάποια έτοιμα λεφτά και αυτό να το αποκαλούν… ανάπτυξη! Σε ένα οργανωμένο κράτος η πραγματική ανάπτυξη έρχεται μέσα από πολυετή προγράμματα που έχουν συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Έτσι κάνουν όλες οι σοβαρές κυβερνήσεις.. Και παίρνουν ριζικά μέτρα με τα οποία λύνουν τελείως στοχευμένα τα προβλήματα ή τα περιορίζουν.

Στην Ελλάδα, όμως, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, όλα γίνονται στο «πόδι». Δεν έχουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα και συστήνουν κατά καιρούς διάφορες επιτροπές ειδικών, όχι για να μας βοηθήσουν, ούτε για να λύσουν προβλήματα, αλλά για να διαχειριστούν κάποια λεφτά που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μορφή δανεισμού. Το σχέδιο αυτών των επιτροπών είναι διαχειριστικό, ενώ θα έπρεπε να είναι αναπτυξιακό. Είναι κάποια πρόχειρα μέτρα, χωρίς να εμβαθύνουν στην ουσία των προβλημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση οι αγρότες μας χρειάζονται ισχυρή στήριξη και κυρίως κυβέρνηση να τους δώσει ένα όραμα! Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσα δισεκατομμύρια ευρώ σπαταλάει η Ελλάδα για να εισάγει κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα; Ναι, η Ελλάδα! Πώς να έρθει ανάπτυξη όταν ο αγροτικός και βιομηχανικός τομέας παράγουν μόνο το 18% του ΑΕΠ της χώρας, από 50% και πλέον που ήταν πριν από μερικές δεκαετίες; Όλες οι κυβερνήσεις το κατάφεραν αυτό. Τα περισσότερα προϊόντα να τα αγοράζουμε από το εξωτερικό, ακόμη και αυτά που παράγουμε σε μεγάλες ποσότητες εδώ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης και του Πισσαρίδη θα αποτύχει παταγωδώς. Ήδη, στις τάξεις αγροτών και κτηνοτρόφων επικρατεί οργή. Πολλοί περίμεναν ότι από μια «δεξιά» κυβέρνηση θα δίνονταν ειδικό βάρος σε αυτούς τους νευραλγικούς, για την οικονομία και το έθνος, τομείς. Έπεσαν τελείως έξω.

Οι αγρότες χρειάζονται όραμα. Η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή είναι η ραχοκοκαλιά του ελληνικού έθνους. Μας εξασφαλίζουν πρωτίστως την αυτάρκεια που χρειαζόμαστε αλλά και την οικονομική ανάσα, μέσα από τις εξαγωγές. Οι Έλληνες για την Πατρίδα διαθέτουν οργανωμένο, αναπτυξιακό σχέδιο.

Σχέδιο, το οποίο ως μοναδικό σκοπό έχει να αφεθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, απαγκιστρωμένοι από τα λάθη του παρελθόντος αλλά και τα σημερινά, να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να παράγουν και να προσφέρουν!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης