Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" τίμησαν τον Ήρωα Λοχαγό Σταυριανάκο στην Μάνη - ΒΙΝΤΕΟ

  18/08/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος ήταν ο ήρωας που στάθηκε εντελώς μόνος απέναντι στα τανκς του Αττίλα, τον Αύγουστο του 1974. Όταν οι τούρκοι εισέβαλαν στο στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ πανστρατιά (με τεθωρακισμένα, καταδρομείς, πυροβολικό και αεροπορία) ο Σταυριανάκος με μία διμοιρία του Λόχου Διοικήσεως επί τρεις ημέρες τους έφραζε τον δρόμο.

Με γυμνά χέρια στην ουσία, χωρίς αντιαρματικά, χωρίς αεροπορική κάλυψη, χωρίς βαρέα όπλα και βολές πυροβολικού. Μόνο με τα τουφέκια των στρατιωτών του και την ελληνική ψυχή του.

Όταν όλα είχαν τελειώσει, ο ήρωας αυτός βγήκε από το όρυγμά του, τράβηξε το 45αρι και βάδισε ενάντια στα τεθωρακισμένα. Πυροβόλησε τον οδηγό ενός Μ-48, που το κεφάλι του εξείχε από την θωράκιση. Την ίδια στιγμή, οι τούρκοι από τα διπλανά άρματα, τον θέρισαν με τα πολυβόλα.

Αντιπροσωπεία του κόμματος "ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιώς και Μανιάτη, Γρηγόρη Δεμέστιχα, τίμησε τον Ήρωα Λοχαγό Σωτήριο Σταυριανάκο, στην καθιερωμένη λιτή τελετή στη γενέτειρά του, Σκουτάρι Ανατολικής Μάνης.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης