Ο οδικός χάρτης του Μητσοτάκη

  18/01/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Επί 35 σχεδόν συναπτά έτη υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό και μια από τις τελευταίες μου θέσεις ήταν στην Επιχειρησιακή Σχεδίαση και στις Μελλοντικές Επιχειρήσεις, τόσο στην πατρίδα μας όσο και σε δομές του ΝΑΤΟ. Δύο από τα πράγματα που έχω μάθει και έχω δουλέψει πάνω σε αυτά, είναι, πρώτον, ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο ή έμπνευση στιγμής (εκτός από την περίπτωση που πρέπει να αδράξεις την ευκαιρία) και δεύτερον ότι για να φτάσεις στο στόχο σου, στο αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις, θα ακολουθήσεις μια διαδικασία, μια σειρά από προσχεδιασμένες ενέργειες που θα σε οδηγήσουν σε αυτό, έναν Οδικό Χάρτη (RoadMap), όπως ονομάζεται επίσημα. Πάνω σε αυτόν τον χάρτη, που περιέχει κομβικά σημεία και ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τίποτε δεν είναι τυχαίο, τίποτε δεν στέκεται από μόνο του αλλά υπάρχει αλληλουχία και σύνδεση των γεγονότων και για το κάθε ένα από αυτά τα σημεία υπάρχει ανάλυση και σχεδίαση, ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα παρεκτροπής.

Βλέποντας τις εξελίξεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά περισσότερο στην Ευρώπη και στην γειτονιά μας, θα προσπαθήσω στο παρόν άρθρο να αναλύσω, να αποκωδικοποιήσω και να συνθέσω, τον Οδικό Χάρτη που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρεις είναι οι βασικοί άξονες που θα εστιάσω. Ο πρώτος είναι η οικονομία, ο δεύτερος η εθνική ασφάλεια και οι σχέσεις μας με την ΕΕ και την Τουρκία και ο τρίτος η διαχείριση της λεγόμενης πανδημίας λόγω κορωνοϊού. Ανάμεσα σε αυτά τα τρία, υπάρχουν σημαντικές σχέσεις και διασυνδέσεις και όλα μαζί οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα, καταλήγουν στην επιτυχή ολοκλήρωση ενός σχεδίου.

Το πρώτο θέμα είναι η οικονομία, η δεινότατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τον «απλό λαό» οι τελευταίες κυβερνήσεις (το από πότε το αφήνω σε εσάς). Εδώ και 12 περίπου χρόνια είμαστε μέσα στα μνημόνια, μέσα στα χρέη, μέσα σε μια υποχρεωτική χρηματοδότηση των ιδιωτικών τραπεζών από το κράτος, δηλαδή από τα χρήματά μας. Τον τελευταίο χρόνο τα πράγματα έχουν χειροτερέψει αισθητά. Το λιανεμπόριο και η εστίαση, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, έχει πληγεί ανελέητα και η επανάκαμψη φαίνεται τώρα πάρα πολύ δύσκολη. Οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη ή υπολειτουργούν πνέοντας τα λοίσθια. Η «μεσαία τάξη» πλέον καλείται συνέχεια να πληρώνει και είναι θέμα χρόνου να στραγγισθούν και οι όποιες δυνατότητες υπήρχαν. Μην νομίζετε ότι οι επιδοτήσεις ή προσωρινά δάνεια που δίνονται από την κυβέρνηση αρκούν για να πάρουν ανάσες οι μικρές επιχειρήσεις, στάχτη στα μάτια είναι. Τα οικονομικά μας χάλια τα ζουν οι νέοι που πλέον είναι σχεδόν όλοι άνεργοι χωρίς σχεδόν καμία προοπτική, ζουν με ένα πενιχρό επίδομα και πολλοί είναι σε αναστολή εργασίας περιμένοντας πότε θα αρχίσουν και πάλι να εργάζονται. Οι αποταμιεύσεις έχουν από καιρό εξαφανιστεί και αναμένεται η έναρξη κατάσχεσης των σπιτιών μας, ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει αρχίσει. Όλοι πλέον χρωστάμε στο κράτος και στην τράπεζα (δόσεις, κάρτες, δάνεια κλπ) και σε λίγο καιρό όταν δεν θα έχουμε πλέον σπίτια, θα πάρουν και την ελευθερία μας με την μορφή υποχρεωτικής αμισθί εργασίας για εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας. Δηλαδή αυτό που μένει, είναι να μας κάνουν δούλους και να περιμένουμε ένα νέο Σόλωνα να φέρει την Σεισάχθεια. Συνέχεια βλέπω ηλικιωμένους αλλά και νέους Έλληνες συμπολίτες μας στα φανάρια να επαιτούν μια βοήθεια, γιατί ουσιαστικά δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της εποχής. Την ίδια στιγμή βέβαια, στην Αχαρνών και στην Αριστοτέλους σουλατσάρουν ανέμελοι οι λαθρομετανάστες που μας κουβάλησε από τις χώρες τους ο Ερντογάν και τους υποδέχτηκε και στηρίζει ένθερμα ο Κουλαλέξης (Κούλης+Αλέξης). Μην περιμένετε να μείνουν για πάντα τα Hot Spots, γι’ αυτό κυρίως είναι κοντέινερ και σκηνές. Στις μεγάλες πόλεις θα έρθουν όλοι, κυρίως στην Αθήνα και θα έχουν όλες τις βασικές παροχές δωρεάν, και επίσης επιδόματα για όλη την οικογένεια, μεγάλο μέρος των οποίων μάλλον τους περισσεύει και το στέλνουν πίσω στις πατρίδες τους.

Το δεύτερο θέμα είναι το θέμα της Εθνικής μας Ασφάλειας. Αναφέρομαι σε διαφύλαξη της Κυριαρχίας και των Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, στις θρασύτατες και παράλογες διεκδικήσεις της Τουρκίας και την στάση της ΕΕ. Νομίζετε ότι σε κάθε τι που κάνει ο Ερντογάν εμείς αντιδρούμε και η ΕΕ μας φρενάρει και κάνει την φιλοτουρκική πολιτική της, με βάση τα συμφέροντα κυρίως της Γερμανίας; Έτσι φαίνεται αρχικά αλλά αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι όλα είναι ήδη σχεδιασμένα και συμφωνημένα, ώστε να υπάρχει ένας τύπος «συνεκμετάλλευσης» των πηγών στην ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ Τουρκίας και μεγάλων εταιρειών, κυρίως της ΕΕ και βέβαια με την απουσία ή την ελάχιστη κερδοφορία από πλευράς της χώρας μας. Χωρικά Ύδατα, Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, αλλά και Έθνος και Πατρίδα, θεωρώ ότι για τον Μητσοτάκη και τους πίσω από αυτόν, είναι έννοιες ξεπερασμένες που μόνο εμπόδια μπορούν να φέρουν στην «πρόοδο» και την «ευημερία» που ετοιμάζουν, στις οποίες βέβαια δεν έχουν σχεδιάσει να συμμετέχει ο απλός Έλληνας. Με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να δούμε και την επανέναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου, όπου ο Ερντογάν θα δείξει το «καλό» του πρόσωπο, το ίδιο και ο Μητσοτάκης. Δεν περιμένω κάποιο αποτέλεσμα από αυτές τις συνομιλίες, όλα νομίζω ότι ήδη έχουν συμφωνηθεί στο παρασκήνιο και από το καλοκαίρι και μετά οι τούρκοι θα αρχίσουν γεωτρήσεις στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, με την Γερμανία να μας προτρέπει για ανοχή και συνεργασία στο ξεπούλημα που θα γίνει.

Ένας άλλος παράγοντας της Εθνικής Ασφάλειας είναι ο υπό πλήρη εξέλιξη εποικισμός της πατρίδας μας από ορδές ξεκάθαρα παρανόμων μεταναστών, αυτό που ο Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει μπόλιασμα. Πίσω από το πέπλο της κερδοφορίας των εμπλεκομένων παραγόντων και ΜΚΟ αχνοφαίνεται το σχέδιο ισλαμοποίησης ή καλύτερα ο αφελληνισμός της Ελλάδας μας. Με τους ρυθμούς γεννήσεων των λάθρο, το αδιαμφισβήτητο δημογραφικό πρόβλημα των Ελλήνων και την διαφυγή των νέων μυαλών της χώρας μας στο εξωτερικό, πολύ σύντομα ο ελληνικός πληθυσμός θα είναι μειοψηφία μέσα στη χώρα του, με το κύριο κορμό να είναι οι «ελληνοποιημένοι» μετανάστες που φυσικά θα απαιτήσουν και θα έχουν πολιτικά δικαιώματα. Με αυτόν τον τρόπο η έννοια της δημοκρατίας θα εκλείψει και ό,τι και να ψηφίσουν πλέον οι Έλληνες, στην εξουσία θα παραμένει το κόμμα που θα στηρίζει αυτό το μπόλιασμα. Στην ουσία οι επόμενες εκλογές θεωρώ ότι είναι το τελευταίο ανάχωμα της δημοκρατίας για την χώρα μας.

Τρίτος και βασικός παράγοντας είναι η λεγόμενη «πανδημία» του κορωνοϊού. Αυτό που παρατηρώ είναι η ανεξέλεγκτη διασπορά φόβου από τα κανάλια, το κλείσιμο σχεδόν κάθε εμπορικής δραστηριότητας και η έμμεσα υποχρεωτική φυλάκιση του πολίτη στο σπίτι του. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, μετά από τις υποδείξεις ή όχι της σχετικής επιτροπής επιστημόνων, οι οποίοι τώρα προσπαθούν να αποποιηθούν τις πιθανές ευθύνες και ρίχνουν το βάρος της απόφασης στον Κυριάκο, λαμβάνει συνεχώς σκληρά μέτρα εγκλεισμού για να πετύχει τη διαχείριση της πανδημίας. Τα μέτρα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι αποτελεσματικά λόγω απειθαρχίας των πολιτών και έτσι βγαίνουν νέα μέτρα πιο σκληρά, όπως τελευταία στη Βοιωτία και στην Λέσβο, και τα υπάρχοντα μέτρα φυσικά παρατείνονται επ’ αόριστον. Πίσω από όλο αυτό το σκηνικό του τρόμου, θεωρώ ότι υπάρχει η φυλάκιση των πολιτών μέσα στα σπίτια τους και ο έμμεσα υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτά αναμένεται να διαρκέσουν για πολύ, αφού μετά το εμβόλιο, πάλι θα κυκλοφορούμε με μάσκες και πάλι θα έχουμε περιοριστικά μέτρα. Το ζητούμενο αγαπητοί μου είναι η μέσω του άκρου εκφοβισμού υποδούλωση των πολιτών και το κλείσιμό μας μέσα στα σπίτια μας, ανίκανους να αντιδράσουμε σε ό,τι μετά σχεδιάζουν να φέρουν. Πρόσφατα ο Μητσοτάκης πρότεινε στην ΕΕ η κάρτα του εμβολιασμού να γίνει το νέο διαβατήριο, απαραίτητο για τις μετακινήσεις των πολιτών. Μην ρωτάτε αν αυτό είναι συνταγματικό ή όχι. Περιμένετε το Συμβούλιο της Επικρατείας να το καταψηφίσει; Η έννοια του πολίτη, η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, η ελευθερία της σκέψης και της δημιουργίας κάτω από τον ήλιο και μπροστά στη θάλασσα σε λίγο θα «περιοριστούν» για το γενικότερο καλό. Σας θυμίζουν λίγο το Σπήλαιο του Πλάτωνα όλα αυτά; Εμένα πάρα πολύ.

Δεν έχω αναφερθεί καθόλου σε συνωμοσιολογίες, δεν ψάχνω να βρω παραφυσικές καταστάσεις, αλλά βλέπω την σημαντική υποβάθμιση που επιχειρείται, όσον αφορά στη θέση του ελεύθερου και ενεργού Έλληνα πολίτη μέσα στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία ευκαιρία για να αντιδράσουμε και να σωθεί ουσιαστικά η Δημοκρατία, θεωρώ ότι είναι οι εκλογές που όλα δείχνουν ότι έρχονται. Οι Έλληνες για την Πατρίδα είναι το τελευταίο ανάχωμα της Δημοκρατίας και της πατρίδας. Είναι η ελπίδα διατήρησης του έθνους, του πολιτισμού μας και της πίστης μας. Η φωνή του αρχηγού μας, έγινε προσπάθεια να φιμωθεί αλλά δεν τα κατάφεραν. Όλοι εμείς που αγαπάμε πραγματικά την Ελλάδα μας θα στηρίξουμε τον αγώνα μόλις έρθει η ώρα. Μέχρι τότε καλή δύναμη και να είστε όλοι καλά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης