«Άρχισαν τα όργανα» για το εμβόλιο της Pfizer: Παρενέργειες σε αλλεργικούς

  09/12/2020  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν πέρασε παρά μόνο μία μέρα από την έναρξη των εμβολιασμών στην Βρετανία και ήδη παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα.

Ειδικότερα, η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας για τα φάρμακα εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία, όσοι είναι αλλεργικοί δεν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer. Η προειδοποίηση αυτή εκδόθηκε μετά τα δυο περιστατικά αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασαν δυο εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης ότι έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι όσοι εμπλέκονται στον εμβολιασμό.

Η Dr June Raine, επικεφαλής του ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας για τα φάρμακα δήλωσε: «Το βράδυ της Τρίτης ενημερωθήκαμε για δυο περιπτώσεις που παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Γνωρίζουμε από τις εκτεταμένες κλινικές δομικές ότι κάτι τέτοιο δεν είχε αναφερθεί αλλά πλέον με αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων που επιλέχθηκαν πρώτες».

Είναι συνεπώς απολύτως εκτεθειμένοι όσοι, ελαφρά τη καρδία, έσπευσαν να πουν ότι δεν είναι απαραίτητη περαιτέρω διερεύνηση σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων.

Αποδεικνύεται επιπλέον ότι ήταν επιπόλαιοι όσοι έσπευδαν να πουν ότι το βραχύ χρονικό διάστημα που διήρκεσαν οι κλινικές έρευνες ήταν απόλυτα επαρκές ώστε να ελεγχθούν σε βάθος όλες οι ενδεχόμενες άμεσες ή μελλοντικές παρενέργειες τις οποίες θα μπορούσε να προκαλέσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Αντιθέτως δικαιώνονται όλοι εκείνοι, όπως ο επικεφαλής των Ελλήνων για την Πατρίδα Ηλίας Κασιδιάρης, οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθούν όλες οι επιστημονικές εγγυήσεις και όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα που προβλέπονται διαχρονικώς για την ασφαλή ανάπτυξη των εμβολίων και τον πλήρη έλεγχο τυχόν βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων παρενεργειών. Κανένας δεν δικαιούται να παίζει πολιτικά ή επιχειρηματικά παιχνίδια με την υγεία των πολιτών!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης