Πυρκαγιές: Οι ήρωες πιλότοι και το ανθελληνικό σύστημα

Έλληνες  26/07/2023  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Σταύρος Μπιτσικόλης,

Στέλεχος Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν θα μπορούσε Έλληνας να μην συγκλονισθεί από το θλιβερό νέο του χαμού των δύο πιλότων του καναντέρ οι οποίοι έπεσαν ηρωικά πάνω στο καθήκον για την κατάσβεση των πυρκαγιών με τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό που τους παρέχει το ελληνικό κράτος.

Οι μόνοι που δεν συγκινήθηκαν από τον χαμό των δύο παλληκαριών ήταν οι βολεμένοι του ανθελληνικού συστήματος Μητσοτάκη οι οποίοι έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι δεν νοιάζονται ούτε για τους ήρωες της Κύπρου, των Ιμίων, τον Ηλιάκη αλλά και τόσους άλλους τους οποίους με τις πράξεις τους αλλά και τις παραλείψεις τους τούς στέλνουν στον θάνατο και μετά σφυρίζουν αδιάφορα σαν να μην έγινε τίποτα.

Αποκορύφωμα αυτής της αναίσθητης και αναίσχυντης λογικής ήταν η δήλωση ντροπή αναπληρωτή υπουργού της ΝΔ ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς συνεχίζεται». Τέτοιο θράσος και τέτοια έλλειψη συναίσθησης της κατάστασης και συμπάθειας προς τις οικογένειες των θυμάτων, μόνο οι εκπρόσωποι ενός σάπιου συστήματος θα μπορούσαν να δείξουν.

Είναι καιρός επιτέλους, με την αλλαγή αυτού του συστήματος και την εγκαθίδρυση μιας εθνικής κυβέρνησης, η πυροπροστασία να γίνει από τις κύριες προτεραιότητες της εθνικής ασφάλειας με τη ριζική ανανέωση του εξοπλισμού και των μέσων πυρόσβεσης χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμη βοήθεια και όχι αποκλείοντας χώρες όπως η Ρωσία η οποία βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια καίρια στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τα αεροπλάνα που προσέφερε. Μια εθνική κυβέρνηση που θα αναβαθμίσει μετά από δεκαετίες τον ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας. Σήμερα, έχουμε Δασαρχεία χωρίς Δασολόγους, δασεργάτες, δασοπυροσβέστες κτλ.

Χρειάζεται μία ολοκληρωμένη εθνική πολιτική η οποία χωρίς κολλήματα θα νοιάζεται για το καλό της πατρίδας και την ασφάλεια των ελληνικών δασών και των Ελλήνων.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης