Δημογραφικό: Η Ελλάδα πεθαίνει, το πολιτικό σύστημα αδιαφορεί, οι ΕΛΛΗΝΕΣ προτείνουν!

Έλληνες  26/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Ιωάννης Γεωργουλόπουλος

Λιγότεροι γάμοι και περισσότερα διαζύγια στη Μεσσηνία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του εξαμήνου για το 2021 που γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών βάσει του αρχείου ληξιαρχικών πράξεων που τηρείται. Οι θάνατοι για άλλη μια χρονιά στη Μεσσηνία υπερτερούν σημαντικά των γεννήσεων, με τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου για το πρώτο εξάμηνο του 2021 να είναι 1.184 και οι γεννήσεις μόλις 463, δηλαδή σχεδόν τριπλάσιοι θάνατοι από γεννήσεις… Πάντως, στη Μεσσηνία τις περισσότερες γεννήσεις είχαμε το 2016, ενώ γάμους και διαζύγια το 2017. Αναλυτικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο φέτος δηλώθηκαν στα ληξιαρχεία της Μεσσηνίας: 1.184      θάνατοι, 463 γεννήσεις, 182 γάμοι, 81 διαζύγια. Συνολικά στη Μεσσηνία το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους έγιναν 1.980 ληξιαρχικές πράξεις.

Εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον, η Ελλάδα σβήνει δημογραφικά. Παρ’ όλα αυτά, οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου αντί να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν σε μια πολυεπίπεδη και μακροχρόνια δημογραφική πολιτική, στην πράξη αδιαφορούν ή μας ενημερώνουν ότι θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας με τους παράνομους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα από 80 χώρες του κόσμου. Όταν τα λένε αυτά όμως, δεν έχουν σκεφτεί ούτε καν τις ποσοτικές διαστάσεις του προβλήματος. Δεν γνωρίζουν δηλαδή πόσα αγέννητα ελληνόπουλα θα μας λείπουν έως το μέσον το αιώνα και πόσοι παράνομοι μετανάστες μπορούν να καταφθάσουν στην Ελλάδα από όλη την αφροασιατική περίμετρο. Ας τους ενημερώσουμε ότι αν η ελληνική υπογεννητικότητα συνεχιστεί, τότε σύμφωνα με την Eurostat το 2050 θα μας λείπουν περίπου δύο εκατομμύρια αγέννητα ελληνόπουλα.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι θα μας έλθουν δύο εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, το Κογκό, τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές και τις άλλες χώρες προέλευσης μεταναστών, τότε είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για επίλυση του δημογραφικού, αλλά για το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας και την αντικατάστασή της από ένα αφροασιατικό πληθυσμιακό αμάλγαμα, στο οποίο οι σημερινοί Έλληνες θα αποτελούν το βιολογικά απερχόμενο τμήμα του πληθυσμού.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης