Ηχηρό χαστούκι στην ελληνική κυβέρνηση για την ελευθερία του Τύπου! – Οι προτάσεις των ΕΛΛΗΝΩΝ για πλήρη διαφάνεια στα ΜΜΕ

Έλληνες  09/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Κάτω από τη βάση» και σε θέματα ελευθερίας του Τύπου βαθμολογείται η χώρα μας. Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βιέρα Γιούροβα, σε συνέντευξή της στην EURACTIV Τσεχίας, τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει στις προβληματικές χώρες της Ε.Ε. όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη δεν είναι ίδια σε όλα τα κράτη. «Εχουμε χώρες όπου η δημοσιογραφία είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο επάγγελμα, και θα διαπραγματευτώ με αυτά τα κράτη διμερώς, ώστε να μην πάρουν επιπόλαια τις συστάσεις μας. Οι συστάσεις δεν είναι νομικά δεσμευτικές και εξαρτάται από την προθυμία των κρατών μελών να τις ακολουθήσουν» τόνισε η κυρία Γιούροβα. Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα συγκεκριμένα αποτελεί μέρος των «προβληματικών» χωρών, απάντησε: «Ναι, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με αυξημένο κίνδυνο. Εκεί σκοτώθηκε πρόσφατα ένας ερευνητής δημοσιογράφος».

Εκανε, δε, γνωστό ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει διμερώς το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας με όλες τις χώρες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, περιλαμβανομένης της Ελλάδας. «Τα μόνα κράτη όπου οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, είναι η βόρεια Ευρώπη, ωστόσο οι συνθήκες στη νότια ή ανατολική Ευρώπη είναι διαφορετικές. Θα χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα δεδομένα κατά τις διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς των κρατών-μελών» σημείωσε. Επεσήμανε επίσης ότι η Ε.Ε. κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου και έχει ήδη προβεί σε συστάσεις προς τα κράτη-μέλη «που έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών τους, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».

Επίσης, επέμεινε ότι τα κράτη-μέλη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν «ελαφρά» τις προειδοποιήσεις των δημοσιογράφων όταν πέφτουν θύματα επιθέσεων ή διαφόρων απειλών. Οχι ότι περιμέναμε την αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για να μάθουμε ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα είναι αγαθό εν ανεπαρκεία, αλλά το «χαστούκι» στην ελληνική κυβέρνηση είναι ηχηρό.

Τώρα, αν ο ήχος του θα ακουστεί στην Ελλάδα, μάλλον ατύχησε η κυρία Γιούροβα. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε για τις λίστες Πέτσα και την παραποίηση της πραγματικότητας από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ;

Για τον λόγο αυτό το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ανεξαρτησία του Τύπου στην Ελλάδα και στην πλήρη διαφάνεια των διαφημίσεων προς τα ΜΜΕ. Για να διαβάσετε το Κυβερνητικό μας Πρόγραμμα πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης