ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Προστασία της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας

 • Αυστηρή τήρηση της πολυφωνίας: να σταματήσουν επιτέλους τα ΜΜΕ να λειτουργούν ως φερέφωνα των διεφθαρμένων κυβερνήσεων. Όλοι οι Έλληνες θα έχουν βήμα και όλες οι απόψεις θα ακούγονται ελεύθερα. Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Τα πολλαπλά κρούσματα απόπειρας χειραγώγησης του Τύπου, εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων αλλά και άσκησης βίας κατά δημοσιογράφων, αναιρούν την ισηγορία και την πολυφωνία, αξίες που αποτελούν, κατά τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το οξυγόνο της Δημοκρατίας.
 • Κατάργηση του Ε.Σ.Ρ. (μέσω Συνταγματικής Αναθεώρησης) και δημιουργία ειδικού ανεξάρτητου φορέα που θα βάλει τέλος στα τηλεοπτικά υποπροϊόντα που διαφθείρουν τις συνειδήσεις των Ελλήνων. Ο ελεγκτικός φορέας θα ελέγχει συστηματικά την τήρηση των κανόνων της δεοντολογίας, της πληρότητας του προγράμματος, της πολυφωνίας στην ενημέρωση, της προστασίας των ανηλίκων και του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου.
 • Αυστηρός έλεγχος στα επισφαλή δάνεια που χορηγήθηκαν από τράπεζες σε ΜΜΕ. Αφαίρεση των αδειών από τις επιχειρήσεις που έλαβαν παράνομες δανειοδοτήσεις. Η ειδική μεταχείριση «μεγάλων» ιδιοκτητών καναλιών και εφημερίδων θα σταματήσει.

Συμβολή στη μορφωτική ανάπτυξη

 • Παραγωγές επικεντρωμένες στην Ελληνική Ιστορία και στον πολυχιλιετή πολιτισμό μας, αντί για τουρκικά σήριαλ και εκπομπές που ασκούν ανθελληνική προπαγάνδα.
 • Αυστηρός έλεγχος σε εκπομπές και υποπροϊόντα τύπου «ριάλιτι». Τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα να σέβονται το θεσμό της οικογένειας, την αξία και σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και την προσφορά των Ελλήνων της υπαίθρου στον ελληνικό πολιτισμό και στην οικονομία. 
 • Παραγωγές προβολής της πλούσιας ελληνικής παράδοσης και όλων των μορφών αυτής. Πρέπει, επιτέλους, να δοθεί ειδικό βάρος στη μορφωτική λειτουργία του Τύπου και των υπολοίπων μέσων πληροφόρησης. 

Προστασία εργαζομένων

 • Τέλος στην ασύδοτη εκμετάλλευση των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, αναλυτών, εξωτερικών συνεργατών και τεχνικών). Σήμερα, τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν φανεί κατώτερα των περιστάσεων και δεν κατάφεραν να ελέγξουν τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στα μέσα πληροφόρησης με απλήρωτη εργασία για μήνες, «μαύρη» εργασία πολλές φορές και απολύσεις χωρίς την κατοχύρωση αποζημίωσης. Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί, ενημερώνοντας τους πολίτες, επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και τα δικαιώματά τους πρέπει να προστατεύονται από το κράτος και να μη γίνονται βορά στον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία. 
 • Ειδική μέριμνα για δημοσιογράφους και τεχνικούς που εργάζονται στον τομέα των ψηφιακών μέσων και με τη μέθοδο της τηλεργασίας.
 • Ο κλάδος των ΜΜΕ έχει πληγεί τα χρόνια της κρίσης όσο λίγοι. Μέριμνα, στήριξη και προστασία των εκατοντάδων δημοσιογράφων και τεχνικών που έχουν μείνει άνεργοι. 

Υποχρεώσεις και αρχές δεοντολογίας

Η δημοσιογραφία, ως επάγγελμα, αλλά και κοινωνικό λειτούργημα, συνεπάγεται εκτός από δικαιώματα, καθήκοντα και υποχρεώσεις. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:

 • Να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου και του πολίτη. Μόνο όταν το επιτάσσει το δικαίωμα της πληροφόρησης μπορεί να χρησιμοποιεί, πάντοτε με τρόπο υπεύθυνο, στοιχεία από την ιδιωτική ζωή προσώπων που ασκούν δημόσιο λειτούργημα ή έχουν στην κοινωνία ιδιαίτερη θέση και ισχύ και υπόκεινται στον κοινωνικό έλεγχο.
 • Να σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας και να μην προεξοφλεί τις δικαστικές αποφάσεις.
 • Να σέβεται την κατοχυρωμένη με διεθνείς συμβάσεις προστασία των ανηλίκων και των προσώπων με ειδικές ανάγκες και με σοβαρά προβλήματα υγείας.
 • Να ελέγχει και να τεκμηριώνει τις πληροφορίες, που αναφέρονται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
 • Να συλλέγει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες του και να εξασφαλίζει την τεκμηρίωσή τους (έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες, τηλεοπτικές εικόνες) με δημοσιογραφικά θεμιτές μεθόδους, γνωστοποιώντας πάντοτε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.
 • Να τηρεί το επαγγελματικό απόρρητο ως προς την πηγή των πληροφοριών που εξασφάλισε υπό εχεμύθεια.

Διαφήμιση

 • Όλες οι διαφημίσεις πρέπει να είναι νόμιμες, ευπρεπείς, έντιμες και να λένε την αλήθεια.
 • Καμία διαφήμιση δεν πρέπει να κλονίζει την εμπιστοσύνη του κοινού στη διαφημιστική λειτουργία.
 • Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται τους φόβους, τη δυστυχία ή τον πόνο των ανθρώπων.
 • Οι διαφημίσεις δεν πρέπει να περιέχουν δηλώσεις ή οπτικές παραστάσεις, που είτε άμεσα είτε έμμεσα, με υπονοούμενα, με παραλείψεις, με διφορούμενα ή με υπερβολικούς ισχυρισμούς, μπορούν να παραπλανήσουν τον καταναλωτή.
 • Οι διαφημίσεις πρέπει να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Θέσεις του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία

ΥΓΕΙΑ

Υγεία

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημογραφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοινωνικό Κράτος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωτερική Πολιτική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Εθνική Άμυνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εσωτερική Ασφάλεια

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρωτογενής Τομέας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή Πολιτική

ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδεία

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ορθοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

Πολιτική Κάθαρση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια

ΜΜΕ

ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ