Υπόθεση Κατσίφα: Λάμπει… δια της απουσίας του το Υπουργείο Εξωτερικών

Έλληνες  12/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πέρασε μια μέρα από την δημοσιοποίηση του «πορίσματος» των Αλβανικών αρχών για την υπόθεση Κατσίφα με το οποίο απέδωσαν την στυγερή δολοφονία του σε.. αυτοκτονία, και ουδεμία αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Κανένα διάβημα διαμαρτυρίας, καμία κλήση του Αλβανού πρέσβη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γι' αυτήν την καταφανή υπόθεση συγκάλυψης, γενικά καμία αντίδραση από το κατ' ευφημισμόν, ελληνικό κράτος.

Τι κι αν οι Αλβανοί καθημερινά καταπατούν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνώς αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας των Βορειοηπειρωτών; Το ελληνικό Υπ.Εξ. σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας σαφές ότι για το ελληνικό κράτος οι Βορειοηπειρώτες αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς επιτρέπει στους Αλβανούς, να φυλακίζουν, να υφαρπάζουν τις περιουσίες ακόμα και να δολοφονούν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Σε όσους σπεύδουν να υποστηρίξουν πως αυτή η απόφαση αφορά το αλβανικό κράτος και την αλβανική δικαιοσύνη θα τους θυμίσουμε την στάση των ΗΠΑ όταν ο σταθμάρχης Ουέλς έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη. Στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά καθώς τον ρόλο των τρομοκρατών έχει λάβει το ίδιο το αλβανικό κράτος και θα έπρεπε η αντίδραση των Ελληνικών αρχών να είναι οργισμένη και σαρωτική.

Το ελληνικό κράτος οφείλει να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος ηρωομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, και να καταγγείλει την Αλβανία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα δικαστήρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ηρωική μάνα του Κατσίφα θα έπρεπε να γίνει σύμβολο αντίστασης στην καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων και των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αυτά φυσικά θα συνέβαιναν με μια σοβαρή εθνική κυβέρνηση, και όχι με τα ανδρείκελα της φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως για τον Υπ.Εξ. Ν. Δένδια η Βόρεια Ήπειρος «κείται μακράν» και οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ στο Κυβερνητικό του Πρόγραμμα για την Εξωτερική Πολιτική, αναφέρει επακριβώς το πώς  θα σταματήσει η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας, αλλά και για το πώς θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδικοχαμένο αδελφό μας. Γιατί για εμάς, η ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Ελλήνων, εντός και εκτός των σημερινών συνόρων, είναι ιερά και απαραβίαστα.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμά μας αναφέρεται ότι:

«Οι ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρώτη κιόλας μέρα της διακυβέρνησής τους θα καλέσουν τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα και θα του καταστήσουν σαφές πως εάν θέλει η Αλβανία να αποκτήσει ευρωπαϊκή προοπτική, και εάν θέλει να υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή θα πρέπει να δεχτεί τις εξής, σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, ελληνικές θέσεις:

α) Θα σταματήσει κάθε μορφής καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

β) Θα σεβαστεί το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, και στον εορτασμό των ελληνικών εθνικών  και θρησκευτικών εορτών.

γ) Θα απονείμει τίτλους κυριότητας για τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως προβλέπεται από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

δ) Θα εφαρμόσει απαρεγκλίτως το Πρωτόκολλο της Κερκύρας που προβλέπει διευρυμένη Αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο. 

ε) Θα βρει και θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους δολοφόνους του Κωνσταντίνου Κατσίφα και του Αριστοτέλη Γκούμα. Ειδικά στην περίπτωση του ηρωομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα (η δολοφονία του οποίου συνετελέσθη από τις αλβανικές αρχές, ήτοι το αλβανικό κράτος)  θα αποδώσει την προβλεπόμενη αποζημίωση στην οικογένειά του και ο Αλβανός πρωθυπουργός θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την οικογένεια του ήρωα και την Ελλάδα…

Σε διαφορετική περίπτωση το Ελληνικό κράτος θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

α) Θα προβεί σε εκτεταμένη χρήση αρνησικυρίας (veto) σταματώντας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην ΕΕ.

β) Θα λάβει σκληρά εμπορικά αντίμετρα.

δ) Θα παγώσει τους εν Ελλάδι τραπεζικούς λογαριασμούς επιλεγμένων Αλβανών πολιτών.

ε) Θα καταγγείλει την Αλβανία στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, διεκδικώντας επιπλέον τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

στ) Οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες Κυβερνητικό Πρόγραμμά μας εδώ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης