ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθώς εισερχόμεθα σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η χώρα μας οφείλει να αναθεωρήσει το ακολουθούμενο δόγμα της εξωτερικής της πολιτικής. Για να γίνουμε πιο ακριβείς, οφείλει να αποκτήσει επιτέλους ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ δόγμα και τον δικό της στρατηγικό σχεδιασμό, προκειμένου να εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της και να διεκδικήσει τον ρόλο της σαν ηγέτιδα δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι καιροί απαιτούν η χώρα να σταματήσει να σέρνεται πίσω από το άρμα της Ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, η οποία κινείται σε λογικές «ήπιας ισχύος» και υποχωρητικότητας. συνεπώς η ελληνική διπλωματία πρέπει να χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα και ευελιξία.

Παράλληλα οι κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας οφείλουν να είναι ευθυγραμμισμένες με το διεθνές δίκαιο, γεγονός που θα διασφαλίσει την ισχυροποίηση της χώρας μας και την αποδοχή της ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

Η ανεξαρτησία, η ισχυροποίηση και η ανάδειξη της Ελλάδας σε ηγέτιδα δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η χώρα αυτή αποτελεί διαχρονικά την Νο 1 απειλή για την εθνική ασφάλεια, την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Όι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά αλλά ειδικότερα των τελευταίων δυο δεκαετιών με την πολιτική του κατευνασμού την οποία ακολουθούν, έχουν αποθρασύνει εντελώς την Τουρκία με αποτέλεσμα αυτή να καταστεί απειλή για την ευημερία την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της βαλκανικής χερσονήσου. Παράλληλα οι επεκτατικές βλέψεις της την καθιστούν τον Νο1 επιβουλέα της εθνικής μας ακεραιότητας και κυριαρχίας γεγονός που αποδεικνύεται από την δράση του παράνομου τουρκικού προξενείου στην Θράκη, τις πρόσφατες κινήσεις της στο Αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο, αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Οι τακτικές του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας απεδείχθησαν ανεπαρκείς, και η πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά τους θιασώτες της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Η επιθετική προς όλες τις κατευθύνσεις εξωτερική της πολιτική, την έχει καταστήσει κράτος-ταραξία και πηγή προβλημάτων για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αυτό με την σειρά του την καθιστά σταδιακά σε κράτος παρία για τις πλανητικές και περιφερειακές δυνάμεις. Στον αντίποδα η γεωπολιτική της θέση και η επιρροή που ασκεί σε τουρκομανικούς πληθυσμούς από το Κουρδιστάν μέχρι την Κίνα, την καθιστούν απαραίτητη τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ρωσία η οποία την χρειάζεται αν θέλει να υλοποιήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό της που προβλέπει την περιέλευση στην σφαίρα επιρροής της, τής μέση Ανατολής και των «θερμών θαλασσών»  της Ανατολικής Μεσογείου. Η πρόσφατη σύγκλιση Ρωσίας και Τουρκίας σε συνδυασμό με την γεωπολιτική στροφή των ΗΠΑ και τα εν εξελίξει γεγονότα στην Ουκρανία αναμένεται να την αναγκάσουν να επιλέξει επιτέλους μεριά στην παγκόσμια σκακιέρα. Το γεγονός αυτό θα αναδείξει ευκαιρίες δράσης για την χώρα μας καθώς όποια και αν είναι η επιλογή της θα προκύψει ένας ευχαριστημένος αλλά και ένας..δυσαρεστημένος. Η ελληνική διπλωματία με κατάλληλους χειρισμούς, με αποφασιστικότητα και ευελιξία μπορεί όχι μόνο να αναχαιτίσει τις τουρκικές επεκτατικές πολιτικές, αλλά ακόμα και να ανατρέψει την επικρατούσα αυτή την στιγμή κατάσταση στην περιοχή. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

α) Κατοχύρωση της εθνικής μας Κυριαρχίας

Α) Άμεση οριοθέτηση Α.Ο.Ζ. με την Κύπρο με την αρχή της μέσης γραμμής.

Η κυβέρνηση της Κύπρου, εδώ και χρόνια ζητά από τους εγχώριους πολιτικάντηδες την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, που: 

(1). Κατοχυρώνει διεθνώς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 

(2). Αναδεικνύει την γεωπολιτική σημασία του Συμπλέγματος Μεγίστης.

(3). Κλείνει την Τουρκία στις ακτές της.

(4). Ενώνει de facto την Κύπρο με την Ελλάδα.

(5). Κάνει την Πατρίδα μας κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Β) Κατάθεση στον ΟΗΕ, της ΑΟΖ της πατρίδας μας, όπως αυτή θα οριοθετηθεί με την Κύπρο και επιπλέον αυτής, της συνολικής ΑΟΖ για τα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματά μας (με Λιβύη, Ιταλία, Αίγυπτο, Αλβανία και Τουρκία), όπως αυτή θα διαγράφεται μετά τη συμφωνία μας με την Κύπρο και προβλέπεται από το διεθνώς αναγνωρισμένο Δίκαιο της Θάλασσας, όπου όλα τα νησιά (πχ σύμπλεγμα Μεγίστης- Καστελόριζο) έχουν δικαίωμα ΑΟΖ, χωρίς εκπτώσεις, ερμηνείες και τροποποιήσεις. 

Γ. Επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, σε όλα τα πελάγη μας και αντιστοίχιση με τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Η επέκταση αυτή αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της πατρίδας μας και επιτέλους πρέπει να βρούμε την αποφασιστικότητα να την υλοποιήσουμε.  Οι αντιδράσεις της ¨συμμάχου¨ μας στο ΝΑΤΟ Τουρκίας και οι απειλές της για πόλεμο δεν είναι δυνατόν να παραμένουν μέχρι σήμερα και να αποτελούν φόβητρο για τις άτολμες κυβερνήσεις.

Δ. Στο άρθρο 3 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας ορίζεται ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας». Άρα δεν απαιτείται η σχετική σύμφωνη γνώμη τρίτου κράτους ή συμφωνία με αυτό. Κατόπιν τούτου, είναι  επιτακτικός ο καθορισμός και η χάραξη Ευθειών Γραμμών Βάσης, ήτοι των νοητών ευθειών γραμμών που συνδέουν τις άκρες ενός κόλπου ώστε η γραμμή αυτή να ορίζεται ως βάση από όπου αρχίζει η μέτρηση του πλάτους της ζώνης των χωρικών υδάτων. Είναι αδιανόητο τουρκικά πλοία και μάλιστα πολεμικά, Υποβρύχια και Φρεγάτες, να εισέρχονται στο Σαρωνικό και στον Ευβοϊκό με το πρόσχημα της Αβλαβούς Διέλευσης και πλέοντας 6 μίλια από τις ακτές μας, να φτάνουν στην Αίγινα, έξω από τον Πειραιά και την Χαλκίδα.

β) Ανάσχεση των επεκτατικών πολιτικών της Τουρκίας στην Θράκη

Μπορεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να βρίσκεται στο Καστελόριζο και την Ανατολική Μεσόγειο, όμως το θέμα της Θράκης θα πρέπει να βρίσκεται εξίσου στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της ελληνικής διπλωματίας. Το παράνονο τουρκικό προξενείο στην Θράκη υλοποιεί την πάγια επιδίωξη του τουρκικού κράτους να αποσταθεροποιήσει και να «κοσσοβοποιήσει» την περιοχή. Αργά και σταθερά η Τουρκία καταφέρνει τον στόχο της κυρίως λόγω της ολιγωρίας του κράτους των Αθηνών. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα δρομολογήσουν το κλείσιμο του παράνομου τουρκικού προξενείου και θα καταγγείλουν με στοιχεία στον ΟΗΕ την τουρκία για την αποσταθεροποιητική του δράση. Επίσης θα κλείσουν τα παράνομα νηπιαγωγεία που χρηματοδοτούνται από το τουρκικό προξενείο και θα απαγορεύσουν την λήψη  χρημάτων από αυτό υπό οποιαδήποτε μορφή (δανείου η επιδόματος) από ιδιώτες.

γ) Ανάσχεση επεκτατικών πολιτικών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος

Η ανάπτυξη νέων στρατηγικών συμμαχιών με έμφαση στις διμερείς σχέσεις θα αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάσχεσης της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στην περιοχή. Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ μπορούν να αποτελέσουν ένα τόξο στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο. Στρατηγικές συμμαχίες με γνώμονα το κοινό συμφέρον και κύριο στόχο τον περιορισμό και την απομόνωση της Τουρκίας. Παράλληλα η σύναψη αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία (αναλυτικά παρακάτω), με συνεχή παρουσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή. Ο συνδυασμός των δύο αναμένεται να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. 

Ανάπτυξη νέων στρατηγικών συμμαχιών με έμφαση στις διμερείς σχέσεις

Η ανάπτυξη νέων συμμαχιών με τις περιφερειακές και πλανητικές δυνάμεις, βασισμένων στις διμερείς σχέσεις και όχι απλώς στα πλαίσια ευρύτερων συμμαχιών τύπου ΝΑΤΟ  (οι οποίες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για την ασφάλεια της χώρας μας), είναι μία αναγκαιότητα. Οι νέες συμμαχίες θα πρέπει να διαμορφωθούν με γνώμονα το κοινό καλό και και με προτεραιότητα την διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων. 

Κατά κανόνα οι συμμαχίες τείνουν να γίνονται ισχυρότερες όταν είναι αμοιβαία επωφελείς, πολυεπίπεδες και εκτείνονται σε πολλούς τομέις (ενιαίο αμυντικό δογμα, εμπορικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις). 

Σχέσεις με πλανητικές δυνάμεις

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δείχνουν, σε διπλωματικό μέχρι στιγμής επίπεδο, να στρέφουν το ενδιαφέρον τους ξανά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα «παράθυρο» στην ελληνική διπλωματία ούτως ώστε να αναδειχθεί η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Νέες συμφωνίες στην άμυνα, τον τουρισμό, την οικονομία και την αμυντική βιομηχανία μπορούν να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις πάντα με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον και ποτέ εις βάρος του. Λόγω της κρισιμότητας των καιρών, και της οικονομικοπολιτικής αστάθειας στην Τουρκία η Ελλάς μπορεί να αποκομίσει πολλαπλά άμεσα  και μακροπρόθεσμα οφέλη μέσω της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Άλλωστε τα γεγονότα στην Ουκρανία μπορούν να επισπεύσουν την αναγκαιότητα για τις ΗΠΑ, να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο στρατηγικό σύμμαχο στην περιοχή, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα στην χώρα μας να ισχυροποιήσει την θέση της στην εν λόγω συμμαχία.

ΡΩΣΙΑ

Στον αντίποδα το κενό δύναμης που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή από την αποχώρηση των ΗΠΑ, σπεύδει να καλύψει η Ρωσία, η οποία φιλοδοξεί να κάνει πράξη τον διακαή της πόθο: την έξοδο στις θερμές θάλασσες.  Το γεωπολιτικό περιβάλλον και οι συγκυρίες δείχνουν να την ευνοούν, όπως απέδειξαν οι πρόσφατες εξελίξεις στα μέτωπα της Λιβύης, της Συρίας και κυρίως της Αρμενίας, από τα οποία βγήκε σαφώς κερδισμένη. Αυτό το γεγονός φαίνεται πως το καθεστώς Ερντογάν το έχει αντιληφθεί και εκεί οφείλεται η προσέγγιση των δύο χωρών που εκπλήσσει πολλούς αναλυτές. Η Ελλάδα οφείλει να βρει τρόπους προσέγγισης με την Ρωσία, και να αναπτύξει μαζί της αρχικά εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικες (μέσω της Ορθοδοξίας) σχέσεις και εν συνεχεία να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω σύγκλισης σε θέματα γεωστρατηγικής και αμυντικής πολιτικής. Παράλληλα η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την γεφύρωση των διαφορών της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας και του οικουμενικού πατριαρχείου 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΚΥΠΡΟΣ

Είναι πάγια επιδίωξη του επικεφαλής του κινήματός μας Ηλία Κασιδιάρη η υιοθέτηση ενός ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Κύπρο. Γεγονός που θα αναδείξει τον ελληνισμό σε ηγέτιδα δύναμη της ανατολικής Μεσογείου, και θα εγκαταστήσει μια σοβαρή απειλή στο μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας. Η εν λόγω κίνηση αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την ασφάλεια και την εθνική ανεξαρτησία και των δύο ελληνικών κρατών, συνεπώς η μεταστάθμευση μίας μοίρας ελληνικών αεροσκαφών γαλλικής κατασκευής εξοπλισμένης με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς κρίνεται ως αναγκαία. Παράλληλα η παραπάνω κίνηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μοχλός πίεσης προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με σκοπό την ολοκληρωτική άρση του εμπάργκο όπλων που της έχει επιβληθεί.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Υπό την διακυβέρνηση του στρατηγού Αλ Σίσυ η Αίγυπτος έχει αναδειχθεί στην πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον τομέα της άμυνας χώρα της περιοχής. Ο στρατηγός κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να την καταστήσει βασικό παίκτη στην Ανατολική μεσόγειο, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν. Η Αίγυπτος όπως και το Ισραήλ αντιλαμβάνεται τον ουσιαστικό κίνδυνο για την σταθερότητα στην περιοχή που δεν είναι άλλος από την Τουρκία. Μία σταθερότητα την οποία έχει ανάγκη αν θέλει, εκμεταλλευόμενη τα υποθαλάσσια κοιτάσματά της, να βγει από την βαθιά και πολυετή οικονομική κρίση. Εδώ λοιπόν διακρίνεται μία ευκαιρία ουσιαστικής σύγκλισης Ελλάδας και Αιγύπτου στον οικονομικό και τον αμυντικό τομέα, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να επεκταθεί σε μια διμερή αμυντική συμφωνία.  

ΕΥΡΩΠΗ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η ένωση τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί έναν γίγαντα με πήλινα πόδια. Με τρία δυσεπίλυτα προβλήματα τα οποία αδυνατεί να επιλύσει (δημογραφικό μαρασμό, έλλειψη ευρωστρατού, έλλειψη πρώτων υλών και ενέργειας) δεν αναμένεται να αποτελέσει σοβαρό παίχτη στο διεθνές περιβάλλον μέσα στα προσεχή χρόνια. Παράλληλα η βραδύτητα στην λήψη αποφάσεων, και η ηγεμονική στάση που επιδεικνύει ολοένα και περισσότερο η Γερμανία οδηγεί τα κράτη-μέλη το ένα μετά το άλλο να ακολουθούν την δική τους, ανεξάρτητη, εξωτερική πολιτική, παρά τις πιέσεις που επιχειρούν οι Βρυξέλλες για να τις αποτρέψουν. Αυτές οι φυγόκεντρες τάσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ύπαρξή της. Παρόλα αυτά, πολλά γειτονικά προς αυτήν κράτη παραμένουν οικονομικά εξαρτημένα από αυτήν και θα μπορούσε αυτό το γεγονός, υπό προϋποθέσεις, να χρησιμοποιηθεί από την Ελλάδα σαν εργαλείο για την επίτευξη των εθνικών μας συμφερόντων, κυρίως μέσω της εκτεταμένης χρήσης αρνησικυρίας (veto) από την ελληνική πλευρά.

ΓΑΛΛΙΑ

Η παραδοσιακά φιλική χώρα της Γαλλίας δείχνει τα τελευταία χρόνια να ψάχνει τρόπο να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό της ρόλο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ηγεμονική στάση της Γερμανίας και η πολιτική για το μεταναστευτικό, στο πλαίσιο της ΕΕ έχει κουράσει και εκνευρίσει την Γαλλική κοινή γνώμη με αποτέλεσμα οι ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές δυνάμεις να αυξάνουν συνεχώς τα ποσοστά τους. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουελ Μακρόν, εν μέρει λόγω των παραπάνω αποζητά την αναβάθμιση της Γαλλίας σε περιφερειακή δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ως κύριο όπλο για τη επίτευξη του παραπάνω σκοπού η Γαλλία χρησιμοποιεί την πολεμική της ισχύ. Ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα η γερμανόδουλη κυβέρνηση της ΝΔ, υπαναχώρησε στο ενδεχόμενο μιας διμερούς αμυντικής συμφωνίας, εξυπηρετώντας έτσι τα γερμανικα και αμερικανικά συμφέροντα. Οι ΈΛΛΗΝΕΣ θέτουν ως ύψιστη προτεραιότητα την σύναψη μιας αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλια και σε αυτό τον άξονα θα κινηθούν από τις πρώτες μέρες διακυβέρνηση τους. Η αμυντική συμφωνία θα επικυρωθεί με κοινα γυμνάσια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ελληνικών και γαλλικών ενόπλων δυνάμεων. Μια τέτοιου είδους συμφωνία θα αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος για την ελληνική επιρροή στην περιοχή. Παράλληλα θα επιχειρήσουν την σύναψη συμφωνιών στην οικονομία, το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

BAΛΚΑΝΙΑ

Οι εγκληματικές πολιτικές που ακολουθεί το ελλαδικό κράτος τις τελευταίες δεκαετίες έχουν καταστήσει την Ελλάδα κράτος-κομπάρσο στην χερσόνησο του Αίμου. Η Ελλάς λόγο της γεωγραφική της θέσης και της πολεμικής της ισχύος μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. τα εισαγώγιμα προιόντα των κρατών της βαλκανικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία περνάνε από την χώρα μας, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει, υπό προϋποθέσεις, δεσμούς εξάρτησης ανάμεσα στην χώρα μες και στις παραπάνω χώρες. παράλληλα οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν, με διαφορά, τις ισχυρότερες της Βαλκανικής χερσονήσου γεγονός που καθιστά την χώρα μας εγγυήτρια της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή. Τέλος, η χώρα μας σαν μέλος της ΕΕ έχει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (veto) για οποιοδήποτε θέμα, συνεπώς ο δρόμος για την ΕΕ και την οικονομική της βοήθεια για τα κράτη της Βαλκανικής περνάει από την Αθήνα. Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά όπλα στην ελληνική διπλωματική φαρέτρα.  Αντ αυτού το ελληνικό κράτος έχει επιτρέψει στην Τουρκία να «αλωνίζει» στην γειτονιά μας συνάπτοντας αμυντικές συμφωνίες με τις χώρες που βρίσκονται στα βόρεια σύνορά μας. Αυτό θα αποτελέσει παρελθόν επι διακυβέρνησης των ΕΛΛΗΝΩΝ καθώς θα καταστεί σαφές σε όλα τα κράτη, πως αν θέλουν πραγματικά να ακολουθήσουν Ευρωπαική πορεία θα πρέπει πρώτα να ακυρώσουν τις αμυντικές συμφωνίες με την προαιώνιο εχθρό μας, την Τουρκία.

ΣΚΟΠΙΑ

Πάγια θέση του εθνικιστικού κινήματος είναι, ότι αποτελεί ύβρι για την ελληνική ιστορία και απειλή για την εθνική μας κυριαρχία, η οποιαδήποτε χρησιμοποίηση του ονόματος Μακεδονία, στο όνομα του κρατιδίου των σκοπίων. Παρά την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την τήρηση της συμφωνίας από την κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα μπορεί ακόμα να καταγγείλει την συμφωνία για το όνομα των σκοπίων, αφ’ ενός μεν διότι η συμφωνία των πρεσπών επικυρώθηκε με αντισυνταγματικό τρόπο από το ελληνικό κοινοβούλιο, αφ’ ετέρου δε διότι τα σκόπια έχουν ήδη παραβιάσει πολλά μέρη της εν λόγω συμφωνίας. Συνεπώς η καταγγελία της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας όταν αναλάβουμε τις τύχες της χώρας. Παράλληλα η Ελλάδα σε συνεργασία με την Βουλγαρία θα κάνει εκτεταμένη χρήση του δικαιώματος της αρνησικυρίας (veto) σε ό, τι αφορά την ένταξη των σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, σε περίπτωση που το γειτονικό κρατίδιο αγνοήσει τα ελληνικά αιτήματα, το ελληνικό κράτος θα κλείσει τα σύνορά του με τα σκόπια απαγορεύοντας την διέλευση παντός είδους εμπορικών προϊόντων από και προς το κρατίδιο των σκοπίων μέχρις ότου τα σκόπια να αποδεχτούν μια ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προβούν σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλότητας στα βόρεια σύνορά μας.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Είναι κοινό μυστικό πως το γειτονικό κράτος της Αλβανίας είναι σε μεγάλο βαθμό οικονομικά εξαρτημένο από την χώρα μας. Μεγάλο κομμάτι της αλβανικής οικονομίας βασίζεται στα εισαγόμενα από την χώρα μας κεφάλαια, κυρίως μέσω των Αλβανών που διαβιούν στην Ελλάδα αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Παράλληλα η ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων περνάει από την Αθήνα και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο γνωρίζει καλά η πολιτική ηγεσία του γειτονικού κράτους. Το παράδοξο είναι ότι στην προκείμενη περίπτωση το ελλαδικό κράτος σε ό,τι έχει να κάνει με την Αλβανία σκέπτεται και λειτουργεί σαν να είναι το ίδιο εξαρτημένο από αυτήν και όχι το αντίστροφο. Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση έχει κάνει το Αλβανικό κράτος να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της διεθνούς αναγνωρισμένης Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Το τραγικό περιστατικό της στυγερής δολοφονίας του ηρωομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα ήρθε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Οι ΈΛΛΗΝΕΣ από την πρώτη κιόλας μέρα της διακυβέρνησής τους θα καλέσουν τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα και θα του καταστήσουν σαφές πως εάν θέλει η Αλβανία να αποκτήσει ευρωπαϊκή προοπτική, και εάν θέλει να υπάρχει ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή θα πρέπει να δεχτεί τις εξής, σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, ελληνικές θέσεις:

α) Θα σταματήσει κάθε μορφής καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

β) Θα σεβαστεί το δικαίωμα της ελληνικής μειονότητας στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, και στον εορτασμό των ελληνικών εθνικών  και θρησκευτικών εορτών.

γ) Θα απονείμει τίτλους κυριότητας για τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως προβλέπεται από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

δ) Θα εφαρμόσει απαρεγκλίτως το Πρωτόκολλο της Κερκύρας που προβλέπει διευρυμένη Αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο. 

ε) Θα βρει και θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους δολοφόνους του Κωνσταντίνου Κατσίφα και του Αριστοτέλη Γκούμα. Ειδικά στην περίπτωση του ηρωομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα (η δολοφονία του οποίου συνετελέσθη από τις αλβανικές αρχές, ήτοι το αλβανικό κράτος)  θα αποδώσει την προβλεπόμενη αποζημίωση στην οικογένειά του και ο Αλβανός πρωθυπουργός θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη από την οικογένεια του ήρωα και την Ελλάδα.

στ) Θα επιτρέψει επιτέλους την πρέπουσα ταφή των οστών των Ελλήνων ηρώων που έχασαν την ζωή τους στα βουνά της βορείου Ηπείρου κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

ζ) Θα ακυρώσει κάθε είδους αμυντική συμφωνία με την τουρκία καθώς αυτή αποτελεί ευθεία απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία του ελληνικού λαού.

η) Θα εξαλείψει από τα αλβανικά σχολικά βιβλία κάθε είδους αλυτρωτικές αναφορές στην «Μεγάλη Αλβανία» και την Τσαμουριά, καθώς αυτά αποτελούν απειλή για την ασφάλεια του ελληνικού λαού.

Σε αυτή την περίπτωση, σε ένδειξη καλής θέλησης θα ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες για θέσπιση ΑΟΖ στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα με βάση την συμφωνία του 2009 μεταξύ  των δύο χωρών η οποία ακυρώθηκε παρανόμως από το αλβανικό συνταγματικό δικαστήριο.

Σε διαφορετική περίπτωση το Ελληνικό κράτος θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

α) Θα προβεί σε εκτεταμένη χρήση αρνησικυρίας (veto) σταματώντας τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας στην ΕΕ.

β) Θα λάβει σκληρά εμπορικά αντίμετρα.

δ) Θα παγώσει τους εν Ελλάδι τραπεζικούς λογαριασμούς επιλεγμένων Αλβανών πολιτών.

ε) Θα καταγγείλει την Αλβανία στο διεθνές δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, διεκδικώντας επιπλέον τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

στ) Οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

Η ελληνική διπλωματία θα επιδιώξει την αξιοποίηση του απόδημου ελληνισμού που βρίσκεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, προς επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών της. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στην Γερμανία, στην Αυστραλία και αλλού μια ακόμα Ελλάδα ζει και διαπρέπει σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Η ενίσχυση των υφιστάμενων δεσμών με τον ελληνισμό της διασποράς θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης στα κράτη που διαβιούν και θα δώσει νέα πνοή στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Ειδικότερα στην περίπτωση της διεθνώς αναγνωρισμένης ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου (σημειωτόν ότι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου δεν είναι απόδημοι αλλά γηγενείς), θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα με σκοπό την ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού, με την παροχή κινήτρων στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες για να παραμείνουν ή/και να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες:

α) Επιδοτήσεις και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο για ανακατασκευή των εγκαταλελειμμένων κατοικιών τους

β) Έκπτωση φόρου  και επιδοτήσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν στην Βόρεια Ήπειρο.

γ) Κίνητρα σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διδάξουν στα ελληνικά σχολεία της Β Ηπείρου.

δ) Δημιουργία κέντρων υγείας με έξοδα του ελληνικού δημοσίου όπου θα απασχολούνται Έλληνες ιατροί κρίσιμων. ειδικοτήτων, και σύνδεσή τους με το ΕΣΥ.

ε) Ολόπλευρη οικονομική στήριξη στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου για την παραμονή/επιστροφή τους στις πατρογονικές τους εστίες και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση στον τόπο καταγωγής τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Θέσεις των Ελλήνων για την Πατρίδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία

ΥΓΕΙΑ

Υγεία

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημογραφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοινωνικό Κράτος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωτερική Πολιτική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Εθνική Άμυνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εσωτερική Ασφάλεια

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρωτογενής Τομέας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή Πολιτική

ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδεία

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ορθοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

Πολιτική Κάθαρση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια

ΜΜΕ

ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ