Τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα αποτελούν την βάση και ταυτόχρονα τον κινητήριο μοχλό για την άνθηση της ελληνικής οικονομίας. Χωρίς αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Είναι αναγκαία η δημιουργία και διαμόρφωση υποδομών, που θα καταστήσουν εφικτή την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Είμαστε μια χώρα που, βάσει γεωπολιτικών δεδομένων, μπορούμε να έχουμε μία ισχυρή διαπραγματευτική θέση τόσο στο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών, όσο και στις σχέσεις μας με Δύση και Ανατολή. Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Όπως εύστοχα επισημαίνει ο διαπρεπής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος:
« Υπάρχει μίσος των Ελληνικών κυβερνήσεων εναντίον της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, της ευημερίας του Ελληνικού λαού και της γεωπολιτικής αναβάθμισης της Ελλάδος ».
Το 1938, επί Ιωάννου Μεταξά, έγιναν οι πρώτες γεωτρήσεις για τον εντοπισμό πετρελαίου στο Κατάκωλο Ηλείας, ενώ τα έτη 1970-73 ο Γεώργιος Παπαδόπουλος προχώρησε τις ερευνητικές δραστηριότητες στον Πρίνο προς όφελος της χώρας μας. Ωστόσο, όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν με πείσμα να εκμεταλλευτούν τον ελληνικό πλούτο και να προχωρήσουν σε εξορύξεις υδρογονανθράκων. Αυτό το παράδοξο γεγονός οφείλεται στην δουλοπρέπεια όλων των κυβερνητικών παραγόντων, που επί της ουσίας αποτελούν εντολοδόχους ξένων δυνάμεων.
Οι ξένοι επικυρίαρχοι της χώρας δεν τους επιτρέπουν να εξορύξουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας. Με το επαίσχυντο μνημόνιο όλα τα ενεργειακά μας κοιτάσματα δεσμεύτηκαν για έναν αιώνα όλα στο περιβόητο « Υπερταμείο » με την ψήφο της Ν.Δ. και του ΣυΡιζΑ. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ για έχουν ως πρωταρχικό στόχο την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων προς όφελος του Έθνους και του Λαού μας. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για την εφαρμογή αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου βασίζεται στα πρότυπα των δύο κρατών, που με απόλυτη επιτυχία προχώρησαν στην παραγωγή ενέργειας από υποθαλάσσια κοιτάσματα. Καταρχήν, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Νορβηγίας. Ένα κράτος ψαράδων, χωρίς καμία απολύτως τεχνογνωσία σε ζητήματα ενέργειας, πλούτισε μέσα σε λίγα χρόνια από τους υδρογονάνθρακες. Σήμερα, μέσω του ειδικού ταμείου που δημιούργησε η νορβηγική κυβέρνηση από τα κέρδη αυτής της εξαιρετικής επιχείρησης, το βιοτικό επίπεδο των Νορβηγών πολιτών έχει υψωθεί, έχουν εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συντάξεις και μια μεγάλη σειρά οικονομικών προνομίων, που πηγάζουν από την σοφή και πατριωτική πολιτική αξιοποίησης των ενεργειακών τους πηγών. Δεύτερο παράδειγμα ευφυούς και αποτελεσματικής πολιτικής, που θα εφαρμόσουμε και στη χώρα μας, είναι οι συνεχείς ενέργειες του κράτους του Ισραήλ, που μέσω της κρατικής του εταιρείας εξόρυξης φυσικού αερίου ( DELEK ) προέβη σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο στην εκμετάλλευση του υπέρ-κοιτάσματος Λεβιάθαν της Αποκλειστικής Οικονομικής του Ζώνης. Ακόμα και οι Αμερικανοί της εταιρείας Noble Energy, που συνεργάστηκαν με τους ισραηλινούς και τους παρείχαν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εξοπλισμό, στο τέλος αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν το μέγιστο δυνατό κέρδος στο κράτος του Ισραήλ, που υπερασπίζεται με άρτιο τρόπο τα εθνικά του συμφέροντα. Παρά τις τεράστιες διαφορές και διαφωνίες μας με το εν λόγω κράτος, η λειτουργία του σε πολλούς τομείς - και κυρίως σε αυτούς της πρωτογενούς παραγωγής και της εθνικής άμυνας και ασφάλειας - συνιστά πρότυπο.
Η λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου και πρωτίστως η περιοχή που ανήκει στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ( με βάση τον επίσημο χάρτη της Σεβίλλης ) αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ενεργειακά ζώνες του πλανήτη. Η αξία της περιοχής αυτής αυξήθηκε κατακόρυφα μετά το έτος 2015, οπότε και ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες βιογενούς φυσικού αερίου, που προστίθενται στις ήδη γνωστές μάζες πυρολυτικού φυσικού αερίου. Στην Ελληνική περιοχή που ξεκινά από τον Μεσσηνιακό κόλπο και καταλήγει στην περιοχή νοτίως του ανατολικού άκρου της Κρήτης υπάρχουν αποθέματα βιογένους φυσικού αερίου που εκτιμάται πως ξεπερνούν τα 190 τρις m³. Για να αντιληφθείτε τα μεγέθη, το άθροισμα του βιογένους φυσικού αερίου στα κοιτάσματα της Κύπρου και της Αιγύπτου μόλις που αγγίζει τα 41τρις m³. Επίσης, εξαιρετικά μεγάλη είναι και η ενεργειακή αξία της περιοχής νοτίως του συμπλέγματος Μεγίστης και ανατολικότερα, εκεί που ενώνεται η Ελλαδική με την Κυπριακή ΑΟΖ. Δεν ήταν τυχαίες οι συνεχείς έρευνες του εχθρικού σκάφους Oruc Reis στις περιοχές αυτές, με την απόλυτη ανοχή και συγκατάβαση της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Oι ΕΛΛΗΝΕΣ, θα ανακηρύξουν άμεσα την Ελληνική ΑΟΖ και θα ξεκινήσουν τις εξορύξεις όλων των Ελληνικών υδρογονανθράκων, παρέχοντας τεράστια ώθηση για την συνολική ανάπτυξη της Εθνικής μας οικονομίας. Όραμά μας να γίνουμε μια χώρα με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα, χωρίς να είμαστε ετεροκαθοριζόμενοι, αναπτύσσοντας έτσι ένα διεθνές κύρος. Αξιοποιώντας τον ορυκτό μας πλούτο οδηγούμε κατ’ επέκταση τη χώρα στην ανάκαμψή της, ώστε να επανέλθουμε δυναμικά έπειτα από δεκαετίες υποτονικής ενεργειακής πολιτικής.
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα μεριμνήσουμε ώστε η χώρα μας να αξιοποιήσει και να εμπλουτίσει περαιτέρω το κατάλληλα εξειδικευμένο εγχώριο επιστημονικό δυναμικό της πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, ώστε να βάλουμε τα θεμέλια για την μέγιστη δυνατή αυτονομία στη διαχείριση του εθνικού μας ορυκτού πλούτου.
Όπως πολύ σωστά, έχει τονίσει ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ζεληλίδης, τα Ελληνικά κοιτάσματα επαρκούν για να εξασφαλίσουν την ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης. Αυτό το τρομερό πλεονέκτημα του Ελληνισμού θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι ΕΛΛΗΝΕΣ.