ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάς συνδέθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων με την έμπνευση και την καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους. Η ίδια η έννοια της άθλησης, όχι ως παιχνίδι αλλά ως αγωνιστική δραστηριότητα κοινωνικά σημαντική, γεννήθηκε και εξελίχθηκε στην Ελλάδα. Γι’  αυτό και η ελληνική λέξη «άθληση» χρησιμοποιείται διεθνώς, σ’ όλες τις γλώσσες, για να δηλώσει την σημαντική αυτή πτυχή του ανθρωπίνου βίου. Οι Ολυμπιάδες της ελληνικής αρχαιότητος - που είχαν ως  επίκεντρο το ένδοξο στάδιο της Ολυμπίας - και η μακραίωνη αθλητική παράδοση, της οποίας η  Πατρίδα μας υπήρξε το λίκνο, φώτισαν ολόκληρο τον κόσμο με τις ευγενείς ιδέες της άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», της αρμονικής καλλιέργειας της ψυχής και του σώματος. 

Οι EΛΛΗΝΕΣ, αναγνωρίζοντας ότι οι πρόγονοί μας δεν έθεσαν απλώς τις βάσεις αλλά δημιούργησαν ολόκληρο το λαμπρό οικοδόμημα του αθλητισμού, στοχεύουν στην εκ νέου εξύψωσή του στην κοιτίδα από την οποία προέρχεται, δηλαδή την Ελλάδα! Πρωταρχικός στόχος μας είναι να αγκαλιάσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός τον αθλητισμό στην αγνή και αυθεντική του μορφή. Η μεταπολιτευτική στροφή σε κατώτερες και χθαμαλές αξίες όπως και ο εύκολος πλουτισμός, η απαξίωση του μόχθου και ο άκρατος καταναλωτισμός, μετέτρεψαν την πάλαι ποτέ ακμαία νεολαία μας, σε μαλθακή, οκνηρή και παχύσαρκη – την πιο παχύσαρκη  νεολαία της Ευρώπης!  

Το φαινόμενο αυτό θα καταπολεμηθεί άμεσα από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Οι μαθητές θα επιλέγουν το άθλημα που τους ταιριάζει και θα προπονούνται καθημερινά σ’  αυτό μετά το πέρας των σχολικών μαθημάτων τους, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, έχοντας την απαιτούμενη επιστημονική και τεχνική καθοδήγηση από ειδικούς της αθλητικής επιστήμης. 

Η αθλητική παιδεία θα είναι υποχρεωτική ώστε οι νέοι Έλληνες να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της αρίστης φυσικής κατάστασης. Παράλληλα, θα ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα το μάθημα της διατροφής, ώστε κάθε πολίτης να γνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες των υποπροϊόντων της ξενόφερτης ανθυγιεινής βιομηχανίας τροφίμων, σε αντίθεση με τα πλούσια οφέλη της μεσογειακής διατροφής. 

Όσοι μαθητές/αθλητές διαπρέπουν στα αθλήματα της επιλογής τους θα καλλιεργούν το ταλέντο τους σε αθλητικούς συλλόγους που θα λειτουργούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Γραμματείας για τον Αθλητισμό και τη Νέα Γενιά. 

Όσοι επιθυμούν να φοιτήσουν σε ανώτερη πανεπιστημιακή σχολή (Γυμναστική Ακαδημία) θα μοριοδοτούνται ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα αγωνίσματα επιλογής τους. Όσοι επιθυμούν να στραφούν στον πρωταθλητισμό κι έχουν επιτύχει τα απαιτούμενα όρια στα αγωνίσματά τους, θα μισθοδοτούνται από την πολιτεία. Η εξέλιξή τους θα διευκολύνεται μέσω της δημιουργίας νέων προτύπων αθλητικών κέντρων, αξιοποιώντας και τους ήδη υπάρχοντες χώρους της Ολυμπιάδας του 2004 (που σήμερα έχουν αφεθεί να αχρηστευθούν!). 

Θα τεθούν αυστηρά πλαίσια και κανόνες στον τρόπο λειτουργίας των επαγγελματικών αθλητικών συλλόγων ώστε να παταχθούν οριστικά τα παρακμιακά φαινόμενα της διαφθοράς, των παρανόμων συναλλαγών, των στημένων παιχνιδιών και του χουλιγκανισμού. Ο αθλητικός εισαγγελέας θα αποβάλει οριστικά από τους αγωνιστικούς χώρους όσους παράγοντες, μέλη διοικήσεων, αθλητές, προπονητές και οπαδούς παραβιάζουν με οιοδήποτε τρόπο την αθλητική νομοθεσία που θα θεσπιστεί. 

Η Πολιτεία οφείλει να επενδύσει στον αθλητισμό με στόχο την αναβάθμιση του γενικού επιπέδου υγείας και φυσικής δραστηριότητος του ελληνικού λαού,  καλλιεργώντας την αξία της διά βίου άθλησης για την υγεία και, παράλληλα, αναπτύσσοντας και ενθαρρύνοντας την μαχητικότητα και το αγωνιστικό πνεύμα που ενδυναμώνονται μέσω της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες που βοηθούν τον άνθρωπο (και την κοινωνία, εν συνόλω), να αντιπαλεύει με σθένος τις κάθε λογής αντιξοότητες. 

Μία εθνικώς αναπροσανατολισμένη Πολιτεία οφείλει να επαναπροσδιορίσει τις εκπαιδευτικές της ιεραρχήσεις, θέτοντας την φυσική αγωγή και την άθληση στην πρώτη σειρά των εκπαιδευτικών της προτεραιοτήτων. Μία εθνικώς αναπροσανατολισμένη Πολιτεία οφείλει επίσης να επαναπροσδιορίσει τις αθλητικές της αξίες και ιεραρχήσεις, προκρίνοντας, προωθώντας και αναδεικνύοντας κατά προτεραιότητα μορφές άθλησης που συνδέονται στενά με τις μακραίωνες ελληνικές παραδόσεις, που είναι συμβατές με τον αυθεντικό ελληνικό χαρακτήρα και που δύνανται να εξυψώσουν ψυχοσωματικώς τα μέλη της εθνικής κοινότητος. Τα αθλήματα, επί παραδείγματι, του κλασικού αθλητισμού που, μαζί με τα μαχητικά αθλήματα, αποτελούσαν άλλωστε τον κορμό των αγωνισμάτων των αρχαίων Ολυμπιάδων, όπως και η κολύμβηση και ο ναυταθλητισμός εν γένει, που τόσο αρμόζουν σε έναν ναυτικό λαό όπως ο ελληνικός, καθώς επίσης και τα ορεινά αθλήματα που, ασκούν το σώμα, φέρνοντας παράλληλα τον άνθρωπο σε επαφή και εναρμόνιση με την φύση, οφείλουν να λάβουν την θέση και την αναγνώριση που τους αρμόζει προκειμένου να ευνοηθεί η άσκηση των πολιτών κατά προτίμηση σε τέτοιας μορφής αθλητικές δραστηριότητες.

Η σύγχρονη άκρατη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και ο φαύλος παραγοντισμός, όπως εκφράζεται από καρεκλοκένταυρους επαγγελματίες «παράγοντες» που ευδοκιμούν σήμερα στις αμαρτωλές αθλητικές ομοσπονδίες, η νοσηρή ενασχόληση με το μαζικό (τηλεοπτικό) θέαμα αθλητικών παιχνιδιών, με τους πολίτες να μένουν περιορισμένοι στον παθητικό ρόλο του θεατού-οπαδού (αντί να αναλαμβάνουν τον δραστήριο ρόλο του ασκουμένου-αθλητού) καθώς και τα κακέκτυπα των συγχρόνων βέβηλων «Olympic Games», που απάδουν πλήρως της αυθεντικής ολυμπιακής παράδοσης, θα εξοβελισθούν, όπως και η αποπροσανατολιστική βιομηχανία του κίβδηλου «αθλητικού» θεάματος. Αντί  αυτού, το αγνό αγωνιστικό πνεύμα θα αποκτήσει κεντρική σημασία, ως δεσπόζουσα κοινωνική αξία. Η άθληση θα αναγορευθεί σε ύψιστο κοινωνικό αγαθό και κυρίαρχο εκπαιδευτικό μέσο-πρόταγμα για την διάπλαση μία άλκιμης νεολαίας που θα επιτρέψει την Πατρίδα μας να μεγαλουργήσει και πάλι. Ας μην λησμονούμε ότι τους αρχαίους Μαραθωνομάχους και Σαλαμινομάχους τους διέπλασαν τα στάδια και οι παλαίστρες, όχι τα video games οι καφενέδες! 

Οι αθλητικές δραστηριότητες και η σκληραγωγία θα πρέπει να καταστούν η βάση και το επίκεντρο του σχολικού εκπαιδευτικού προγράμματος, εγκαταλείποντας την χρόνια υποβάθμιση στην οποία η σύγχρονη αντι-παιδεία έχει επί δεκαετίες καταδικάσει τον αθλητισμό και τη σωματική αγωγή. 

Το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες του υγιούς, στιβαρού και ρωμαλέου αθλητικού σώματος, που συνδυάζεται αρμονικά με το καλλιεργημένο και σπινθηροβόλο πνεύμα, σε μία κοινωνία όπου όλοι οι πολίτες διαφυλάττουν την υγεία και αναπτύσσουν το σωματικό σφρίγος, το αισθητικό κάλλος της μορφής τους και την φυσική τους κατάσταση, θα γίνει ξανά πραγματικότητα με τους EΛΛΗΝΕΣ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Θέσεις του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία

ΥΓΕΙΑ

Υγεία

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημογραφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοινωνικό Κράτος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωτερική Πολιτική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Εθνική Άμυνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εσωτερική Ασφάλεια

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρωτογενής Τομέας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή Πολιτική

ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδεία

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ορθοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

Πολιτική Κάθαρση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια

ΜΜΕ

ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ