ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Οι Βασικοί ΑΝτικειμενικοί ΣΚοποί  (ΑΝΣΚ) του τομέα Άμυνας και Ασφάλειας, οι οποίοι όταν υλοποιηθούν θα  συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότητα της Στρατηγικής μας, είναι οι παρακάτω:

Κατοχύρωση της Εθνικής μας Κυριαρχίας

Η εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα περιλαμβάνουν όλους τους χώρους και τομείς όπου υλοποιείται και αναπτύσσεται Ανεξάρτητα, Αυτόνομα και κατ’ Αποκλειστικότητα η Ελλάδα. Περιλαμβάνουν τα Εθνικά εδάφη, τα Χωρικά μας Ύδατα, τον Εναέριο Χώρο, το Υπέδαφος, την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη (ΑΟΖ) κλπ. Η Εθνική Κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι δυνατόν να επιδέχονται ερμηνείες, να τεμαχίζονται και να παραχωρούνται κατά κρίση. Κάθε διαφορετική προσέγγιση που εν μέρει ή στο σύνολό της δέχεται ή ανέχεται καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ή παραχώρησή τους μέσω διεθνών συμφωνιών, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως λάθος χειρισμός, όπως για παράδειγμα θέλουν μερικοί να χαρακτηρίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά μόνο ως Εθνική Προδοσία.

Εθνική Άμυνα: Αναβάθμιση της αποτροπής

Κυριαρχικό δικαίωμα είναι το δικαίωμα του κράτους να δρα με «αποκλειστικότητα δικαιοδοσίας», εντός του κυριαρχικού του χώρου, προς όφελος των πολιτών του. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει τον πλήρη έλεγχο των υποθέσεών του εντός των ορίων του, δίχως να λογοδοτεί για τον τρόπο που ασκεί τον έλεγχο αυτόν. Συνεπώς, όσο αναγνωρίζεται μια οντότητα ως κυρίαρχη, τα δικαιώματά της δεν παύονται, αναστέλλονται ή παραχωρούνται.

Οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν κυρίως τον εγγυητή της Εθνικής μας κυριαρχίας και ακεραιότητας. Οι δυνατότητές τους πρέπει να αναβαθμιστούν τόσο με υποδομές, υλικό και εξοπλισμό, όσο και με την ανάλογη κατεύθυνση και εκπαίδευση, ώστε όχι μόνο να αποτελούν ουσιαστικό παράγοντα αποτροπής έναντι της όποιας επιβολής, αλλά και δυναμικό μοχλό προβολής ισχύος καθώς και σημαντικό παράγοντα υποβοήθησης της εξωτερικής πολιτικής.

 Το αμυντικό δόγμα σύμφωνα με το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, περιλαμβάνει άμεσο αποφασιστικό πλήγμα έναντι κάθε ξένης επιβουλής, νέο μοντέλο εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων με δεκάδες πλατφόρμες εκτόξευσης σε νησιά και νησίδες του Αρχιπελάγους. Επίσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και υποβρύχια που θα δημιουργήσουν ένα απροσπέλαστο τείχος ασφαλείας στα σύνορά μας και οπλικά συστήματα ελληνικής κατασκευής, με ελάχιστο κόστος σε σχέση με τα εξοπλιστικά της μίζας και ταυτόχρονη άνθηση της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Ενίσχυση των βιομηχανικών και αμυντικών υποδομών

Οι βιομηχανικές και αμυντικές υποδομές αποτελούν ουσιαστικό συντελεστή για την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας μας. Στην περίπτωση που οι δυνατότητές τους είναι αναβαθμισμένες, συντελούν στην οικονομική αυτάρκεια, την εξοπλιστική ανεξαρτησία και την γενικότερη οικονομική ευρωστία της πατρίδας.

Κάθε ένας από τους παραπάνω Σκοπούς, περιλαμβάνει μια ομάδα από βασικές κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν και σύνολο ενεργειών που πρέπει να αναληφθούν  και να ευοδωθούν. Οι κατευθύνσεις ανά σκοπό είναι οι εξής:

  Εθνική Άμυνα: Αναβάθμιση της αποτροπής

Δεν υπάρχει τίποτε πιο αυτονόητο από την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται αποφασιστικότητα και ξεκάθαρες κουβέντες. Για εμάς δεν υπάρχουν ερμηνείες, δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις. Τα νησιά μας όχι δύνανται να έχουν, αλλά ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ, χωρίς βαθμίδες, χωρίς διάκριση πλήρους ή μειωμένης.

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κανένα αεροσκάφος  να ίπταται πάνω από τα χωρικά μας ύδατα και τα νησιά μας, πόσο μάλλον αν πρόκειται για μαχητικό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κανένα ερευνητικό πλοίο να διεξάγει έρευνες στην Ελληνική ΑΟΖ, όπως την καθορίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας και τις συμφωνίες με τα όμορα κράτη που συνάπτονται βάση αυτού. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Στρατιωτικές μονάδες γείτονος χώρας να εισέρχονται και να καταλαμβάνουν Ελληνικό χερσαίο χώρο. Αυτό αποτελεί ΕΙΣΒΟΛΗ.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ. 

Αυτή μας η θέση θα γίνει γνωστή στους γείτονές μας και κατόπιν όποιος αψηφήσει την Εθνική μας Κυριαρχία και τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα θα αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας για την νόμιμη υπεράσπισή τους. 

Το αίμα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι ήρωες του Στρατού Ξηράς, το αθάνατο πλήρωμα του ελικοπτέρου 21 στα Ίμια, οι Αετοί της ΠΑ που έσβησαν τα φτερά τους πάνω από το Αιγαίο, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και διαπραγμάτευσης. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην αυθάδεια και το θράσος.

Η αποτροπή μας πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα, τόσο από άποψη προσέγγισης, όσο και από άποψη επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Η προσέγγιση της αποτροπής πρέπει σύμφωνα με το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, να περιλαμβάνει άμεσο και αποφασιστικό πλήγμα, όχι μόνο σε ό, τι αφορά στο τακτικό κομμάτι των κατά τόπους επιχειρήσεων και των ανεπτυγμένων εκεί μονάδων, αλλά πλήγμα σε καίριες μονάδες και υποδομές σε όλη την Τουρκία καθώς και τη δημιουργία τετελεσμένου που θα αναγκάσει τον εχθρό να αποσυρθεί άμεσα με ό, τι μονάδες του έχουν απομείνει. 

Για παράδειγμα, στην περίπτωση επιθετικής ενέργειας στο Καστελόριζο, άμεση κατάληψη από εμάς της Ίμβρου και της Τενέδου, καθοριστικό πλήγμα σε βάρος των τουρκικών μονάδων στον Έβρο με είσοδό μας στην ανατολική Θράκη και συγχρόνως βομβαρδισμός των ναυτικών υποδομών στη περιοχή της Σμύρνης. Στο θέατρο των επιχειρήσεων, το πλήγμα πρέπει να είναι αποφασιστικό, άμεσο και εις βάθος, ώστε οι τούρκοι το μόνο που θα μπορούν να κάνουν θα είναι η περισυλλογή των απωλειών τους.

Για να επιτύχουμε τα ανωτέρω χρειάζεται αναβάθμιση των δυνατοτήτων των Ε.Δ. και εισαγωγή τους στην σύγχρονη εποχή, με πρόγραμμα που βασίζεται σε πέντε κύριους πυλώνες:

  • Εκσυγχρονισμός του υλικού - έμφαση στην διακλαδικότητα
  • Επιχειρησιακή εκπαίδευση  
  • Επένδυση στην καινοτομία – αμυντική βιομηχανία
  • Διοικητική μέριμνα 
  • Αξιοποίηση της εφεδρείας – στρατιωτική θητεία

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Είναι γεγονός πως οι ανάγκες των ΕΔ αυξάνονται συνεχώς σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον διαρκών προκλήσεων και διεκδικήσεων. Οι γειτονικές δυνάμεις (Τουρκία, Αίγυπτος Ισραήλ, Ιταλία) φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να κινούνται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η 10ετής οικονομική δυσπραγία έχει καταδικάσει σε μαρασμό το υλικό των ΕΔ το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις  διατηρείται λειτουργικό και αξιόμαχο χάρη στις αγόγγυστες προσπάθειες του προσωπικού των ΕΔ. Αυτό όπως καταλαβαίνει κανείς όσο και εντυπωσιακό να είναι ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί σοβαρή εθνική πολιτική. Παράλληλα, ο αμυντικός προσανατολισμός της χώρας μας απαιτείται να αλλάξει καθώς στο μέλλον οι ΕΔ θα κληθούν να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πολύ  μακριά από τις βάσεις τους, γεγονός που επιβάλλει την αγορά εξοπλισμών με μεγαλύτερη εμβέλεια και αυτονομία.

Το εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ εισάγει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αγορών νέων οπλικών συστημάτων και εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων. Η καινοτομία που εισάγουμε αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αγοράζονται αυτά τα οπλικά συστήματα και έγκειται στην μεγάλη βαρύτητα που θα δοθεί για συμπαραγωγή των οπλικών συστημάτων από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Τα οφέλη μιας τέτοιας πρακτικής θα είναι πολλαπλά και σε αρκετούς τομείς, με κυρίαρχο αυτόν της οικονομίας (νέες θέσεις εργασίας),αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας του προσωπικού της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, επί σκοπώ σε βάθος χρόνου να καταστεί αυτή σύγχρονη και ανταγωνιστική.

Παραδείγματα πρόσκτησης υλικού και μέσων για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των ΕΔ είναι η άμεση παραλαβή συγχρόνων τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια τύπου 214 και η αντικατάσταση των υπέργηρων ΤΟΜΠ Μ-113. Επίσης επιτακτική είναι η απόκτηση ή η εγχώρια κατασκευή συστημάτων Drone τόσο για επιτήρηση/ αναγνώριση όσο και για στοχοποίηση/ προσβολή προσωπικού και μονάδων στη ξηρά και στην  θάλασσα.

Τα νησιά μας, προσδίδουν στην πατρίδα μας μεγάλο τακτικό και στρατηγικό πλεονέκτημα. Με τα κατάλληλα μέσα και εκπαίδευση δύνανται να αποκλείσουν κάθε εχθρική ενέργεια στο Αιγαίο. Είναι κυριολεκτικά προκεχωρημένα αεροδρόμια, βάσεις αεράμυνας και προκάλυψης ναυτικών μονάδων και χώροι αραίωσης/ μεταπήδησης χερσαίων τμημάτων. Απαιτείται η δυνατότητα άμεσης και ολοκληρωμένης συνεργασίας όλων αυτών των μονάδων, ώστε η οποιαδήποτε τουρκική κίνηση να κατασταλεί ολοκληρωτικά, επιτυχώς και άμεσα.

Πέραν από την καθαρά στρατιωτική πλευρά της αποτροπής, ουσιαστικός παράγοντας για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, στο πλαίσιο της στρατηγικής θεώρησης της άμυνας, είναι η ουσιαστική ανάπτυξη των νήσων μας σε όλους τους τομείς, όπως υποδομές, συγκοινωνίες, παιδεία, υγεία, οικονομία και διαβίωση. Ιδιαίτερα στα μεγάλα μας νησιά, τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να στηρίξουν τα εγγύς τους μικρότερα, είναι σημαντική και αποτελεί παράγοντα αποτροπής, η εν γένει ευρωστία των νήσων και το ηθικό των κατοίκων τους.  

Άποψη του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ότι η παρούσα κατάσταση στα νησιά μας είναι κυριολεκτικά τραγική, χωρίς μάλιστα να προσμετρηθεί η επίδραση του κορωνοϊού και των ορδών των λαθρομεταναστών/ παράνομων εισβολέων. Με εξαίρεση την τουριστική περίοδο, όλο τον υπόλοιπο χρόνο τα νησιά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα όπως επιγραμματικά αναφέρθηκε παραπάνω. 

Πρέπει άμεσα να θεσπιστούν κίνητρα και ελαφρύνσεις για τους νησιώτες, ώστε να επιστρέψουν πίσω στα νησιά τους και να διατηρούν συνεχή και ουσιαστική επαφή με την ενδοχώρα. Εκπαίδευση, κυρίως σε δημοτικό και γυμνάσιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κέντρα υγείας, ελαφρύνσεις στις συγκοινωνίες, κίνητρα και ελαφρύνσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκμετάλλευση τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων, είναι τα ελάχιστα όπου απαιτείται ουσιαστική αναβάθμιση. Οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν σε σταθερή βάση με προσωπικό και προμήθειες τα νησιά μας με νερό, διακομιδές, ιατρικό προσωπικό, τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα κ.α. Είναι απαίτηση των κατοίκων τους, τα νησιά μας να είναι αυτοδύναμα και εύρωστα ώστε ο πληθυσμός να αρχίσει να ανακάμπτει ποιοτικά και αριθμητικά.

Όσον αφορά στους λαθρομετανάστες, πρέπει άμεσα να σταματήσει η ροή προς την χώρα μας και να επαναπροωθηθούν άμεσα πίσω, εκεί από όπου μας έρχονται. Αποτελούν παράγοντα γενικής αποσταθεροποίησης και η  παρουσία τους στα νησιά μας είναι άκρως επικίνδυνη τόσο για τη διαβίωση των κατοίκων όσο και για την άμυνα των νήσων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σημαντικός παράγοντας διαχρονικά για το αξιόμαχο όλων των ΕΔ είναι το κατά πόσον αυτές έχουν αποκτήσει επαρκή επιχειρησιακή εμπειρία. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν παραμελήσει το κομμάτι αυτό, λόγω του φοβικού συνδρόμου και των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων οι οποίες τις διακατέχουν. 

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ πρεσβεύει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να πραγματοποιούν ασκήσεις με όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες έχοντας ως στόχο την διατήρηση και επαύξηση του αξιόμαχού τους και επιπλέον να διεξάγουν επιχειρήσεις-πάντα μέσα στο πλαίσιο της συνταγματικής τους αποστολής-όταν αυτό καθίσταται απολύτως επιβεβλημένο από το αμυντικό δόγμα της χώρας και την ανάγκη προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. 

Πέραν της Επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα αναβάθμισης της γενικότερης ποιότητας του υπόβαθρου του προσωπικού και των γενικών συντελεστών διαβίωσής του με έμφαση στα παρακάτω:

Παράλληλα με την στρατιωτική θα ενισχυθεί και η ακαδημαϊκή εκπαίδευση των στελεχών των Ε.Δ. Η απόκτηση κατ’ ελάχιστον ενός μεταπτυχιακού σε αντικείμενο εκτός του στενού πλαισίου των Ε.Δ. και πέραν των μεταπτυχιακών σε ειδικά στρατιωτικά θέματα, θα αποτελέσει βασικό άξονα αναβάθμισης της συνολικής ποιότητας του προσωπικού. 

Θα δοθεί η δυνατότητα αυξημένων ποιοτικών παροχών στο συνολικό προσωπικό των Ε.Δ., εν ενεργεία και αποστράτων, μέσω των δυνατοτήτων των κλάδων υποστήριξης των Ε.Δ. Παραδείγματα είναι η αναβάθμιση των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών στα στρατιωτικά νοσοκομεία, η αναβάθμιση των Πρατηρίων των Ε.Δ. και η συνεργασία τους με τον ιδιωτικό τομέα και η ευχερής παροχή καταλυμάτων σε όσους υπηρετούν μακράν των κεντρικών πόλεων.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις κατέδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός ότι καταλυτικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα των ΕΔ είναι οι καινοτομίες και η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, όπως η αξιοποίηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs – Drones). 

Προκειμένου η χώρα μας να καλύψει αυτό το χαμένο έδαφος, απαιτείται η ίδρυση της Εθνικής Εταιρίας Πολεμικών Ερευνών. Στους αριστούχους φοιτητές των σχετικών πανεπιστημίων (Προγραμματιστών, Φυσικών Επιστημών, Μηχανολόγων Μηχανικών κτλ) θα προσφέρεται η δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να προσληφθούν από το ελληνικό κράτος με μισθό ανταγωνιστικό ως προς τις αντίστοιχες εταιρίες του εξωτερικού. Η πρόσληψή τους θα γίνεται με την μορφή πενταετούς συμβολαίου και θα υπογράφεται συμβόλαιο εχεμύθειας στα πρότυπα των αντίστοιχων πολυεθνικών εταιριών.

Τα οφέλη αναμένεται να είναι πολλαπλά. Οικονομικά (νέες θέσεις εργασίας), κοινωνικά (ανάσχεση του brain drain) κτλ.

Παράλληλα, το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ σκοπεύει να ενισχύσουν τις υποδομές της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας της χώρας μας, καθώς αυτές αποτελούν ουσιαστικό συντελεστή για την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ευημερία της. Όταν αυτές είναι εύρωστες και παραγωγικές, συντελούν στην οικονομική αυτάρκεια την εξοπλιστική ανεξαρτησία και την γενικότερη οικονομική ισχυροποίηση της πατρίδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο πρόγραμμα ανάπτυξης της αμυντικής μας βιομηχανίας πρέπει να ενταχθούν και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας με σκοπό την άμεση επισκευή των πλοίων του ΠΝ, αλλά ακόμα και την κατασκευή νέων μονάδων πλοίων επιφανείας ακόμα και υποβρυχίων. Η επάρκεια των δυνατοτήτων τους σε μέσα και προσωπικό είναι δεδομένα καθόσον έχουν ήδη παραχθεί σε αυτά παραπάνω μονάδες με μεγάλη επιτυχία (Υποβρύχια τ.214 κτλ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ 

Σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις η Διοικητική Μέριμνα (ΔΜ) κατέχει εξέχουσα σπουδαιότητα. Επί διακυβέρνησης του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ η διοικητική μέριμνα θα παίζει πρωταρχικό ρόλο για την πλήρη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα των ΕΔ. Η ηγεσία των ΕΔ θα κληθεί να καταρτήσει νέο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων σε Διοικητική Μέριμνα. Σημαντικό τμήμα της ΔΜ είναι και το κομμάτι υποστήριξης του προσωπικού των ΕΔ. Σε αυτό το θέμα θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, με έμφαση στην αξιοποίηση των ακινήτων των ΕΔ υπέρ του προσωπικού, της ρεαλιστικής οικονομικής υποστήριξης των οικογενειών των απωλειών προσωπικού, και της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα προς όφελος του προσωπικού. Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει σε οικονομική δυσπραγία τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους. Θεωρείται αδιανόητο επί παραδείγματι οι χήρες των εν ενεργεία πεσόντων στρατιωτικών να παίρνουν την πενιχρή σύνταξη που δικαιούνται μόλις κλείσουν τα 52 τους έτη. Όλα αυτά θα λάβουν τέλος την επομένη κιόλας της διακυβέρνησής μας.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βασίζονται σε μεγάλο μέρος στην επιστράτευση των πολιτών. Ο πολίτης-οπλίτης από την αρχαία Αθήνα αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας, και την ισχυρή δύναμη αποτροπής για κάθε εισβολέα. Παράλληλα ενέπνεε ασφάλεια και εμπιστοσύνη και υπερηφάνεια στα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Σήμερα η ανάγκη αυτή είναι σημαντικότερη από ποτέ, καθώς οι κίνδυνοι σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι πολλοί. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ επαναφέρει τον όρο του πολίτη-οπλίτη και τον ενισχύουν ακόμα περισσότερο με:

  Την αύξηση στης στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες για όλους τους πολίτες

Την στρατολόγηση και του θήλυ προσωπικού. Οι γυναίκες από την Σπάρτη ως το Σούλι, κι από την Μάνη ως την Πίνδο, προσέφεραν τα μέγιστα στην υπεράσπιση της πατρίδας. Αυτό καλούνται να κάνουν για ακόμα μια φορά. Μετά την βασική εκπαίδευση θα καλύψουν θέσεις γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης αποδεσμεύοντας πολύτιμο προσωπικό από τα εν ενεργεία στελέχη.

Την αξιοποίηση και την αναβάθμιση της εφεδρείας των ΕΔ, και ειδικότερα όσων υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις με εκπαίδευση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις νέες τακτικές και στις νέες τεχνολογίες, και χορήγηση ειδικού επιδόματος συντήρησης οπλισμού και στολών, καθώς και ημερήσια αποζημίωση για κάθε μέρα εκπαίδευσης.

Δημιουργία κλίματος ασφάλειας για τον πολίτη.

Το ήρεμο κλίμα στην Επικράτεια, αντανακλά τις πεποιθήσεις και συμπεριφορές των πολιτών στα θέματα ασφάλειας. Η ύπαρξή του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας μας.

Λόγω της αυξημένης λαθρομετανάστευσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους το ενδεχόμενο, σε περίπτωση εχθροπραξιών με την Τουρκία, να ενεργοποιηθούν στο εσωτερικό της χώρας εξτρεμιστικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις μουσουλμάνων λαθρομεταναστών μέσα στη χώρα μας, τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα  όσο και στα νησιά μας. Αυτές οι οργανώσεις μπορεί να έχουν παρακλάδια τόσο στη Θράκη, όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Τέτοιου είδους ένοπλες ομάδες ισλαμιστών ενδέχεται να σχηματιστούν με στόχο να αναστατώσουν τις περιοχές όπου εδρεύουν, αλλά και να προσπαθήσουν να επιφέρουν δολιοφθορές στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και βασικές υποδομές. Για την αποφυγή δραστηριοποίησής τους και την ασφάλιση της ενδοχώρας αλλά και των νήσων, απαιτούνται έγκαιρη σχεδίαση και άμεσα μέτρα σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης. Χρειάζεται ετοιμότητα όλων των μονάδων των ΕΔ για:

α. Αποφυγή ασύμμετρων απειλών στην περιοχή των βάσεών τους, αλλά και δυνατότητα συνδρομής κατά τόπους.

β. Εντοπισμό και ετοιμότητα εξάρθρωσης και εξουδετέρωσης τέτοιων οργανώσεων.

γ. Ενίσχυση της φύλαξης κρίσιμων υποδομών της χώρας.

ΔΟΓΜΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η κληρονομιά των προγόνων μας, η παρακαταθήκη που μας άφησαν σχετικά με την ναυτοσύνη  και την επικράτηση των Ελλήνων στη θάλασσα, είναι συνεχής μέσα στους αιώνες. Από την αποβατική εκστρατεία στην Τροία, τον Οδυσσέα και τα πλοία των Φαιάκων, την αργοναυτική εκστρατεία με την Αργώ, τον Πυθέα τον Μασσαλιώτη, τον Θεμιστοκλή, τον Νέαρχο, τους ναυτικούς της ελληνιστικής εποχής που έφτασαν μέχρι την Κίνα, τα βυζαντινά πλοία με το υγρό πυρ, τον Μιαούλη και τον Κανάρη, τον ναύαρχο Κουντουριώτη, τον τρελλο-Καμπέρο, μέχρι τον κυβερνήτη του Αδρίας Ναύαρχο Τούμπα για να αναφέρω ελάχιστα ονόματα, γίνεται προφανές ότι η ιστορία της Ελλάδας κοιτάει πάντα τη θάλασσα, «Μέγα γὰρ τὸ τῆς θαλάσσης κράτος». Η θάλασσα αυτή δεν είναι το στενό σύμπλεγμα του Αιγαίου, που αποτελεί το Ζωτικό της πατρίδας μας, αλλά κατ’ ελάχιστο η ανατολική Μεσόγειος. 

Η απόλυτη κυριαρχία μας εντός του Αιγαίου, του Αιγιακού αρχιπελάγους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το Αιγαίο ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με τα νησιά μας, μέχρι τα ανατολικά. Αποτελεί το Ζωτικό Χώρο της πατρίδας μας και δεν νοείται Ελλάδα χωρίς απόλυτη κυριαρχία στο Αιγαίο. Η επικράτηση μας στο Αιγαίο είναι επιτακτική αλλά συγχρόνως και εύκολη, αφού περιλαμβάνει τα νησιά μας τα οποία είναι ανεπτυγμένα αεροδρόμια, βάσεις αεράμυνας, κρησφύγετο για τις πυραυλακάτους και τα ελικόπτερά μας, προκεχωρημένοι χώροι ανάπτυξης χερσαίων τμημάτων και φορείς όπλων προσβολής εχθρικών ναυτικών μονάδων. Εάν μπορέσουν όλα αυτά τα συστήματα να επιχειρούν συντονισμένα, δεν υφίσταται καμία δυνατότητα ανάπτυξης τουρκικών μονάδων στο Αιγαίο. Κάθε προσπάθεια των τούρκων για τοπική υπεροχή και απομόνωση μιας νήσου στο Αιγαίο, πρέπει από την αρχή της να αντιμετωπίζεται ως επιθετική ενέργεια και οι εχθρικές δυνάμεις να καταστρέφονται.

Για να επιτύχουμε  την επικράτηση μας στην ανατολική Μεσόγειο και συγχρόνως να αντικρούσουμε τις τουρκικές επιβουλές χρειάζονται αρκετές αλλαγές, με πρώτη και κύρια την αλλαγή νοοτροπίας, προτεραιότητας και πολιτικής κατεύθυνσης.  Χρειάζεται να δούμε ξανά προς την θάλασσα, σε μια εποχή που η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και των λοιπών πόρων της ελληνικής ΑΟΖ είναι πλέον επιτακτική. Στην παρούσα κατάσταση που έχουν φέρει τη χώρα μας οι κυβερνήσεις της αθλιότητας, με τις εκχωρήσεις των υποδομών και των πόρων μας, απαιτείται αναπτυξιακή προοπτική, ευελιξία και έξυπνη διπλωματία. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να μπούμε σε τροχιά ανόρθωσης και κυριαρχίας.

Ο αντίπαλός μας, η Τουρκία με τις επεκτατικές και ληστρικές της βλέψεις, τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει σημαντικά τις ναυτικές της δυνατότητες, με μεγάλο αριθμό νέων πολεμικών πλοίων τα περισσότερα από τα οποία έχουν ναυπηγηθεί στην Τουρκία. 

Όπως η Τουρκία έτσι και η Ελλάδα πρέπει να αναπτύξει σε υψηλό βαθμό αυτόνομες δυνατότητες ναυπήγησης πολεμικών πλοίων, σε ελληνικά και εύρωστα ναυπηγεία. Αυτό απαιτεί πρωτίστως την αύξηση του κύκλου εργασιών των ναυπηγείων μας και τον έλεγχό τους από την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει η ενδυνάμωση του στόλου με κύριες μονάδες κρούσης. Το σχέδιο αυτό είναι μακρόπνοο, αλλά πρέπει άμεσα να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, για την ανάσχεση του τουρκικού επεκτατισμού, απαιτείται η πρόσκτηση νέων πολεμικών πλοίων από άλλη χώρα, συμφωνίες για δανειακή αξιοποίηση μονάδων (Leasing) καθώς επίσης και ευέλικτη και έξυπνη εξωτερική πολιτική. 

Η προσέγγιση της Γαλλίας, τόσο με αφορά πλοίων και αεροσκαφών από αυτή, όσο και με τη σύναψη αμυντικής συμμαχίας με ρήτρα συνδρομής σε άμυνα, κρίνεται επιτακτική. Πέρα από τα αεροσκάφη Rafale τα οποία απαιτείται να προμηθευθούμε σε μεγαλύτερο αριθμό για οργάνωση δύο μοιρών μάχης (40 συνολικά αεροσκάφη, απαιτείται και η πρόσκτηση από τη Γαλλία Φρεγατών τύπου Belharra, οι οποίες διαθέτουν αξιόλογες Ανθυποβρυχιακές δυνατότητες αλλά κυρίως σημαντικές δυνατότητες Αεράμυνας Περιοχής, και επίσης στρατηγικούς πυραύλους τύπου Cruise μεγάλης εμβελείας, ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά την αποτρεπτική μας ισχύ αλλά επίσης δίνοντας στη χώρα μας τη δυνατότητα να υποστηρίξει πλήρως το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κύπρο. Στο μεσοδιάστημα μέχρι την παραλαβή των πλοίων αυτών, παραχώρηση από τη Γαλλία αντιστοίχου αριθμού Φρεγατών Fremm. Οποιαδήποτε άλλη αγορά πλοίων αντί των Γαλλικών φρεγατών, πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε αντίστοιχες δυνατότητες, δηλαδή Αεράμυνα Περιοχής, πυραύλους Cruise και καλή ανθυποβρυχιακή κάλυψη. 


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Θέσεις του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία

ΥΓΕΙΑ

Υγεία

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημογραφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοινωνικό Κράτος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωτερική Πολιτική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Εθνική Άμυνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εσωτερική Ασφάλεια

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρωτογενής Τομέας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή Πολιτική

ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδεία

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ορθοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

Πολιτική Κάθαρση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια

ΜΜΕ

ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ