ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Εθνική Παιδεία και η Εκπαίδευση των Ελλήνων αποτελεί την βασική προτεραιότητα  του Κινήματος ΕΛΛΗΝΕΣ και του Ιδρυτή του κ. Ηλία Κασιδιάρη αφού η γλώσσα και η Ελληνική Παιδεία αποτελούν βασικά στοιχεία της Εθνικής μας ταυτότητας.

Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ η νοητική και ψυχική ανάπτυξη των Ελλήνων ξεκινά από τα πρώτα χρόνια στο σχολείο, το οποίο οφείλει να είναι όχι μόνο κέντρο παροχής γνώσεων, καλλιέργειας του νου, ανάπτυξης και ανάδειξης των δεξιοτήτων του ατόμου για την μετέπειτα πορεία της ζωής του αλλά κυρίως κέντρο καλλιέργειας της Αρετής, ηθικής και διανοητικής, η οποία σύμφωνα με τον Αριστοτέλη διαμορφώνει άξιους και ενάρετους πολίτες, άξιους Έλληνες.

Το πρόγραμμα του Κινήματός μας εστιάζει σε μία σύγχρονη  εκπαίδευση για την Ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα που μαστίζεται από πνευματική πενία, ουσιαστική έλλειψη παιδείας, φτωχοποίηση της παρεχόμενης γνώσης και ανυπαρξία Ιδεών και Αξιών, φαινόμενα εκφυλιστικά  που μαστίζουν  τον χώρο της εκπαίδευσης από την "Μεταπολίτευση" έως τώρα.

Το Κίνημά μας αποσκοπεί σε  Παιδεία ελληνοκεντρική και συνάμα ανθρωποκεντρική  για όλους τους Έλληνες, έτοιμη ωστόσο να αντιμετωπίσει τις  προκλήσεις των καιρών, συνδεδεμένη με όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις μιας εποχής όπου η τεχνολογία των δικτύων , της πληροφορίας ,της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης τείνει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Το Εθνικιστικό  Κίνημα ΕΛΛΗΝΕΣ επιδιώκει Ελληνοκεντρική Εθνική Παιδεία που θα διαμορφώνει εκ νέου  πολιτική συνείδηση  στους νέους Έλληνες και Ελληνίδες ικανή να αντισταθεί στα επιζήμια για το Έθνος προτάγματα της παγκοσμιοποίησης η οποία στοχεύει πρωτίστως κατά της  Ελληνικής Παιδείας και γλώσσας, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας -βασικά στοιχεία της Εθνικής μας ταυτότητας- καθώς και του Πατριωτισμού των Ελλήνων.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ οραματίζονται  σύγχρονη  Παιδεία για όλα τα Ελληνόπουλα  απαλλαγμένη από την πολύχρονη καταδυνάστευση της καταστροφικής Αριστεράς που κατάφερε να διεισδύσει στον εκπαιδευτικό χώρο υπονομεύοντας και υποδουλώνοντας  με το διαβρωτικό της ιδεόγραμμα  γενεές Ελλήνων στο όνομα της προόδου και της δήθεν ευημερίας επιφέροντας ωστόσο ιδιοτέλεια, ομοιομορφία και ομογενοποίηση, γλωσσική απατρία και πνευματική ισοπέδωση  στην προσπάθειά της να αφανίσει κάθε έννοια εθνικής αυτογνωσίας ξεκινώντας από τα σχολεία!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα "ανταποκρινόμενο" στις εντολές αλλότριων δυνάμεων επιδίδεται σταθερά και επίμονα εδώ και δεκαετίες στην ανάπτυξη και επικράτηση μιάς διαπολιτισμικής και πολυεθνικής σχολικής κοινότητας και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης αρχίζοντας αναμενόμενα από την αθώα, εύπλαστη  ηλικία των παιδιών του δημοτικού.

Έτσι, τα μικρότερα Ελληνόπουλα γρήγορα αφομοιώνουν και συνηθίζουν την ιδέα  ότι την Πατρίδα τους, τον τόπο όπου γεννήθηκαν και μεγαλώνουν , την μοιράζονται με τον Καρίμ, τον Αχμέτ και την Φάτιμα, τα πρόσωπα που αναφέρονται με τόσο ζήλο στα σημερινά  ελληνικά σχολικά εγχειρίδια γλώσσας και μαθηματικών του Δημοτικού.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ στο πρόγραμμά τους για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στοχεύουν στην κατάλληλη  αγωγή στην Προσχολική ηλικία αρχικά και στην υλοποίηση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο οποίο οι μικροί μαθητές-νήπια  θα μπορούν να αναπτύσσουν όχι μόνο την ευφυΐα και τις δεξιότητές τους αλλά και την αγάπη τους για την μάθηση, βασικό παράγοντα για την μελλοντική τους πνευματική και συναισθηματική ολοκλήρωση. Ταυτόχρονα με την σταδιακή διεύρυνση των γνωστικών τους οριζόντων και της κοινωνικοποίησης,  θα πρέπει να καλλιεργηθεί η αγάπη για την Πατρίδα μέσω μορφών δημιουργικότητας που προσφέρει η προσαρμοσμένη για την προσχολική ηλικία διδασκαλία, το παιχνίδι, η μουσική, η τεχνολογία της Πληροφορικής και οι ψηφιακές της εφαρμογές προσαρμοσμένες  στην εκπαιδευτική δραστηριότητα του Νηπιαγωγείου. Επιπλέον, η χριστιανική διαπαιδαγώγηση στο πρώτο αυτό στάδιο εκπαίδευσης των νηπίων θα συμβάλλει θετικά στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των μικρών αυτών Ελλήνων ως οι αυριανοί υπερασπιστές της Ορθόδοξης Πίστης μας και των ιδανικών της Φυλής μας.

Για την σημαντικότατη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, το Κίνημά μας όταν θα κληθεί να κυβερνήσει θα μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, Νηπιαγωγείων και Βρεφονηπιακών Σταθμών, παρέχοντας σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και λειτουργικές κτιριακές εγκαταστάσεις, εισάγοντας στους πολύ μικρούς μαθητές τις νέες τεχνολογίες της Πληροφορικής, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι  επικεντρωμένη  στην Ελληνοχριστιανική αγωγή ως πρώτο βήμα αντίστασης στην πολιτισμική  αλλοτρίωση που επιχειρείται από το Νηπιαγωγείο ακόμα. Παράλληλα, θα θεσμοθετηθεί ο θεσμός της εκπαίδευσης και συμβουλευτικής  Γονέων σε όλη την διάρκεια  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Προσχολικής και Στοιχειώδους).

Η εκπαίδευση των Ελλήνων γονέων στα σύγχρονα ζητήματα παιδαγωγικής και ψυχολογίας, η συμμετοχή τους στην  διαδικασία της μάθησης και η επίδρασή τους στην ανάπτυξη των παιδιών  στην πρώτη βαθμίδα εκπαίδευσης, θεωρείται επιτακτική ανάγκη για την ανασύνταξη και ανασυγκρότηση της Ελληνικής Παιδείας.

Η ομαλή μετάβαση των μικρών μαθητών στο Δημοτικό σχολείο θεωρείται  επίσης καθοριστικής σημασίας για το Κίνημα ΕΛΛΗΝΕΣ.

Το Δημοτικό Σχολείο καλείται να παρέχει σύγχρονη αλλά ελληνοκεντρική εκπαίδευση, χωρίς τις παθογένειες του υπάρχοντος εκπαιδευτικού συστήματος που έχουν οδηγήσει στην απαξίωσή του και στην μη εναρμόνισή του με τις απαιτήσεις της γοργά εξελισσόμενης ελληνικής κοινωνίας, που τείνει ωστόσο να απωλέσει την εθνική της ταυτότητα εξαιτίας των συσσωρευμένων δεινών που ταλανίζουν την Ελλάδα των μνημονίων και της αθρόας εισβολής λαθρομεταναστών .

▪Το Εθνικιστικό Κίνημα ΕΛΛΗΝΕΣ θα επαναφέρει σε όλες τις Σχολικές μονάδες ανά την Επικράτεια, σε όλες τις βαθμίδες ,την έπαρση της Σημαίας και την πρωινή Προσευχή , ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τις θυσίες των  Ελλήνων για την ελευθερία μας και την Ορθόδοξη πίστη μας, αναπόσπαστο στοιχείο της Εθνικής μας ταυτότητας.

Αναστήλωση των εικόνων του Χριστού σε όλες τις σχολικές αίθουσες, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

▪Εισαγωγή των Αρχαίων Ελληνικών στις τάξεις Δ', Ε 'και ΣΤ ' της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με αίσθημα ευθύνης προς το Έθνος και έπειτα από δημόσια διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον πνευματικό κόσμο, η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία θα εισαχθεί στο Δημοτικό. Με σύγχρονη παιδαγωγική θεώρηση και με την συγγραφή  κατάλληλων σχολικών βιβλίων, με εύληπτο τρόπο και απλουστευμένη μορφή και εικονογράφηση, τα Αρχαία Ελληνικά, η αρτιότερη γλώσσα στον κόσμο, θα διδάσκονται ξανά στους μικρούς απογόνους του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή. Τα πνευματικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι εύπλαστες ψυχές των μικρών Ελλήνων θα είναι αναρίθμητα!

Στόχος των ΕΛΛΗΝΩΝ δεν είναι μία άνευρη, άνυδρη και ουτοπική αρχαιολατρία , αλλά η εισαγωγή του πνεύματος των αρχαίων προγόνων στο σημερινό, σύγχρονο γίγνεσθαι. Το Ελληνικό Έθνος του 21ου αιώνα είναι απαραίτητο να ανατρέξει στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ερμηνεύοντάς την με ένα τρόπο παραγωγικό που θα διασφαλίζει μεν την ιστορική του συνέχεια, θα έχει όμως ως άξονα το παρόν.

▪Επαναπροσδιορισμός της σχολικής ύλης και τρόποι βελτίωσης της παρεχόμενης από τα Δημοτικά σχολεία εκπαίδευσης, θα αφορούν:

Στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, θα επιταχυνθεί η αντικατάσταση των σημερινών σχολικών εγχειριδίων τα οποία προωθούν τον πολυπολιτισμό, την εκρίζωση της εθνικής ταυτότητας και την εξάλειψη κάθε ίχνους εθνικής συνείδησης στο όνομα της δήθεν «ανεκτικότητας», της αντιρατσιστικής υποκουλτούρας και της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας της αγέλης.

Στα νέα σχολικά εγχειρίδια της Γλώσσας για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, οι μικροί μαθητές θα έρχονται σε επαφή με τα έντεχνα πεζά και ποιητικά κείμενα, αντιπροσωπευτικά έργα της Νεοελληνικής Γραμματείας, για να εμπλουτίσουν το γλωσσικό τους κώδικα, να ασκηθούν στην κατανόηση κειμένων και στον εντοπισμό βασικών νοηματικών αξόνων, ενώ η σωστή χρήση της γλώσσας, ως μέσο επικοινωνίας και φορέας ιδεών και αντιλήψεων, θα προάγει τον πολιτισμό και την παιδεία.

▪ Σύνδεση διδασκαλίας της Ιστορίας με την Αρχαιολογία. Το μάθημα της Ιστορίας θα συνδυάζεται με επισκέψεις του Σχολείου σε τοπικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Οι παιδαγωγοί καλούνται να αναβαθμίσουν το μάθημα της Ιστορίας και να αντικαταστήσουν την στείρα αποστήθιση πληροφοριών και χρονολογιών με ουσιαστική επαφή, ενασχόληση  και εντρύφηση των μαθητών μέσω της αρχαιολογίας και της τοπικής ιστορίας στα ιστορικά γεγονότα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Εργαλεία τους θα είναι η άρτια οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, η συνεργασία με τις τοπικές Εφορίες Αρχαιοτήτων και η συμμετοχή των μαθητών με φυσική παρουσία  και διαδραστικές ασκήσεις μέσω της χρήσης των τεχνολογιών της πληροφορίας.

Ως αποτέλεσμα, καλλιεργείται η κριτική σκέψη, εμπεδώνεται η ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά κυρίως ενδυναμώνεται  η ουσιαστική γνώση της Ιστορίας-Αρχαιολογίας  τόσο σε τοπικό όσο σε εθνικό επίπεδο. Με την νέα, πολύπλευρη  προσέγγιση στο μάθημα  της Ιστορίας οι μικροί μαθητές αντιλαμβάνονται τη δική τους θέση μέσα στην ιστορική συνέχεια και διαχρονία του Ελληνισμού. Ποιοί είναι, από που κατάγονται , πως βλέπουν οι ίδιοι το μέλλον. Αποκτούν Εθνική αυτογνωσία.

▪ Απόσυρση  των βιβλίων Γεωγραφίας των Ε' και ΣΤ' τάξεων στα οποία γίνεται αναφορά στο  ψευδεπίγραφο  κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων ως "Βόρεια Μακεδονία ". Είναι απαράδεκτο οι Έλληνες μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να λαμβάνουν Ελληνική Παιδεία και να διδάσκονται την εκχώρηση του ιερού ονόματος της  Μακεδονίας, την αναγνώριση ταυτότητος και γλώσσας στους παραχαράκτες της Ιστορίας Σκοπιανούς.

Οι Έλληνες Εθνικιστές του Κινήματος ΕΛΛΗΝΕΣ ως κυβέρνηση θα καταργήσουν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών που επέβαλε  η Αριστερά και τηρεί πιστά η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας μία μόνο Μακεδονία, την Ελληνική.

▪Η συστηματική άθληση και τα οφέλη της, η εκπαίδευση σε  θέματα σωστής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας καθώς και η αναγκαιότητα κατάλληλων χώρων άθλησης αποτελούν βασική προτεραιότητα των ΕΛΛΗΝΕΣ. Η αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προωθεί την δια βίου άθληση και άσκηση, στηρίζει την πρόληψη  και συντελεί στην ανάπτυξη υγιών διατροφικών συνηθειών για όλη την ζωή. Οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και στην εξέχουσα θέση που πάντα κατείχε στον Ελληνικό κόσμο. Όπως στην Αρχαία Σπάρτη φρόντιζαν την καλή φυσική κατάσταση των νέων έτσι ώστε να καλλιεργηθεί η ανδρεία γιατί αυτή πάντοτε έσωζε την Πατρίδα, έτσι και τώρα η ανάγκη για γερά και εύρωστα Ελληνόπουλα είναι επιτακτική.

▪Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η εξοικείωση όλων των μαθητών με αυτές, αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Κινήματός μας.

Το σχολείο, αρχίζοντας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση , καλείται να προσφέρει στα νέα Ελληνόπουλα όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής των τεχνολογιών της Πληροφορίας, της Επικοινωνίας , της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες. Με τους ΕΛΛΗΝΕΣ ως κυβέρνηση , οι πόροι της Πολιτείας  προς αυτήν την κατεύθυνση θα αυξηθούν έτσι ώστε κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση  και δυνατότητα διαχείρισης της πληροφορίας και να ωφελείται από την πλήρη ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων.

▪Η πολιτιστική αγωγή  και η επαφή των νέων Ελλήνων με την Τέχνη  και την Μουσική αποτελεί βασικό στόχο του Κινήματός μας  επειδή προωθεί την αισθητική καλλιέργεια , προάγει την ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης, κοινωνικοποιεί και απομακρύνει τον κίνδυνο της εμφάνισης της υποκουλτούρας  ως επακόλουθο της ηθικής και κοινωνικής παρακμής που βιώνει η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία.

▪Αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να παύσει η επίπονη προσπάθεια απαξίωσης των Θρησκευτικών στην οποία επιδίδεται η επίσημη Ελληνική Πολιτεία τις τελευταίες δεκαετίες εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και της Ορθόδοξης πίστης τους.

Ο επιχειρούμενος επικίνδυνος θρησκευτικός συγκρητισμός ο οποίος με  ζήλο προβάλλεται από τα σχολικά  βιβλία τα τελευταία χρόνια  σε Δημοτικό -Γυμνάσιο -Λύκειο εις βάρος της Ορθόδοξης Πίστεως , μόνο δεινά επιφέρει στην Ελληνική κοινωνία που  ήταν πάντοτε ένθεη και βαθιά θρησκευόμενη.

Η αντικατάσταση όλων των βιβλίων των Θρησκευτικών από νέα στα οποία η έμφαση δίνεται στην διατήρηση της Ορθόδοξης Πατερικής Παράδοσης από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, τους Βυζαντινούς λόγιους ως και τις Ιερές μορφές των Αγίων του Νεότερου Ελληνισμού, έχει ως στόχο να τονώσει το θρησκευτικό συναίσθημα ,να βελτιώσει  την ψυχοσύνθεση των μαθητών  και να ανυψώσει πνευματικά κάθε νέο Έλληνα και Ελληνίδα.

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα προχωρήσουν στις αναγκαίες τομές επενδύοντας στο μέλλον των αυριανών Ελλήνων πολιτών, καλλιεργώντας τους την κριτική σκέψη, αναπτύσσοντας το ηθικό τους υπόβαθρο και συμβάλλοντας στην γνώση και διερεύνηση των κλίσεων και δεξιοτήτων τους. Με  στόχο τον ορθό επαγγελματικό προσανατολισμό, την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία  και την επένδυση σε υλικοτεχνικές υποδομές που θα αξιοποιούν επαρκώς τις νέες τεχνολογίες μαζί με νέες αποτελεσματικές μεθόδους διδασκαλίας και σύγχρονα προγράμματα σπουδών που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής, το Κίνημά μας στοχεύει στην βελτίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Στην εποχή μας η τεχνολογία των δικτύων ,των υπολογιστών , της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης καθορίζει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων , μεταμορφώνοντας ολοένα τον οικείο κόσμο που περιβάλλει το άτομο και εισάγοντας τον νέο ψηφιακό κόσμο που έρχεται. Η εκπαίδευση των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στις νέες τεχνολογίες και η επιτάχυνση της εισαγωγής αυτών στο σχολικό πρόγραμμα  αποτελεί βασική προτεραιότητα των ΕΛΛΗΝΩΝ ενώ η ορθότερη οργάνωση της απαξιωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης σε τομείς εκτός ακαδημαϊκής κατάρτισης, θα μπορούσε να επιφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και ισορροπία στην αγορά εργασίας. Η ισότιμη μέριμνα για την παροχή επαγγελματικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, η διεύρυνση  των γνωστικών οριζόντων  και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και κλίσεων του μαθητή Λυκείου που εξασφαλίζει την ορθή επιλογή επαγγέλματος , διασφαλίζεται με το πρόγραμμα για την Παιδεία των ΕΛΛΗΝΩΝ.

▪Τα Αρχαία Ελληνικά επανέρχονται σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου -Λυκείου με διαφορετική ,ανθρωποκεντρική προσέγγιση  με την εισαγωγή και διδασκαλία κειμένων από το πρωτότυπο  του  Πλάτωνα , του Αριστοτέλη , των τραγικών ποιητών. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ενάρετου ατόμου με ηθική συνείδηση μέσω της γνώσης, με πνευματική καλλιέργεια που θα αντισταθεί στην ακρισία και στην γλωσσική πενία, στο έλλειμμα Αρχών και Αξιών που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους , στην απαξίωση και στον αφελληνισμό της Παιδείας των Ελλήνων που επέβαλε η ιδεοληπτική Αριστερά από την "Μεταπολίτευση" έως τώρα.

▪ Η επαναφορά της διδασκαλίας των Λατινικών στο Λύκειο με νέα μεθοδολογία και σχολικά βιβλία, θα προσδίδει επιπλέον κύρος στην κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών συμβάλλοντας  στην επανασύνδεση με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό , βασικός πυλώνας του οποίου αποτελεί και ο ρωμαϊκός. Άλλωστε η διαχρονικότητα ενός κοινού Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού είναι εμφανέστατη στους τομείς των νομικών και πολιτικών επιστημών και αποτελεί την βάση του σημερινού Δυτικού Πολιτισμού.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ διασφαλίζουν και προασπίζουν ουσιαστικά σε καιρούς σκοταδιστικούς και απειλητικούς για τις Δυτικές Αξίες , το παναθρώπινο πνεύμα που εκφράζεται από την Αρχαία  Ελληνορωμαϊκή Γραμματεία.

▪Επαναπροσέγγιση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής Γραμματείας θεωρώντας ότι η σωστή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, αναπόσπαστο στοιχείο για την επιβίωσή μας ως Έθνος, επιδρά καθοριστικά στην διαμόρφωση  της εθνικής συνείδησης και τονώνει την εθνική μας υπόσταση και ταυτότητα.

Η Ελληνική γλώσσα μας με την πολυμορφία, τις σημασιολογικές αποχρώσεις και την προσαρμοστικότητά της , έχοντας μιά ιστορική διαδρομή  τριών χιλιάδων και πλέον ετών από τα Ομηρικά έπη και την κλασική αττική διάλεκτο, την κοινή αλεξανδρινή και την λόγια Βυζαντινή ως την γλώσσα των δημοτικών τραγουδιών και της κρητικής ποίησης ,την καθαρεύουσα και την σημερινή νεοελληνική , δέχεται φοβερές πιέσεις κατά την παρούσα  ψηφιακή εποχή με τον κίνδυνο να μεταλλαχθεί και να μετατραπεί σε μία γλώσσα υβριδική με πολλά ξενόφερτα στοιχεία, αποκομμένη από τις ρίζες της.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού την γλώσσα των Ελλήνων , αναπροσαρμόζοντας τη διδασκαλία της στο ακολουθούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

▪Άμεση αντικατάσταση των τωρινών βιβλίων Ιστορίας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο με νέα κατάλληλα σχολικά εγχειρίδια και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την διδασκαλία της.

Η συντονισμένη προσπάθεια  αποδόμησης της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους  και η επιχείρηση  αποκοπής των νέων Ελλήνων από τις ρίζες τους με απώτερο στόχο την Λήθη έναντι της ιστορικής Μνήμης  και συνέχειας του Ελληνισμού , θα λάβει τέλος.

Η  φαλκίδευση της Ελληνικής Ιστορίας  η οποία συντελείται από την επικρατούσα μαρξιστική αντίληψη που λυμαίνεται κυρίως τον χώρο της Παιδείας από το 1974  με την συναίνεση όλων των παρατάξεων της Ελληνικής πολιτικής σκηνής εις βάρος της νέας γενιάς Ελλήνων και της ιστορικής αλήθειας , θα δώσει την θέση της στην πραγματική καταγραφή των ιστορικών γεγονότων.

 Έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση των ιστορικών πηγών και στην αντικειμενική αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων. 

Ιδιαίτερη όμως έμφαση θα δοθεί στα ιστορικά γεγονότα της Νεότερης Ελλάδος και τον αντίκτυπό τους στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι, τα οποία εντέχνως και μεθοδευμένα αποσιωπούνται από τους εχθρούς του Ελληνισμού: ο Μακεδονικός Αγώνας ,ο θρίαμβος των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913, η χαμένη ευκαιρία της Βορείου Ηπείρου (1914), η Μεγάλη Ιδέα και η Μικρασιατική Καταστροφή , το Εθνικό κράτος του Ιωάννη Μεταξά, το Έπος του '40, η γερμανική Κατοχή, τα Δεκεμβριανά ,η ήττα των συμμοριτών στο Γράμμο και στο Βίτσι, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Είναι πλέον έκδηλο ότι η συμβολή της Αριστεράς στην  συστηματική υπονόμευση της Ελληνικής Ιστορίας με την απόκρυψη των στοιχείων εκείνων που ορίζουν την ταυτότητά μας και την εθνική μας συνείδηση και με όχημα την Παιδεία , στοχεύει στον παντελή αφελληνισμό και στην αποξένωση των Ελλήνων από τις ρίζες τους αποδυναμώνοντας την αίσθηση του Χρέους μας προς την Φυλή.

Η ενδελεχής όμως μελέτη της  σύγχρονης, πολιτικής Ιστορίας και η παιδεία καθιστά τους νέους ικανούς να αντιλαμβάνονται τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της Πολιτείας και να διαμορφώνουν την δική τους πολιτική αντίληψη. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρώντας την Αρετή και την ηθική υπόσταση του ατόμου ως ύψιστα αγαθά,  επιδιώκουν ,μέσω της παιδείας και της πολιτιστικής καλλιέργειας των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων ,την ανασύνταξη και πνευματική ανάταση του Ελληνισμού.

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

"Ο δε ανεξέταστος βίος 

  ου βιωτός ανθρώπω  "

Πλάτων , Απολογία Σωκράτους 38Α1/6

Η Τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Ανώτατη Παιδεία, αποτελεί την ανώτατη βαθμίδα  μόρφωσης για τους νέους Έλληνες και Ελληνίδες , αέναο αγαθό στο οποίο καλείται το άτομο να συμμετέχει  ενεργά  και να οδηγηθεί μέσω της γνώσης στην αυτογνωσία , στην αριστεία μέσω της άμιλλας και της συλλογικής προσπάθειας, στην φιλοπατρία  μέσω της αξιοποίησης των γνώσεων για την ευημερία της Πατρίδος.

Τα Πανεπιστήμια ως χώροι διακίνησης ιδεών και παιδείας, οφείλουν να αναπτύσσουν την μέγιστη επιστημονική , κοινωνική και πολιτική δυναμική και να προστατεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και στη διδασκαλία , διαπλάθοντας πολίτες άριστους που σέβονται τις αρχές της ελευθερίας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

Παράλληλα με την επιστημονική κατάρτιση, οι καινοτόμες ιδέες και η έρευνα διαμέσου της παραγωγικής δράσης  πρέπει να προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία του Έθνους.

Στην εξιδανικευμένη μορφή της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε ένα Εθνικό Κράτος προσβλέπουν  οι ΕΛΛΗΝΕΣ, προσδίδοντας  την πρέπουσα σημασία στον νευραλγικότατο τομέα της Παιδείας των νέων  Ελλήνων  κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας του Πλάτωνα, εξασφαλίζοντας με ιδανικό τρόπο  την ιστορική επιβίωση του Ελληνισμού.

Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα του Πνεύματος, το γεγονός ότι επί σαράντα επτά έτη από τη "Μεταπολίτευση", οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και μεγαλόπνοες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των κορυφαίων πνευματικών ιδρυμάτων της χώρας παρεμποδίζονται από την αριστερή ιδεοληψία που λυμαίνεται τον πανεπιστημιακό χώρο και έχει οδηγήσει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ανομίας και αναρχίας και την εδραίωση στην Ελληνική κοινωνία της εικόνας του δημόσιου πανεπιστημίου ως πεδίου μόνιμης παραβατικότητας.

Όλα αυτά τα χρόνια η έννοια του  πανεπιστημιακού  "ασύλου" λειτουργεί ως θέσφατο συγκαλύπτοντας σχολές -ορμητήρια βίας και εγκληματικότητας , υποθάλποντας κακοποιά στοιχεία και παρεμποδίζοντας την πρόσβαση σε διδάσκοντες και διδασκόμενους εν μέσω καταλήψεων , άσκησης παράνομης βίας και λοιπών υλικοτεχνικών καταστροφών.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ στοχεύουν απαρέγκλιτα στην αναδιάρθρωση  του  Ελληνικού Πανεπιστημίου που αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα, όπως και στην απρόσκοπτη λειτουργία του στην υπηρεσία της γνώσης που οφείλει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των αξιών της ακαδημαϊκής κοινότητας στα κρίσιμα, τωρινά χρόνια της πλήρους απαξίωσης των Ελληνικών Πανεπιστημίων  που οδηγούν στον εκφυλισμό της Παιδείας μας.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ  θα επιλύσουν  όλα τα μόνιμα προβλήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη λιτότητα την οποία επέβαλαν τα μνημόνια. Θα το πετύχουμε αυτό, με μία σειρά από μέτρα που θα επικεντρώνονται στην παροχή μίας επαρκούς και απόλυτα σύγχρονης επιστημονικής κατάρτισης.

Στα μέτρα αυτά εντάσσονται:

▪ Πλήρης αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να πάψουν οι διαρκείς καταλήψεις, σωματικές επιθέσεις, καταστροφές υποδομών, παραεμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών και εν γένει να δοθεί τέλος στην παραβατικότητα και την ανομία εντός των Πανεπιστημιακών χώρων. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μαζί με τις Συγκλήτους δεν κατάφεραν  έως τώρα να πράξουν τα αυτονόητα, την προστασία του θεσμού από τις ιδεοληψίες και τις υπερβολές  της αναρχοαριστεράς, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν έκνομες ενέργειες. Θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του νόμου για τους ποινικούς παραβάτες εντός πανεπιστημιακών χώρων και επιπλέον οι προβλέψεις των πειθαρχικών κανόνων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Οι Πανεπιστημιακοί χώροι θα φυλάσσονται αποτελεσματικά έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη και η πρόοδος σε όλη την  ακαδημαϊκή κοινότητα.

▪ Κατάργηση των κομματικών παρατάξεων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Είναι η οριστική λύση για τις πολλαπλές  παθογένειες στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης .

Είναι γνωστές οι μέθοδοι , τα εκβιαστικά διλήμματα-ιδιαίτερα στους πρωτοετείς φοιτητές -και οι τακτικισμοί  προκειμένου τα πολιτικά κόμματα να επιδεικνύουν την όποια δύναμή τους στο νεανικό εκλογικό σώμα.

Οι φοιτητές πιέζονται στα αμφιθέατρα να πάρουν θέση , κατακλύζονται από υλικό ξένο προς το γνωστικό τους αντικείμενο , εκβιάζονται και θεωρούνται εύκολα διαχειρίσιμοι ενώ η ακαδημαϊκή τους πρόοδος παραμένει στάσιμη.

Η ευθύνη των  πανεπιστημιακών δασκάλων στο ζήτημα αυτό είναι ήδη τεράστια αφού η συναίνεση και η προσέγγιση των κομματικών σχηματισμών στα Πανεπιστήμια που επιδιώκεται  από τους ίδιους, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ακαδημαϊκή τους καριέρα.

▪ Θέσπιση ενός λογικού, αλλά συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου για την ολοκλήρωση των σπουδών. Κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για εργαζόμενους Έλληνες φοιτητές από ευπαθείς ομάδες θα ληφθούν υπ' όψιν.

▪Αποσύνδεση της πολιτικής της ψηφοθηρίας από τον αριθμό των εισακτέων στις Πανεπιστημιακές σχολές, με την ενίσχυση της Τεχνικής Ανώτατης εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Σχολών που θα παρέχουν επαγγελματική αποκατάσταση, τόνωση της αγοράς εργασίας και βελτίωση της οικονομίας.

Η αποτελεσματική λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα στηρίζεται βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων σε καθορισμένο αριθμό διδασκόντων, διοικητικού προσωπικού  και φοιτητών  έτσι ώστε να είναι επιπλέον ουσιαστική, χρήσιμη  και προς όφελος του Ελληνικού Λαού που φορολογείται.

▪Μεγαλύτερη χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και έλεγχος της διαφάνειας κατά την απορρόφηση των κονδυλίων.

Η πλήρης αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημίων , κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, καλείται να διαχειριστεί τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων  προωθώντας την έρευνα και  δημιουργώντας τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές για την διενέργεια πρωτότυπων  εργασιών Στηρίζοντας αυτές τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές , δημιουργώντας βιβλιοθήκες και εργαστήρια και αξιοποιώντας την γνώση και την κατάλληλη εξειδίκευση, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα προάγουν την αυτόνομη λειτουργία των Πανεπιστημίων προς την κατεύθυνση της έρευνας και της καινοτομίας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της χώρας για συντομότερη έξοδο από την  κρίση και για μια διατηρήσιμη πορεία ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

▪Σύνδεση της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν αφετηρία της γνώσης. Η αριστεία  στο έμψυχο δυναμικό συμβάλλει στην ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης συνδέοντας  τη γνώση  με την αγορά εργασίας αλλά και με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα δώσουν ώθηση  στην ανάπτυξη και στη σύνδεση της ερευνητικής αριστείας με την επιχειρηματικότητα. Τα οφέλη για την χώρα θα είναι πολλαπλάσια. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί  το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας, οι νέοι Έλληνες επιστήμονες - το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό -που έχει μεταναστεύσει και κατακτήσει τις υψηλότερες θέσεις στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα. Θα δοθούν κίνητρα να επιστρέψουν στην Πατρίδα και να συμβάλλουν στην ανοικοδόμησή της .

▪Οι ΕΛΛΗΝΕΣ με γνώμονα το  κοινό συμφέρον για όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες θα πορευθούν  για την ανάκαμψη του Ελληνισμού  θεωρώντας ως ανώτερο Αγαθό την Παιδεία. Η Παιδεία των Ελλήνων αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο και αυτοσκοπό, συμβάλλει στην αυτογνωσία, προάγει την ελευθερία του ατόμου και της Πολιτείας.

Με τη γνώση θα κατακτήσουμε το μέλλον της Ελλάδος, θα διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια  και την ιστορική συνέχεια του Έθνους εις το διηνεκές.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Θέσεις του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία

ΥΓΕΙΑ

Υγεία

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημογραφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοινωνικό Κράτος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωτερική Πολιτική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Εθνική Άμυνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εσωτερική Ασφάλεια

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρωτογενής Τομέας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή Πολιτική

ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδεία

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ορθοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

Πολιτική Κάθαρση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια

ΜΜΕ

ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ