ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Μέσω της Αναθεώρησης του Συντάγματος καταργούμε την ασυλία των βουλευτών, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν πλέον τις συνέπειες του Νόμου, όπως οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες. Εξαιρούνται μόνο τα περίφημα «αδικήματα γνώμης», δηλαδή ο πολιτικός θα προφυλάσσεται από πιθανές κακόβουλες μηνύσεις αντιπάλων του εις ό,τι αφορά την έκφραση άποψης δημοσίως. Το αίσχος της συγκάλυψης των εγκλημάτων που διαπράττουν πολιτικοί μέσω της απαράδεκτης και αντισυνταγματικής ασυλίας, που συντηρείται εδώ και δεκαετίες, λαμβάνει τέλος.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Η ασυδοσία υπουργών και πρωθυπουργών μέσω του κατάπτυστου νόμου Βενιζέλου καταργείται πάραυτα. Δεν απαιτείται άδεια της βουλής για την άσκηση δίωξης στα εν λόγω πρόσωπα, που αντιμετωπίζονται εφεξής όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Καταργούνται επίσης οι πρόωρες παραγραφές των εγκλημάτων που διαπράττουν τα κυβερνητικά στελέχη και ανοίγουν όλοι οι φάκελοι υποθέσεων πολιτικής διαφθοράς, που παραμένουν κλειδωμένοι στα συρτάρια της βουλής.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Επειδή τις τελευταίες δεκαετίες το πολιτικό Σύστημα οργάνωσε με δόλιους τρόπους την ατιμωρησία και πέτυχε την απόλυτη χειραγώγηση των μηχανισμών ελέγχου και δίωξης εις ό, τι αφορά τα πολιτικά εγκλήματα, εισάγουμε μία τομή στον τομέα αυτό. Ιδρύουμε ένα Ειδικό Σώμα με αστυνομικές, εισαγγελικές και ανακριτικές αρμοδιότητες, που θα ανοίξει όλους τους φακέλους των σκανδάλων και των ατασθαλιών που συγκαλύφθηκαν παράνομα σε βάθος δεκαετιών. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο κατάργησης κάθε ασυλίας για τα πολιτικά πρόσωπα, η απονομή της Δικαιοσύνης θα είναι πλέον ταχύτατη. Όσοι πολιτικοί πήραν μίζες και διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, αλλά παρέμειναν στο απυρόβλητο με δόλιους τρόπους, οδηγούνται στη φυλακή πάραυτα.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης πλήθος σκανδάλων έχουν μείνει ατιμώρητα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας, η χώρα μας βρίσκεται στην 60ή θέση πολιτικής διαφθοράς μαζί με την Κούβα και την Ιορδανία και όλα αυτά μόνο για το έτος 2019. Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Πατρίδα μας νοσεί. Αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους: Ο πρώτος, επειδή δεν υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών και ο δεύτερος, επειδή όλο το οικοδόμημα στηρίζεται στην κομματοκρατία και στο πελατειακό κράτος.

Η Ελλάς, δεν στερείται πολιτικών αξιών αλλά κυρίως ηθικών. Όραμά μας, να υπάρξει επιτέλους αληθινή Δημοκρατία στην Πατρίδα, άλλωστε δημοκρατία, με την συμμετοχή του λαού σε όλα τα κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα που τον αφορούν. Με την ανάληψη της διοίκησης του κράτους από τους ΕΛΛΗΝΕΣ και κατόπιν συνταγματικής αναθεώρησης θα ληφθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

 • Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
 • Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού
 • Οι υπουργοί θα επιλέγονται με βάση την επαγγελματική τους ιδιότητα και όχι την κομματική. Επαναφορά της αριστείας και της αξιοκρατίας. Όχι άσχετοι άνθρωποι σε άσχετα υπουργεία
 • Μείωση των βουλευτών σε 200 (σε απόλυτα νούμερα το κράτος θα εξοικονομούσε 10.000.000 ευρώ τον χρόνο! )
 • Αυξημένες αρμοδιότητες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος θα είναι ο απόλυτος θεματοφύλακας του πολιτεύματος και θα εκλέγεται απευθείας από τον λαό κάθε 4 χρόνια. Χωρίς την υπογραφή του κανένα νομοσχέδιο δεν θα τίθεται σε ισχύ.
 • Δημιουργία συνταγματικού Δικαστηρίου που σαν ανώτατο όργανο θα ελέγχει την τήρηση του Συντάγματος. Ποινικές ευθύνες σε πολιτικούς που εκλέχθηκαν λέγοντας ψέματα. Δια βίου στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
 • Κατάργηση χρηματοδότησης των κομμάτων. (Πάνω από 70.000.000 ευρώ ζημιώνεται το κράτος κάθε χρόνο) Ο αγώνας για την πατρίδα δεν πρέπει να πληρώνεται αλλά να γίνεται αμισθί! 
 • Κατάργηση προνομίων των βουλευτών, αυτοκίνητα, συνοδείες, άτοκα δάνεια, ασυλίες κ.τ.λ. Μισθός στα 1500 ευρώ. Ο εκπρόσωπος της εθνικής αντιπροσωπείας θα πρέπει να κάνει λειτούργημα και όχι επάγγελμα. 
 • Βουλευτές θα εκλέγονται ΜΟΝΟ όσοι έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, Έλληνες στην ιθαγένεια και έχουν συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
 • Στα ψηφοδέλτια των εκλογών πέραν του ονόματος των υποψηφίων θα αναγράφονται απαραίτητα η ιδιότητα, δηλαδή το επάγγελμα αλλά και η ηλικία τους.
 • Η έδρα των Βουλευτών θα είναι απαραιτήτως στους τόπους εκλογής τους και στους οποίους θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ώστε να συναντιούνται δια ζώσης με τους ψηφοφόρους τους.
 • Για κρίσιμα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα θα διενεργείται υποχρεωτικά δημοψήφισμα. Ο Λαός πρέπει να έχει άμεση συμμετοχή στις αποφάσεις που τον αφορούν.
 • Εθνικές εκλογές κάθε 4 χρόνια με υποχρεωτική ψήφο όλων των Ελλήνων. Πρόστιμα για τους απέχοντες. 

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, έχουμε σαν πρώτο στόχο την συμμετοχή όλων των Ελλήνων στα θέματα που τους αφορούν αλλά και την εξυγίανση της δημόσιας ζωής. Κατόπιν αυτού, όποια μέτρα εισάγονται προς συζήτηση στη Βουλή θα τίθενται προηγουμένως σε δημόσια διαβούλευση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Θέσεις του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία

ΥΓΕΙΑ

Υγεία

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημογραφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοινωνικό Κράτος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωτερική Πολιτική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Εθνική Άμυνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εσωτερική Ασφάλεια

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρωτογενής Τομέας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή Πολιτική

ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδεία

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ορθοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

Πολιτική Κάθαρση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια

ΜΜΕ

ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ