ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και την ακμή του Ελληνισμού στις μέρες μας, είναι η επιστροφή στις ρίζες, η εξύψωση, η μελέτη και η μέθεξη στον πολυχιλιετές πολιτισμό του Έθνους μας. Όχι ως στείρα προγονολατρεία. Όχι ως γραφική απόπειρα αναβίωσης αρχαίων τελετών με χλαμύδες. Όχι ως προσήλωση στο « περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»

του εθνικού μας ποιητή. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ, για να επιτύχουμε το μεγάλο μας σκοπό, δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό Έθνος - Κράτος, έχουμε χρέος να εισάγουμε ξανά στην καθημερινή ζωή των συμπατριωτών μας τις μεγάλες και οικουμενικές Αξίες κι Αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού. Ελληνικός Πολιτισμός σημαίνει πρώτα απ' όλα να ακολουθήσεις την οδό της Αρετής, που επέλεξε σύμφωνα με τον μύθο ο ημίθεος Ηρακλής. Την οδό την δύσκολη και δυσπρόσιτη, που στο τέλος της οδηγεί στην αυτογνωσία και την εξύψωση του ανθρώπου. Σημαίνει την αφοσίωση στα Δελφικά παραγγέλματα «Γνώθι σ΄ αυτόν», «Μέτρον Άριστον», «Μηδέν Άγαν». Σημαίνει την διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, όπως αυτή αποθεώθηκε στο στάδιο της αρχαίας Ολυμπίας. Όταν οι ελλανοδίκες έλεγχαν εκτός από την σωματική ρώμη του αθλητού και την εθνική του καταγωγή, δηλαδή αν είναι Έλληνας και όχι βάρβαρος. Ο ελληνισμός ως Ιδέα, η διατήρηση της ελληνικής πολιτισμικής μας ταυτότητας τους βάρβαρους καιρούς της παγκοσμιοποίησης, που στοχεύει στην αφομοίωση των λαών, είναι ο ύψιστος στόχος του πολιτικού μας κινήματος.

Για την διατήρηση του πολιτισμού μας είναι απαραίτητη πρωτίστως η προστασία της Ελληνικής Γλώσσας, που εντέχνως κακοποιείται και στοχοποιείται από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Η συστηματική διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημά μας. Ακολούθως θα είναι εφικτή και η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών κειμένων από το πρωτότυπο. Η γνώση της αρχαίας μας Γραμματείας αποτελεί προαπαιτούμενο για την καλλιέργεια του σύγχρονου ανθρώπου. Έτσι μπορεί να ολοκληρωθεί η προσωπικότητα των νέων, που θα ανοίξουν τους ορίζοντές τους προς έναν πιο όμορφό κόσμο. Έναν κόσμο που θα περιλαμβάνει το θέατρο και τα έργα των τραγικών μας ποιητών. Όλες τις τέχνες και τις αθάνατες δημιουργίες της αρχαιότητας. Τις επιστήμες, που η βάση και η κοιτίδα τους υπήρξε αδιαμφισβήτητα η αρχαία Ελλάδα. Ελληνικός Πολιτισμός για τους ΕΛΛΗΝΕΣ δε σημαίνει επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σημαίνει επαναφορά στη ζώσα, σύγχρονη πραγματικότητα των μεγάλων αξιών, ιδεών και επιτευγμάτων της κλασσικής αρχαιότητας.

Με βάση τα παραπάνω και αν θέσουμε αυτές τις σωστές βάσεις, μπορούμε να θέσουμε στη συνέχεια ως στόχο την δημιουργία ενός νέου ελληνικού πολιτισμού, εναρμονισμένου με τις κλασσικές αξίες, που θα ενταχθούν ομαλά στην σύγχρονη πραγματικότητα. Έτσι θα αναπτυχθούν όλοι οι τομείς της πολιτισμικής μας δημιουργίας. Το νέο ελληνικό θέατρο, η ποίηση, η πεζογραφία, ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η γλυπτική, όλες οι τέχνες, που οι δημιουργοί τους θα εμπνέονται και θα συνεχίζουν την υψηλή παράδοση αιώνων. Ναι αυτό το όραμα, που θα εφαρμοστεί μέσω του κυβερνητικού μας προγράμματος, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιτύχουμε δύο βασικούς και μεγαλεπήβολους στόχους: 

  • Την προστασία και εξύψωση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και
  • Την προώθηση των νέων Ελλήνων δημιουργών, που θα συνεχίσουν την μακρά παράδοση της υψηλής ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας.

«Για όλη την ανθρωπότητα ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το διαχρονικό σημείο αναφοράς, από αυτόν ξεκίνησαν και σ΄ αυτόν καταλήγουν όλα.

Ας του δώσουμε τη θέση που του αξίζει στην κοιτίδα όπου γεννήθηκε και αναδείχθηκε, την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας».

Για να επιτευχθεί αυτό απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

  • Η πραγματική  προστασία και φροντίδα των αρχαιολογικών χώρων όλης της μακραίωνης πολιτιστικής δημιουργίας του Ελληνισμού.
  • Η ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών μας χώρων, οι οποίοι είναι κατάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα, εξαιρετικής πολιτισμικής και διαχρονικής αξίας. Τόποι που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένοι, περιφρονημένοι σκουπιδότοποι, χωρίς καμία σήμανση, βορά σε αρχαιοκαπήλους.

Η ανάδειξη τους με τον τρόπο που τους αξίζει, θα προσφέρει στους Έλληνες των γύρω περιοχών, γνώση και αισθητική καλλιέργεια, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εσωτερίκευση, - ιδιαίτερα στην Ελληνική Νεότητα – των Ελληνικών Αξιών, καλλιεργώντας τους, τον πατριωτισμό και αναπτύσσοντας την Εθνική τους Συνείδηση.

Η αξιοποίησή τους συνεπάγεται και τεράστιο οικονομικό όφελος, τόσο για την Πολιτεία, όσο και για την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα:

α. Θα αναπτυχθεί ολοκληρωμένη στρατηγική απαίτησης επαναφοράς, στην Χώρα που τα γέννησε, όλων των θησαυρών που μας καταλήστευσαν και υπεξαίρεσαν, μεταξύ των οποίων και τα ανεκτίμητα κειμήλια της Ορθοδόξου Πίστεως.

β. Η τουριστική τους αξιοποίηση θα χρησιμοποιήσει και τις τεράστιες δυνατότητες της υψηλής τεχνολογίας με στόχευση, τόσο την καλύτερη ανάδειξη τους, όσο και την κατακόρυφη αύξηση των οικονομικών εσόδων της χώρας μας.

  • Τέλος, άμεσο μέλημά μας είναι η ακύρωση της ύπουλης και επαίσχυντης νομοθεσίας δανεισμού των αρχαιοτήτων μας - πού είναι η έκφραση του ανυπέρβλητου καλούς - για 50 χρόνια!!! καθώς και της μετατροπής των αρχαιολογικών μας χώρων και μουσείων, σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, πού εκτός από το ότι ο νόμος αυτός αποτελεί εκποίηση - ξεπούλημα, της Εθνικής μας Κληρονομιάς, συνιστά και ξεπούλημα σε ιδιώτες των διαχρονικών οικονομικών ωφελημάτων του Ελληνικού λαού από την προγονική τους κληρονομιά.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι Θέσεις του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία

ΥΓΕΙΑ

Υγεία

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημογραφικό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Κοινωνικό Κράτος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωτερική Πολιτική

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Εθνική Άμυνα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εσωτερική Ασφάλεια

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Λαθρομετανάστευση

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Πρωτογενής Τομέας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακή Πολιτική

ΔΗΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδεία

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ορθοδοξία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαιοσύνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ

Πολιτική Κάθαρση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια

ΜΜΕ

ΜΜΕ

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ